«Δυσάρεστη έκπληξη και ερωτηματικά»: Η πλευρά Αυγενάκη απαντά στο ΔΣ της SL2-FL

Με σχόλιο της ΓΓΑ, η κυβερνητική πλευρά και ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντούν στο ΔΣ της SL2-FL, μετά την ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό τη διαφωνία του κατά πλειοψηφία στην προωθούμενη αναδιάρθρωση, κάνοντας λόγο για δυσάρεστη έκπληξη.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Η, κατά πλειοψηφία, απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου) προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

  • ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
  • μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,
  • κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)
  • ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
  • υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.