Έχασε ευκαιρίες και βαθμούς η Νίκη, 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β’

Στο φινάλε του πρώτου γύρου της Super League 2

Aν δεν σκοράρει μία ομάδα δεν κερδίζει, με τη Νίκη να επιβεβαιώνει  τη συγκεκριμένη άποψη και να μην μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’, με τον οποίο έμεινε στο 0-0 για τη 14η αγωνιστική της Super League 2.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, ενώ στο δεύτερο έδειξαν νευρικότητα και έλλειψη καθαρού μυαλού. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός Β’ φάνηκε από ένα σημείο και μετά ν’ αρκούνται στην ισοπαλία.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Περισσότερες ευκαιρίες, αλλά χωρίς γκολ

Η Νίκη φάνηκε εξ αρχής να ψάχνει το γρήγορο γκολ, και από νωρίς είχε και τις σχετικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν είχε καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν η Νίκη είχε την πρώτη της ευκαιρία και μάλιστα και καλή, μετά τη συνεργασία των Κρητικού και Γαβριηλίδη από δεξιά, και με την μπάλα να φτάνει στον τσουκαλά ο οποίος σούταρε για να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν άργησε να έρθει βέβαια και η δεύτερη, στο 3’, όταν ο Αναστασίου κινήθηκε από αριστερά και πέρασε στον Γαβριηλίδη, που έκανε το σουτ αλλά από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 6’ πάλι ο Ταβάρες απάντησε στα σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Μπάγιτς, μετά από αντεπίθεση που προέκυψε αφού ο Κρητικός έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ από πλευράς του, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο.

Στο 15’ από την άλλη, ο Μιράντα ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ για τη Νίκη με τον Σιαφά να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μαργκόνο μπλόκαρε πέφτοντας σωστά, ενώ στο 22’ ο επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την μπαλιά του συμπατριώτη του από αριστερά και το αδύναμο πλασέ εντός περιοχής δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε ήδη ανεβάσει στροφές και ακριβώς στην επόμενη φάση προειδοποίησε, με τον Ταβάρες να βρίσκεται εντός περιοχής και να κάνει το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Μπάγιτς.

Ο Σιαφά ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 26’, όταν έπιασε τη δυνατή αυτήν τη φορά κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάσσου, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Μαργκόνο μπλόκαρε εύκολα μετά το σουτ του Γαβριηλίδη στο 27’.

Μία φάση διαρκείας στο 42’ η μπάλα έφτασε στον Γαβριηλίδη, που έκανε το σουτ, με τη Νίκη Βόλου να διαμαρτύρεται για χέρι του Σιδερά, αλλά η διαιτητής του αγώνα Ανδρομάχη Τσιοφλίκη θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.  Στο 45’ πάλι, ο Φουρτάδο εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, για να στείλει την μπάλα προς την εστία, με τον Μπάγιτς να πέφτει και να διώχνει με υπερένταση, με τη φάση να είναι η τελευταία του πρώτου μέρους.

Δεν σκόραρε και πάλι..

Η Νίκη ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος με μία ελαφρά πρωτοβουλία στις κινήσεις, αν και στο 54’ ο Παναθηναϊκός Β’ είχε μία εκτέλεση φάουλ με τον Σιδερά να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

Από τους γηπεδούχους ο Κρητικός έβγαινε συχνά-πυκνά δεξιά για να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του, ενώ στο 56’ έκανε το σουτ για να στείλει κι αυτός την μπάλα άουτ.

Η Νίκη Βόλου ανέβασε ξανά στροφές στη συνέχεια, όταν στο 60’ ο Γαβριηλίδης ήταν αυτός που σούταρε εντός περιοχής από δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώματα, ενώ στο 61’ ο Κάσσος μετά από κεφαλιά του Σιαφά έκανε το σουτ, αλλά ο Μαργκόνο του είπε «όχι» διώχνοντας σε κόρνερ, με τον ρυθμό να πέφτει κάπως στη συνέχεια και στο 68’ να καταγράφεται ένα σουτ του Μιράντα, με τον Μαργκόνο να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 75’ ο Παναθηναϊκός Β’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ, όταν ο Σερπέζης κερδίζοντας την μπάλα από τον Κυριακίδη, βρέθηκε σχεδόν μόνος απέναντι στον Μπάγιτς για να πλασάρει, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Στο 79’ μετά από κίνηση του Κρητικού η μπάλα έφτασε στον Γαβριηλίδη για να σουτάρει, αλλά ο Μαργκόνο μπλόκαρε, ενώ στο 80’ ήταν η σειρά του Ολαϊσόλα να κάνει την προσπάθεια από δεξιά, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πάσα ή σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Γενικότερα από ένα σημείο και μετά οι ενέργειες των παικτών της Νίκης Βόλου έδειχναν έλλειψη καθαρού μυαλού, με τις εκτελέσεις φάουλ των Ολαϊσόλα και Μιράντα στη συνέχεια να μην φέρνουν κάτι περισσότερο για τους «κυανόλευκους».

Μέχρι τέλους οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προσπάθησαν να πιέσουν, με τον Παναθηναϊκό Β’ πάλι να προτιμά να προφυλάξει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ένα σουτ του Κυριακίδη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν απείλησε σε καμία περίπτωση τον Μαργκόνο.

Nίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος, Τσουκαλάς(66’ Ολαϊσόλα), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Σιαφά (72’ Ροχάνο), Μιράντα, Κρητικός.

Παναθηναϊκός Β’ (Αντωνίου): Μαργκόνο, Σερπέζης, Σιδεράς, Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (46’ Τουρκοχωρίτης), Κρυπαράκος (69’ Τερεζίου), Προδρομίτης, Ταβάρες (87’ Αντωνίου), Μπιλάλ (66’ Αγκοστίνιο), Καραμπάς  (69’ Αθανασακόπουλος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.