«Δεν άνοιξε μύτη στον Βόλο» έλεγε τον Μάιο του 2017 ο Αχιλλέας Μπέος για τον τελικό κυπέλλου (ηχητικό)

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Τώρα δεν δίνει λέει το Πανθεσσαλικό για τον τελικό κυπέλλου για να μην γίνει ο Βόλος πεδίο μάχης. Άλλη άποψη εξέφραζε όμως ο Αχιλλέας Μπέος, λίγο μετά τον τελικό της ντροπής, όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί από το 2017, με τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί και είχαν μεταδοθεί σε όλον τον πλανήτη.

Τι δήλωνε λοιπόν στις 23 Μαΐου 2017 στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή η «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη ο Αχιλλέας Μπέος; «Εδώ στον Βόλο δεν άνοιξε μύτη. Εκατό αλήτες στις 20.000 ήταν. Οι υπόλοιποι 20 χιλιάδες που ήρθαν κύριοι, οικογενειάρχες απλοί φίλαθλοι… Επειδή έκανε ένα λάθος ο Ταξίαρχος να μην λάβει τα μέτρα σωστά (σ.σ. ο Γιάννης Τόλιας ήταν τότε υπεύθυνος), θα χρεώσουμε έναν τελικό ντροπή; Γίναν κάποια επεισόδια, όχι όμως όπως τα περάσατε. Αυτός ο τελικός πρέπει να γίνεται σε άλλη πόλη και τα εισιτήρια να δίνονται στην τοπική κοινωνία, να χαίρεται ο κόσμος και όχι σε οργανωμένους» είχε πει μεταξύ άλλων…

Το σχετικό ηχητικό:

Τι είχε γίνει τότε…

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας (4.000 άνδρες), παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών για ομαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ προτού καν αρχίσει ο αγώνας των δύο ομάδων ήταν από τα μεγαλύτερα της δεκαετίας και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμο.

Τα επεισόδια έγιναν σε πεζογέφυρα πάνω από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Εκεί, δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδωσαν μάχες σώμα με σώμα, υπήρξαν 70(!) τραυματίες, η Αστυνομία που δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο σημείο έκανε χρήση χημικών και το Πανθεσσαλικό ουσιαστικά εκκενώθηκε.

Οταν καταλάγιασαν τα επεισόδια ορίστηκε ο αγώνας να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση, στις 9 μ.μ. To κωμικοτραγικό είναι ότι ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης φέρεται να είχε ζητήσει τουλάχιστον 3 μέρες πριν αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να περνάει η άποψή του.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι οπαδοί των δύο ομάδων τοποθετήθηκαν στα πέταλα του σταδίου. Αυτά ωστόσο ενώνονται από μια πεζογέφυρα η οποία έμεινε αφύλακτη, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω σε αυτή, μάχες σώμα με σώμα. Επεισόδια είχαν σημειωθεί και εκτός γηπέδου, αφού μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Για την Ιστορία, ο 75ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 μ.μ. με νικητή τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.