Διατηρείται η κατάσταση αναμονής σε Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου

Οι σκέψεις για το γήπεδο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Ίδια δεδομένα συνεχίζουν να επικρατούν στις πλευρές του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου, με την αγωνιστική δραστηριότητα να έχει ανασταλεί επ’ αόριστον ουσιαστικά, και τους παίκτες του να παραμένουν είτε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας είτε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, παρακολουθώντας με προσοχή τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οπότε λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν από πλευράς των δύο ΠΑΕ, καθώς αρκούνται στις απαραίτητες κινήσεις (που και αυτές που απαιτούνται είναι λίγες), ενώ από την άλλη κάνουν αναγκαστικά σχέδια για το μέλλον.

Αφού κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Football League, ένα μέρος αυτού του ενδιαφέροντος έχει επικεντρωθεί στις προτάσεις περί αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, με σκέψεις, σχέδια και αναλύσεις να γίνονται σε συζητήσεις ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος σε καθημερινή βάση. Μία πρώτη ικανοποίηση πάντως από την ένταξη των αθλητικών οργανισμών στα μέτρα της κυβέρνησης, για τη στήριξη όσων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας, είναι δεδομένη τόσο στην πλευρά των «κυανόλευκων» όσο και σε αυτή των «ερυθρόλευκων». Μπορεί να έχει σταματήσει αγωνιστική δραστηριότητα, όμως υπάρχουν υποχρεώσεις των ΠΑΕ απέναντι σε εργαζόμενους, ακόμη και στους ίδιους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Σκέψεις για το γήπεδο
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος παράλληλα εστιάζεται και στο γηπεδικό. Όπως αναφέραμε και πριν από λίγες ημέρες, το γήπεδο της Νεάπολης δεν θεωρείται και το πλέον κατάλληλο για φιλοξενία αγώνων εθνικού ενδιαφέροντος, έστω κι αν πρόκειται για παιχνίδια Football League.

Η διαμόρφωση του γηπέδου δεν επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις τη φιλοξενία οπαδών των αντιπάλων ομάδων, ενώ δεν έλειψαν σε διάφορες αναμετρήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις, που έφεραν σε δύσκολη θέση τις γηπεδούχες ΠΑΕ που επιβαρύνθηκαν με τιμωρίες και πρόστιμα. Με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είναι δεδομένο ότι τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Νίκη Βόλου θα αναζητήσουν τις εναλλακτικές λύσεις, με τη δεύτερη πλευρά σίγουρα να προκρίνει το «Παντελής Μαγουλάς» και ελπίζοντας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και τα απαιτούμενα έργα προκειμένου να χρησιμοποιείται. Οι επιλογές από την άλλη για τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν είναι πολλές, γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» φέτος είχαν δηλώσει ως δεύτερη έδρα το γήπεδο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.