Εχασε τα άχαστα και αποκλείστηκε με 1-0 από τον Αιολικό η Νίκη Βόλου

Έξι χαμένα τετ-α-τετ για την ομάδα του Χοβέ, με τον τερματοφύλακα Σφύρλα να είναι ο ήρωας του Αιολικού

Έχασε τα άχαστα η Νίκη Βόλου και ηττήθηκε με 1-0 από τον Αιολικό στη Μυτιλήνη με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Ισαάκ Χοβέ δέχθηκε ένα γκολ στο 13’, δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος, έχοντας ωστόσο μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιορδανίδη στις καθυστερήσεις, ενώ στην επανάληψη δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα πέντε κλασικά τετ-α-τετ, το ένα από τον Μασκουνιάν και τα άλλα τέσσερα από τον μοιραίο Καπό, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σφύρλα να αναδεικνύεται σε ήρωα, αφού επενέβη σωτήρια στις τέσσερις από τις πέντε φάσεις και καλό θα ήταν σήμερα το βράδυ να παίξει ένα ΛΟΤΤΟ.

Στο 13’ σε εκτέλεση φάουλ έγινε κομπίνα και σούταρε χλιαρά ο Μπουρούς, αλλά άθελά του η προσπάθειά του μετατράπηκε σε πάσα για τον Σοφιάνη, που ευρισκόμενος στο ύψος της μικρής περιοχής αφύλακτος, με την άμυνα της Νίκης να έχει αδρανήσει, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα στο 18’ ο σκόρερ είχε μία νέα τελική προσπάθεια, αλλά το σουτ εξουδετερώθηκε με σχετική ευκολία από τον Κ. Παπαδόπουλο, που μπλόκαρε.

Για πρώτη φορά η Νίκη κατάφερε να ανησυχήσει τους γηπεδούχους στο 22’, καθώς το σουτ Τσιώλη εντός περιοχής απέναντι από τον Σφύρλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στον τερματοφύλακα του Αιολικού. Νέα φάση για τους φιλοξενούμενους στο 25’, με τον Μπιτσάκο να έχει τις προϋποθέσεις να απειλήσει, ερχόμενος με φόρα από πίσω, αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ άστοχο.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το σουτ του Τσομπανέλη στο 37’, τη στιγμή που η Νίκη στην επίθεση δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, αφού δεν είχε καλή ανάπτυξη και οι παίκτες της πολλές φορές επέλεγαν τις βαθιές μπαλιές στον Καπό.

Στο 41’ ο Μασκουνιάν έκανε αρχικά την επιτυχημένη προσποίηση μέσα στην περιοχή στον Κρητικό, αλλά την ώρα που ήταν έτοιμος να τελειώσει τη φάση, του πήρε «την μπουκιά από το στόμα» ο Κρητικός, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ιορδανίδης πέρασε τον Παρέλη και βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν το ιδανικότερο και πέρασε εκτός εστίας σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Πέντε χαμένα τετ-α-τετ στην επανάληψη

Στο 55’ ο Ιορδανίδης κατέβασε με το στήθος και έκανε το άστοχο ανάποδο ψαλιδάκι, ενώ στο 59’ ο Τσιπάς σούταρε από το ύψος της περιοχής πάνω στον Παπαδόπουλο.

Στο 63’ η Νίκη βρέθηκε μία ανάσα από το 1-1 σε χαμένο τετ-α-τετ του Μασκουνιάν, ο οποίος νικήθηκε από τον Σφύρλα που απέκρουσε με το στήθος, ενώ στο 68’ ο τερματοφύλακας του Αιολικού αποδείχθηκε και πάλι φύλακας-άγγελος της εστίας του, αφού απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Καπού στο τετ-α-τετ, με τον φορ της Νίκης να τροφοδοτείται από τον Ντομίνγκεθ. Ο Καπός είχε και μία κεφαλιά στο 70’, που δεν πήγε προς την εστία, αλλά πήγε παράλληλα μ’ αυτήν.

Το κακό … τρίτωσε στο 81’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Καπός ξαναέφυγε μόνος, πήγε προς τα πλάγια, αλλά ο Σφύρλας έγινε και πάλι ήρωας, διώχνοντας με τα πόδια σε μία νέα τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Καπός πέφτοντας έκανε το πλασέ απέναντι από τον Σφύρλα κι αυτός κράτησε και πάλι απαραβίαστη την εστία του σε νέα κλασική φάση για τη βολιώτικη ομάδα.

Στο 89’ ο Τσιπάς μετά από πάσα του Μπουρού αστόχησε από πλάγια θέση, απασχολώντας την άμυνα της Νίκης, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καπός είχε ακόμη κι ένα τετ-α-τετ, αλλά ούτε κι αυτή τη φορά κατάφερε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Έτσι το 1-0 έμεινε και η περιπέτεια του Κυπέλλου τελείωσε νωρίς για τη Νίκη, με το ματς να λήγει στο 98′.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Παρέλης (86’ Αντωνάκας), Κρητικός, Μπάρκας, Σπόλιαριτς (69′ Αλαγιάννης), Παλαμουτσής, Κατσίκης, Τσιπάς, Μπουρούς, Σοφιάνης (31’ λ. τρ. Τσομπανέλης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κ. Παπαδόπουλος, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Μπιτσάκος (61’ Ντομίνγκεθ), Καπός, Ιορδανίδης (61’ Κρουθ), Τσιώλης, Μασκουνιάν

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.