«Δεν ζήτησε αδειοδότηση η ΕΕ της ΕΠΟ»!

Η προσφυγή ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Νέα δεδομένα ήρθαν στο προσκήνιο στην εκδίκαση της προσφυγής των ομάδων και ποδοσφαιριστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την Πέμπτη (21/10) για τον  περιορισμό μεταγραφών και ανάκληση δελτίων εξαιτίας τη μη αδειοδότηση τους από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας, με την ΕΠΟ ν’ αναφέρει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή δεν αποφάσισε ποτέ να τηρήσουν οι ομάδες αυτές της διαδικασία της αδειοδότησης!.

Αυτό τόνισε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα a-sports.ge υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24 Ιουνίου 2021, που να αναφέρει πως οι προερχόμενες ομάδες από τη Football League στη συγχώνευση τους στη Super League 2 υποχρεούνται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης!

«Σε εφαρμογή της απόφασης σας η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων. Θεωρούμε εσφαλμένη την απόφαση σας ζητάμε αναψηλάφηση. Παραπλανήθηκε το δικαστήριο σας, δεν υπήρχε απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 24/6/2021 για να μπουν οι ομάδες σε διαδικασία αδειοδότησης. Προχωρήσατε σε μια απόφαση γιατί παραπλανηθήκατε από την αντίδικο. Είναι ψευδές αυτό…», φέρεται να υπογράμμισε ο Σαράκης πετώντας «βόμβα μεγατόνων»!

Μάλιστα και ο έτερος δικηγόρος της ΕΠΟ, Νικόλαος Μπάρδης ανέφερε τα ίδια και αμφότεροι οι νομικοί της Ομοσπονδίας τάχθηκαν υπέρ των ομάδων και των ποδοσφαιριστών!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα a-sports.gr, tα στοιχεία πλέον φωνάζουν υπέρ των έξι ομάδων, δηλαδή των Ολυμπιακού Βόλου, Αιγάλεω, Καλλιθέας, Πανσερραϊκού, Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλωνα Πόντου (οι δύο τελευταίες ούτως ή άλλως κακώς μπήκαν στη διαδικασία αυτή, με τον Απόλλωνα Πόντου πχ να έχει υποβιβασθεί αγωνιστικά και ειδοποιήθηκε να αναπληρώσει κενό στις 30/8/2021 και εμφανίζεται να κάνει τη διαδικασία που έληγε τον Ιούλιο!).

Πέραν των ομάδων, αίτημα έφεσης έκαναν 31 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ στο Διαιτητικό Δικαστήριο μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής που υπογράμμισε το κοινωνικό πρόβλημα, που προκαλείται. «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης όλοι οι δικηγόροι των ΠΑΕ στάθηκαν στον καταχρηστικό χαρακτήρα της της απόφασης της ΕΙΜ για ανάκληση δελτίων… Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα (25/10), με τον Ολυμπιακό Βόλου και τους παίκτες να έχουν πλέον βάσιμες ελπίδες για δικαίωση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.