Δυναμική πρεμιέρα με μπάσκετ για τα φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά των ακαδημιών
Συμμετοχή 1.500 παιδιών και 2.000 γονέων/κηδεμόνων στο πρώτο φεστιβάλ στην Πάτρα

Το πρώτο φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ για το 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Ήταν η πρώτη μεγάλη γιορτή αθλητισμού η οποία, εκτός από ποδοσφαιρικές, φιλοξένησε για πρώτη φορά και ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της πλήθος από μπασκετικές δραστηριότητες. Οι μικροί αθλητές έμαθαν, μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές του μπάσκετ και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς δεξιοτήτων.

Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών υποδέχθηκε συνολικά 1.500 παιδιά και 2.000 γονείς/κηδεμόνες από 21 ακαδημίες μπάσκετ και ποδοσφαίρου από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, οι οποίες υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, εξασκήθηκαν σε χόκεϊ, ράγκμπι, dodgeball και αυτοάμυνα. Επίσης, τα παιδιά γνώρισαν παραολυμπιακά αθλήματα, στα οποία εφέτος οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση, καθώς το 2020 είναι μια χρονιά αφιερωμένη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε μία σειρά από αθλήματα με αμαξίδιο όπως το μπάσκετ, το τένις και οι ρίψεις, καθώς και την άρση βαρών σε πάγκο. Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού στην Πάτρα αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και το δίκτυο συνεργατών του ΟΠΑΠ. Επίσης, κοντά στα παιδιά βρέθηκαν διακεκριμένοι αθλητές, όπως οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Κριστόφ Βαζέχα και Γιόζεφ Βάντζικ, o πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αργυρόπουλος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο beach volley Βάσω Καραντάσιου, ο παραολυμπιονίκης της αντισφαίρισης Γιώργος Λαζαρίδης και o παραολυμπιονίκης του στίβου Γιώργος Χρονόπουλος.

Έκτος χρόνος Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο υλοποιείται εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού. Βασικός του στόχος είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι άνθρωποι αύριο.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζουν 128 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και 50 ακαδημίες μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 18.000 παιδιά. Όσον αφορά το μπάσκετ, οι ακαδημίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα προέρχονται από νησιά του Αιγαίου, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη, την Κεντρική Ελλάδα και την Αττική, και σε αυτές συμμετέχουν συνολικά 5.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν ακόμη τρία φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ. Η επόμενη διοργάνωση, τον Μάρτιο, θα φιλοξενηθεί στα Σπάτα, τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και τον Μάιο στην Καλλιθέα.
Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.