Δοδοντσάκης στο «Magnesiasports»: «Θέμα Δημάρχων να κλείσουν τα σχολικά γυμναστήρια για τους συλλόγους»

O περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργος Δοδοντσάκης
Εκτιμώντας ότι κρούσματα κορωνοϊού εισάγονται στα σχολεία και από τον Αθλητισμό

Την αποστολή επιστολής προς τους Δημάρχους όλων των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία τους παρακαλεί να  διακόψουν τη διάθεση σχολικών γυμναστηρίων στους αθλητικούς συλλόγους, μέχρι να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «Magnesiasports» o προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργος Δοδοντσάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων να λάβουν μία τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με τον κο Δοδοντσάκη το θέμα προέκυψε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την πανδημία του κορωνοϊού την περασμένη εβδομάδα στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με τον κο Δοδοντσάκη να καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες. Εκεί τέθηκε το ζήτημα διακοπής της χρήσης σχολικών γυμναστηρίων από αθλητικούς συλλόγους, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο να φέρεται να ζητά κάτι ως βάση προκειμένου να εκδώσει σχετική οδηγία προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Είπα ότι θα αναλάβω εγώ το θέμα, αφού κατέγραψα το γεγονός ότι σε αθλητικούς χώρους που λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων, όπως στην Ελασσόνα ή στη Λάρισα, άνθρωποι που μπήκαν στα γυμναστήρια είχαν πρόβλημα και αυτό μεταφέρθηκε στις σχολικές μονάδες. Έτσι, ανέλαβα να παρακαλέσω τους δημάρχους όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ν’ αναστείλουν τη λειτουργία αυτών των κέντρων άθλησης, που είναι στη δικαιοδοσία των Δήμων, ώστε να προστατεύσουμε τον μαθητικό πληθυσμό».

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας επανέλαβε εξάλλου την άποψή του ότι τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες είναι «εισαγόμενα». «Σε άλλους χώρους εντοπίζονται και κολλάει για παράδειγμα ένα παιδί που δραστηριοποιείται στον Αθλητισμό ή σε άλλο χώρο, φέρνει τον κορωνοϊό στα σχολεία και μετά αυτά κλείνουν. Άρα καλό είναι να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολικών γυμναστηρίων μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση» τόνισε σχετικά.

Ωστόσο ο κ. Δοδοντσάκης κάνει λόγο για μία επιστολή-παράκληση και όχι δεσμευτική από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. «Δεν ζήτησα απάντηση και παρακάλεσα απλά τους δημάρχους να κάνουν αυτήν την κίνηση. Αν προβούν η όχι σ’ αυτήν, ούτε υπόλογοι είναι απέναντί μου, ούτε έχουν λόγο να το εξηγήσουν και δεν είναι υφιστάμενοί μου. Τώρα αν εισακουστεί η παράκληση αυτή ή όχι είναι θέμα των δημάρχων. Αυτοί αναλαμβάνουν την ευθύνη από τη στιγμή που όλοι οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι ενήμεροι ότι ζητώ αυτό το πράγμα».

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.