Έχασε πάλι βαθμούς ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-1 με τον ΑΟ Χανιώτης

Στο γήπεδο της Νεάπολης για την 11η αγωνιστική της Γ' Εθνικής

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον ΑΟ Χανιώτης για την 11η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής αλλά έχασε και βαθμούς, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «ερυθρόλευκους» μάλιστα ν’ αναγκάζονται ν’ αναζητήσουν την ισοφάριση…

Ο Αλέκος Αναστασίου ήταν αυτός που έδωσε την ανάσα που ήθελε η ομάδα του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν δεύτερο τέρμα, με αποτέλεσμα να χάνουν δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Το άγχος σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα μάλιστα ήταν εμφανές στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χανιώτης από τη στιγμή που προηγήθηκαν στο σκορ δεν έδειξαν να βιάζονται και έριξαν σημαντικό βάρος στην αμυντική λειτουργία τους.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Έβγαλε πίεση αλλά δέχθηκε γκολ…

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Διαμαντόπουλος προσπάθησε να προλάβει την μπάλα προ του Παναγιωτίδη, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Ήταν πάντως φανερό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε να περνά γρήγορα την μπάλα από πίσω στην επίθεση με μακρινές μπαλιές, προσέχοντας τα μετόπισθεν, και έτσι προσπαθούσε να παραμείνει απειλητικός.  Στο 11’ πάλι μία σέντρα του Σκοπελίτη έφτασε στην περιοχή του Παναγιωτίδη, αλλά προ του Αναστασίου ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Μία κεφαλιά του Σκοπελίτη στο 16’ δεν απείλησε τον τερματοφύλακα του ΑΟ Χανιώτης, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αλωπούδης βρήκε τον Αναγνώστη, που βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη προσπαθώντας να τον πλασάρει, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου απέκρουσε και κράτησε το «μηδέν» για τους «ερυθρόλευκους». Στο 21’ ο Καρατσόλης είχε σειρά να σουτάρει μετά από μπαλιά του Σκοπελίδη, αλλά ο Παναγιωτίδης με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 24’ όμως έγινε η ζημιά για τον Ολυμπιακό Βόλου με την μπάλα να γυρνάει στην άμυνα, τον Σιουμουρέκη να μπερδεύεται και τον Θεοδωρίδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του, ο Καβουσάκης δεν πρόλαβε ν’ αντιδράσει, και ο παίκτης του ΑΟ Χανιώτης έκανε το 0-1…

Αρκετή πίεση έστω και με εμφανή την ένταση και το άγχος άσκησαν στους φιλοξενούμενους ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν. Την ίδια στιγμή ο ΑΟ Χανιώτης έδωσε χώρο στους «ερυθρόλευκους», ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα και προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο συχνά-πυκνά, προκαλώντας και τις αντιδράσεις από την κερκίδα. Έτσι, στο 28΄από εκτέλεση κόρνερ του Σκοπελίτη ο Αναστασίου έκανε την κεφαλιά, με τον Παναγιωτίδη να αποκρούει με υπερένταση, ενώ στο 39’ από λάθος της άμυνας, ο Αλωπούδης ελίχθηκε προ του Καβουσάκη, για να μπλοκάρει όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου. Κάτι περισσότερο δεν ήρθε στο προσκήνιο και έτσι, με το σκορ 0-1 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ισοφάρισε αλλά δεν βρήκε δεύτερο γκολ…

Αγχωμένοι εμφανίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στην αρχή του δευτέρου μέρους, όντας κοντά στην αντίπαλη εστία αλλά χωρίς να μπορούν να βγάλουν φάση για να απειλήσουν τον Παναγιωτίδη.

Από την άλλη, οι παίκτες του ΑΟ Χανιώτης συνέχισαν να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα και να μην βιάζονται, βλέποντας μάλιστα τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Μόλις στο 64’ ήρθε κάτι σαν κέρδος για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Ντινόπουλο να σουτάρει και να κερδίζει το κόρνερ, το οποίο όμως δεν έφερε κάτι περισσότερο στους «ερυθρόλευκους». Ούτε ο συνδυασμός Διαμαντόπουλου, Σκοπελίτη και Ντινόπουλου έφερε κάτι περισσότερο από τη σέντρα του πρώτου, χωρίς να βρίσκει κάποιον συμπαίκτη του εντός αντίπαλης περιοχής στο 66’, οπότε όλα φαινόταν ότι θα κριθούν στην ατομική ενέργεια

Στο 73’ λοιπόν ήταν η στιγμή του Αλέκου Αναστασίου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε αριστερά από το ημικύκλιο της αντίπαλης μεγάλης περιοχής και πιάνοντας ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Παναγιωτίδη για να γίνει το 1-1, δίνοντας νέες ελπίδες στην ομάδα του για ένα καλό αποτέλεσμα.

Το άγχος συνέχισε να είναι εμφανές όμως, έστω και αν το τέρμα της ισοφάρισης έδωσε περισσότερο θάρρος στους παίκτες του Κώστα Σταματίου. Οι μακρινές μπαλιές δύσκολα έβρισκαν στόχο, ενώ στο 84’ για τους φιλοξενούμενους ο Θεοδωρίδης βρέθηκε μπροστά στον Καβουσάκη μόνος του, αλλά δεν έπιασε το σουτ που ήθελε, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να μπλοκάρει.

Στα τελευταία λεπτά κάτι περισσότερο δεν ήρθε, και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να χάνει όπως προαναφέραμε δύο σημαντικούς βαθμούς. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά μετά το λάθος του Παπαϊωάννου που έδωσε τη δυνατότητα στον Ασήμογλου να γίνει κάτοχος της μπάλας, χωρίς όμως τελικά να απειλεί ουσιαστικά.

Ολυμπιακός Βόλου (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46’ Ντινόπουλος), Παπαϊωάννου, Καμπέρης, Κόλα, Καρατσόλης (61’ Κατσαγεωργίου), Αναστασίου, Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης, Σιουμουρέκης(46’ Ακριβόπουλος).

ΑΟ Χανιώτης (Δούμπας): Παναγιωτίδης, Αναγνώστης, Ράντζα (45’ λ.τ. Αγγελίδης), Κουτσικοβαγγέλης, Χατζηκούρτης, Τρόκας, Μπαλικτσής, Κανάνι (61’ Ασήμογλου), Αλωπούδης (87’ Πολύζος), Φούσκας(61’ Χατζής), Θεοδωρίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.