Δύσκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό Β., 1-2 τον Ρήγα σε ματς με ένταση

Ο Κόλα πασάρει υπό τη πίεση του Αλεξίου στο ματς του Βελεστίνου

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου από το Βελεστίνο, που πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με σκορ 1-2 επί του Ρήγα Φεραίου με δύο γκολ του Φλίγκου στο 39’ και το 59’, ανατρέποντας το 1-0 που είχε επιτευχθεί στο 5’ με γκολ του Πάσχου.

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη τα βρήκε σκούρα από τους αξιόμαχους γηπεδούχους, που με τον Μίλτο Ζιάκα στον πάγκο τους είναι πολύ ανεβασμένοι, αλλά και από το γήπεδο, που δεν ήταν καλό, αλλά σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα γήπεδα, όπως αποδείχθηκε και στα πρόσφατα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς είχε πολύ μεγάλη ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην κερκίδα στο πρώτο μέρος, αλλά τελικά τελείωσε ομαλά.

Καθοριστικό ήταν το χαμένο τετ-α-τετ του Σέττου για το 2-0 στο 22’, ενώ γενικότερα ο Ολυμπιακός είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και η καλύτερη ομάδα συνολικά στο γήπεδο, αλλά ίδρωσε, για να αποκλείσει τον Ρήγα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Παπαγιάννης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Γούτσιος και Σπαθής στα πλάγια και οι Γκάγκας και Καρλιάμπας στο κέντρο αυτής. Κεντρικοί χαφ ήταν οι Σούγκαρης και Αλεξίου, πλάγιοι μέσοι οι Αραμπατζής (δεξιά) και Νασιακόπουλος (αριστερά), ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Σέττος και Πάσχος.

Για τον Ολυμπιακό Β. τερματοφύλακας ήταν ο Γιακουμής και μπροστά του στην αμυντική τετράδα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Παπαϊωάννου, Πίντο, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Κόλα και Ρόκκας, στα πλάγια της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Ζγκούρη (δεξιά) και Καμπλιώνης (δεξιά) και κάποια στιγμή άλλαξαν θέση, ενώ πίσω από τον φορ Φλίγκο κινούνταν ο Λώττας.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός Β. μπήκε με διάθεση να πιέσει από την αρχή, αλλά ο Ρήγας Φεραίος ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί στο 5ο λεπτό. Ο Νασιακόπουλος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά στο πίσω δοκάρι για τον Αραμπατζή, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Μπουτζίκο, χωρίς να μπορέσει να πάρει την κεφαλιά. Ωστόσο, η άμυνα των ερυθρολεύκων αδράνησε κι έφτασε στο ύψος του πέναλτι για τον Πάσχο, που με υπέροχο γύρισμα του σώματός του και άψογο δεξί πλασέ στη δεξιά αφύλακτη γωνία του Γιακουμή έκανε το 1-0.

Από κει και πέρα υπήρξε αντίδραση για τον Ολυμπιακό Β., που πίεζε συνέχεια, χάνοντας ευκαιρίες μέχρι την ισοφάρισή του στο 39’, αλλά τη μεγαλύτερη για το 2-0 την είχε ο Ρήγας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 22’ ο Σέττος, που νικήθηκε από τον Γιακουμή. Τον φορ του Ρήγα τροφοδότησε ο Αραμπατζής, που έκλεψε την μπάλα ανάμεσα από το κέντρο και τη μεγάλη περιοχή.

Στο 24’ ο Ολυμπιακός Β. είχε μία πολύ καλή φάση, με τον Λώττα από θέση μέσα αριστερά να εκτελεί φάουλ στο πίσω δοκάρι για τον Οικονομόπουλο, που σούταρε με τη μία με το δεξί, αλλά ο Παπαγιάννης απέκρουσε στην κλειστή αριστερή του γωνία. Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαγιάννης δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση, ο Ζγκούρη έκανε μία προβολή παράλληλη προς την εστία, η άμυνα του Ρήγα έδιωξε και η μπάλα έφτασε στον Καμπλιώνη, που από το ύψος της περιοχής σούταρε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 30’ είχαμε νέα σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το πλασαριστό αριστερό σουτ του Ρόκκα μετά την πάσα του Κόλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 39’, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή Ζγκούρη-Ευθυμιάδη, ήρθε η ισοφάριση. Ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, που πήγε στη ρίζα της δεξιάς δοκού και ο Φλίγκος που πήρε το ριμπάουντ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τη στιγμή που ο Παπαγιάννης ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Τελευταία φάση πριν το ημίχρονο, το συρτό σουτ του Λώττα μετά την πάσα του Καμπλιώνη, που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο και το οποίο έκανε με το που πάτησε περιοχή ο επιτελικός του Ολυμπιακού Β. εντός περιοχής στο 44’.

Πολύ μεγάλη ένταση σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο

Το πρώτο μέρος τελείωσε μέσα σε μεγάλη ένταση. Αρχικά στο 35’ πιάστηκαν στα χέρια φίλοι του Ρήγα και του Ολυμπιακού Β. στη κερκίδα, ενώ ο Περικλής Αμανατίδης είχε πολύ έντονο λεκτικό διαπληκτισμό πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σπαθή.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Φτωχή σε φάσεις ήταν η επανάληψη και το μόνο πραγματικά άξιζε ήταν το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου με τον Φλίγκο στο 59’, που χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Περικλή Αμανατίδη. Πριν απ’ αυτό στο 49’ ο Παπαγιάννης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Ρόκκα, αλλά στο 59’, ενώ έδειχνε ότι θα έκανε το ίδιο σε σουτ του Φλίγκου εκτός περιοχής, που είχε κοντράρει, απέτυχε να μπλοκάρει δεδομένου και του πολύ δύσκολου αγωνιστικού χώρου στο συγκεκριμένο σημείο, τη στιγμή που όλο τα γήπεδο περίμενε ότι θα καθαρίσει τη φάση, και η μπάλα απρόσμενα κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 1-2 που έμεινε ως τη λήξη, αφού από κει και πέρα με εξαίρεση το σουτ του Μπουτζίκου ελάχιστα άουτ στο 90′ μετά από στρώσιμο της μπάλας σε φάουλ δεν είχαμε άλλη φάση, με τον Ολυμπιακό Β. να κάνει περισσότερο διαχείριση και να κρατά άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Ρήγα στις όποιες στιγμές πίεσης είχε να μην είναι αποτελεσματικός.

Κίτρινες: Σούγκαρης, Πάσχος, Καρλιάμπας-Λώττας, Κόλα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Σούγκαρης (76’ Ζηρδέλης), Αραμπατζής (62’ Γάρος), Νασιακόπουλος, Σέττος, Πάσχος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Πίντο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Κόλα, Ρόκκας (73’ Νόνης), Λώττας, Καμπλιώνης (62’ Σκοπελίτης), Ζγκούρη (39’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (89’ Πατσής)

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.