Δυνατή προπόνηση και ευρεία επικράτηση της Νίκης με Σαρακηνό

Ο Τσεμπερίδης σε μονομαχία με τον Καλαμάτα, ενώ παρακολουθεί ο Μακενγκό
Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Αποστολίδης και στο δεύτερο μέρος ο Ντινιωτάκης

Επιτυχημένο ήταν το φιλικό τεστ προπονητικού χαρακτήρα της Νίκης Βόλου με τον Σαρακηνό στο κεντρικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Το τελικό σκορ ήταν το 5-0, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό και ειδικά για την τεχνική ηγεσία.

Η Νίκη ικανοποίησε από το 20’ έως το 45’ το πρώτο μέρος με την πίεση ψηλά και τους συνδυασμούς που έβγαλε,  σημειώνοντας δύο γκολ, ενώ στην επανάληψη πέτυχε κι άλλα τρία τέρματα, έχοντας συνεχώς το πάνω χέρι στη φιλική αναμέτρηση.

Μετά τη φυγή των Θεολόγη και Τζήμα, ο Μάνος Αποστολίδης έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ αγωνίστηκε και ο Ντινιωτάκης (ανακοινώθηκε την ώρα του φιλικού) στην επανάληψη αρχικά ως φορ και στη συνέχεια ως αριστερός μπακ.

Στο πρώτο μέρος στην άμυνα ήταν οι Μετούσι, Λάιος, Χρ. Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος, στο κέντρο μόνος κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Τσεμπερίδης, έχοντας μπροστά του τον Μακενγκό και τον Μέτσε. Στα άκρα τοποθετήθηκαν ο Κέρι και ο Δωματάς και τον κλασικό προωθημένο αποτέλεσε ο Βουκομάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν αρκετές αλλαγές. Ενδιαφέρουσα ήταν η δοκιμή του Αναστασίου ως επιθετικού χαφ στον άξονα (πρώτα τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης) κάποια στιγμή μαζί με τον Σιώμο, ενώ πίσω τους σε ένα πειραματικό σχήμα ήταν ως αμυντικός μέσος ο Ιορδανίδης, ο οποίος είχε αρχικά πιο επιθετικό ρόλο.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 15’ ο Καρτσαμπάς βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κέρι μέσα στην περιοχή, που γύρισε για τον Μέτσε, ο οποίος σούταρε δυνατά εντός περιοχής, αλλά ο Γράντας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 25’ από λάθος γύρισμα του Ρουκά από τα πλάγια, πρόλαβε ο Βουκομάνοβιτς, πριν η μπάλα φτάσει στον Γράντα, και έδωσε στον Δωματά, που σούταρε πάνω στον Γιαμαλή.

Στο 29’ τελικά έγινε το 1-0. Μετά από ατομική προσπάθεια και παράλληλη μπαλιά του Βουκομάνοβιτς από θέση μέσα δεξιά, ο Κέρι μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε στο δεξί παραθυράκι. Τρία λεπτά αργότερα (32’) ο Κέρι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με διαγώνιο σουτ από τη δεξιά πλευρά της περιοχής στο απέναντι «γάμα». Αυτό  ήταν το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο Μόσιος λίγο πριν τη γραμμή στο 39’ έδιωξε με το κεφάλι το σουτ του Δωματά.

Το δεύτερο μέρος

Στο 48’ ο Παπαδήμας έδωσε στον Κέρι, που έκανε παράλληλη κίνηση με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κα έβγαλε κάθετα στον Ιορδανίδη. Ο τελευταίος εκτέλεσε τον Κοντογιάννη με το δεξί για το 3-0.

Στο 61’ είχαμε την πρώτη απειλή στα καρέ της Νίκης, με τον Κοντοβά έξω από τη μικρή περιοχή να δέχεται την πάσα και να προσπαθεί με πλασέ να κρεμάσει τον Αποστολίδη, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρε που μπλόκαρε.

Στο 64’ ο Ματθαίου με ένα γυριστό στην απέναντι γωνία από μέσα αριστερά σημείωσε το 4-0, ενώ στο 71’ η σέντρα του Ντινιωτάκη από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι είχε αποδέκτη τον Αλ. Καρτσαμπά, που αγωνίστηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και σκόραρε με το κεφάλι για το 5-0.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης-Μετούσι (46’ Παπαδήμας), Λάιος (51’ Τσουλχάη), Χρ. Καρτσαμπάς (46’ Καντούτσης), Θ. Παπαδόπουλος (51’ Αλ. Καρτσαμπάς)-Τσεμπερίδης (57’ Ντινιωτάκης), Μέτσε (66’ Σιώμος), Μακενγκό (46’ Ιορδανίδης)- Κέρι (51’ Βουρδάκης), Δωματάς (62’ Ματθαίου), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας (33’ Κοντογιάννης)-Ρουκάς (46’Μαστακούλης), Μοράλες (46’ Ηλ. Ρακής), Γιαμαλής (46’ Φέιζο), Ντούρο (88′ λ.τρ. Σιγαλάκος)- Σιγαλάκος (46’ Λάιος), Καλαμάτας (46’ Θάνος)- Τσεκούρας (46’ Τίμο), Β. Ρακής (46’ Νιαώτης), Μόσιος (46’ Κοντοβάς)-Σιώμος (46’ Αντζούρης)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.