«Δεν δέσαμε στην αρχή, ας διακοπεί τώρα το πρωτάθλημα»

Ο Φίλιππος Σκοπελίτης αναλύει στο «Magnesiasports» τη φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, ωστόσο με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Football League, τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν για τις δυνατότητες των ομάδων είναι ασφαλή. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον Φίλιππο Σκοπελίτη, καθώς ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου  ανέλυσε τόσο τα πεπραγμένα όσο και την άποψή του για το τι πρέπει να ακολουθήσει, στο «Μagnesiasports».

Tελικά η χρονιά δεν έχει κυλήσει σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως θα ήθελε ο κόσμος κι εσείς ως μέλη της ομάδας, σωστά;

«Προφανώς και δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό είχε να κάνει με τον προπονητή. Θεωρώ ότι ο Θωμάς Γράφας είναι καλός προπονητής. Καλός άνθρωπος και σαν προπονητής το ίδιο. Η ομάδα όμως δεν κατάφερε να δέσει αρχικά. Ξεκινήσαμε με έναν κορμό που ήταν πιο νεανικός και εκεί βασίστηκε η προετοιμασία και μέχρι την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν γίναμε η ομάδα που θα θέλαμε. Βέβαια, στη συνέχεια ήρθαν κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες με όνομα, όπως ο Ντούνης και ο Κουτσιανικούλης, και τότε άρχισε κάτι να δείχνει το σύνολο. Μετά ήρθε ο Σούλης Παπαδόπουλος και κάναμε μία καλή σειρά παιχνιδιών με θετικά αποτελέσματα,  ποντάροντας στην ψυχολογία μας. Αυτό όμως δεν είχε διάρκεια».

-Μετά ήρθε και ο Λεωνίδας Βόκολος…

«Θα πρέπει να πω ότι ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ένας φανταστικός προπονητής, απ’ όλες τις απόψεις. Δεν κράτησε όμως πολύ η παρουσία του, έχοντας πρόταση από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (σ.σ. Πανιώνιος) και κακά τα ψέματα, ο καθένας μας θα πήγαινε. Έφτιαξε όμως κάπως τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω αν ήρθε αργά στον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων. Από εκεί και πέρα πάντως, εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε τους βαθμούς που θέλαμε για να εξασφαλίσουμε μία θέση όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογική κατάταξη».

«Θέμα υγείας για όλους-Αναγκαία η νέα αναδιάρθρωση»

-Πολλά λέγονται πλέον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εσύ τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει;

«Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και ανασυγκροτούμε τις σκέψεις μας. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να διακοπεί τώρα το πρωτάθλημα, βάζοντας και τη συνισταμένη της υγείας για όλους. Δεν είναι μόνο θέμα για τους αθλητές, αλλά και για τον κόσμο.  Από την άλλη, δεν ξέρω αν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο».

-Θεωρείς ότι αξίζει να γίνει μία νέα αναδιάρθρωση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα;

«Νομίζω ότι είναι το καλύτερο σενάριο. Θεωρώ ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση ήταν αποτυχημένη και ο Ολυμπιακός Βόλου αδικήθηκε, αφού δεν ανέβηκε κατηγορία, όπως και ομάδες που ήταν στη μέση της βαθμολογίας, που ουσιαστικά υποβιβάστηκαν. Βλέπεις τώρα στη Super League 2 να παίζει η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου με τα δεδομένα που επικρατούν εκεί, την Παναχαϊκή να είναι χαμηλά… Υποτίθεται ότι όλο αυτό έγινε για την ενίσχυση του πρωταθλήματος και για περισσότερους οικονομικούς πόρους. Αλλά φαίνεται ότι έγινε το αντίθετο».

-Οπότε το καλύτερο είναι ν’ αλλάξουν πάλι τα πράγματα;

«Σαφώς. Μία νέα αναδιάρθρωση θα ήταν καλή γιατί υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, σε πιο χαμηλές κατηγορίες, ενώ αν γίνει μία κατηγορία με δύο ομίλους θα είναι και καλύτερο για τα οικονομικά των συλλόγων, γιατί οι αποστάσεις θα είναι μικρότερες και ανάλογα και τα έξοδα. Ας επωφεληθούμε κι εμείς μια χρονιά, γιατί δύο φορές έχει γίνει το αντίθετο».

-Ο κόσμος πάντως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη φετινή σας πορεία.

«Σίγουρα ο κόσμος απογοητεύτηκε και ακούει πολλά και επηρεάζεται. Ακούσαμε τι φώναξαν ορισμένοι σε κάποιους αγώνες. Αλλά γενικά το κλίμα σε όλο το ποδόσφαιρο στον πλανήτη είναι δηλητηριασμένο. Αν θέλει βέβαια να σκεφτεί κανείς πονηρά, μπορεί. Ό,τι και να γίνει σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, όποια και να είναι η εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα, ο καθένας μπορεί να πει τα δικά του μετά.

Για τους δικούς μας φιλάθλους, σίγουρα απογοητεύτηκαν από την πορεία της ομάδας, και έβγαλαν πικρία γι’ αυτό».

-Για την επόμενη χρονιά, τι σκέφτεσαι;

«Σίγουρα θέλω να μείνω στην ομάδα, αναλόγως και των προτάσεων που μπορεί να έρθουν. Στον Ολυμπιακό Βόλου πάντως είμαι καλά».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.