Δεν ξεκινά πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική χωρίς διευκρινίσεις…

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ όλα τα ζητήματα

Η απόφαση της Πολιτείας να επιτρέψει (μεταξύ άλλων) την επιστροφή των παικτών της Γ’ Εθνικής στις προπονήσεις, έφερε από τη μία κάποια χαμόγελα στις τάξεις των αθλητών, αλλά και διατήρηση της αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες αυτήν τη στιγμή να αποφασίζουν να απέχουν από τα γήπεδα προς το παρόν, περιμένοντας διευκρινίσεις για τη διαδικασία που θα πρέπει ν’ ακολουθηθεί από τη μία στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και από την άλλη και τη στάση ΕΠΟ και της Πολιτείας απέναντι στο ενδεχόμενο έναρξης της αγωνιστικής δράσης.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα τίθεται στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με την Πολιτεία ν’ αναλαμβάνει την πραγματοποίηση των τεστ με κλιμάκιο μία φορά την εβδομάδα να βρίσκεται στον χώρο προπόνησης του κάθε συλλόγου, ενημερώνοντας τη διοίκηση αλλά και την Ομοσπονδία! Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση είναι ν’ αρχίσει η αγωνιστική δράση περίπου στις 20-25 Μαρτίου!

Το ότι επιτρέπεται η πραγματοποίηση προπονήσεων δεν σημαίνει ότι θ’ αρχίσουν κιόλας, με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου για παράδειγμα να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. «Δεν είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε προπονήσεις αυτήν τη στιγμή, αφού δεν έχουν διευκρινιστεί θέματα όπως αυτό των rapid test, ποιος θα επωμιστεί το βάρος τους, πώς και που θα γίνονται, αλλά και το αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα» ήταν το σχόλιο του προέδρου του Διαγόρα Στεφανοβικείου, Θανάση Πρασσά.

Είχε προηγηθεί και η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της Δήμητρας Ευξεινούπολης (μιας ομάδας που έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος), Λευτέρη Στουμπιτσόγλου, που τόνιζε τα εξής: «Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής είναι ερασιτέχνες και εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις! Ένα εύλογο λοιπόν ερώτημα είναι πώς θα πραγματοποιούνται συνεχείς αγώνες ειδικά μεσοβδόμαδα με ταξίδια και αγωνιστικές που θα πρέπει να αφιερώνουν εργασιακές ώρες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κλείσιμο των καταστημάτων τους για να ακολουθήσουν τις ομαδες τους»! Αναμένοντας λοιπόν τα αποτελέσματα, ούτε και η Δήμητρα Ευξεινούπολης μπήκε τη Δευτέρα στο γήπεδο, αν και οι παίκτες είχαν ειδοποιηθεί για κάτι τέτοιο!

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα τίθεται στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με την Πολιτεία ν’ αναλαμβάνει την πραγματοποίηση των τεστ με κλιμάκιο μία φορά την εβδομάδα να βρίσκεται στον χώρο προπόνησης του κάθε συλλόγου, ενημερώνοντας τη διοίκηση αλλά και την Ομοσπονδία!

Ομάδες έτοιμες προς αποχώρηση…

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ομάδες που είναι δεδομένο ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, βάσει των δεδομένων που επικρατούν αλλά και των εσόδων που δεν καταγράφουν…

Τι θα γίνει σ’ αυτήν την περίπτωση; Εφόσον αρχίσει η αγωνιστική δράση, οι όμιλοι θα συμπεριλαμβάνουν κανονικά όσες ομάδες κατέβουν στους αγώνες, με αυτόματο υποβιβασμό όσων αποσυρθούν ουσιαστικά, όπως αναφέρεται!

Βέβαια, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θ’ αυξηθούν και οι ομάδες που θα πάρουν πίσω τις αντιρρήσεις τους. Από την άλλη όμως αναμένεται και κάποιες (στο σύνολο των δέκα ομίλων) να αποσυρθούν ή ακόμη και να κάνουν… ηρωική έξοδο από τη διοργάνωση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.