Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες της ΕΠΣΘ

Θετικοί ένας ποδοσφαιριστής της Αγχιάλου και ένας της Μακρινίτσας

Η διασπορά του κορωνοϊού παρουσιάζει εκ νέου δυναμική σε τοπικό επίπεδο, με πληροφορίες του «Μagnesiasports», οι οποίες επιβεβαιώνονται πλήρως, να κάνουν λόγο για δύο τουλάχιστον κρούσματα σε δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομάδες της ΕΠΣΘ.

Η διοίκηση του συλλόγου ΦΘ Αγχίαλος, και ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Παπουτσής επιβεβαίωσαν ότι παίκτης της ομάδας υποβλήθηκε σε τεστ τις προηγούμενες ημέρες και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και είναι ένα από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο ο κ. Παπουτσής ανέφερε στο «Magnesiasports» ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλο μέλος της ομάδας της τελευταίες εννέα μέρες, με τον κίνδυνο διασποράς του ιού να περιορίζεται σημαντικά. Εξάλλου, μετά και από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, η Αγχίαλος έχει διακόψει τις προπονήσεις για τουλάχιστον μία εβδομάδα από εδώ και πέρα. Επίσης και άλλος ποδοσφαιριστής της Αγχιάλου υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητικός.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα στην ομάδα της Μακρινίτσας, καθώς και εκεί παίκτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έχοντας κάνει προπονήσεις μέχρι την περασμένη Πέμπτη, και το βράδυ παρουσίασε ήπια συμπτώματα. Ο παίκτης υποβλήθηκε αυτοβούλως σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό… Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο «Magnesiasports» o πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Σαρακατσάνος, όπως και ότι χθες το απόγευμα συνολικά τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος και της διοίκησης υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ, και περιμένουν τα αποτελέσματα σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο Τετάρτη. «Οι προπονήσεις έχουν ανασταλεί και ο παίκτης μας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Εμείς από την πλευρά μας ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα, έχοντας πάρει όλα τα μέτρα από εκεί και πέρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Μακρινίτσας.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στον Δήμο Βόλου συζητείται το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι προσωρινά οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις και από εκεί και πέρα να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά του κορωνοϊού.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.