Έχασε το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική U18, βαριά ήττα με 57-81 από τη Σλοβενία

Η Ελλάδα μπορεί να είχε κερδίσει τη Σλοβενία με 18 πόντους διαφορά στον όμιλο, αλλά στο κρίσιμο ματς για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ U18 δεν κατάφερε να δείξει ανάλογη εικόνα και ηττήθηκε δίκαια μετά από ένα κάκιστο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 14-35) με 57-81, δείχνοντας σημάδια σωματικής και ψυχολογικής κούρασης.

Έτσι η γαλανόλευκη τερμάτισε τέταρτη σε μία σημαντική διοργάνωση, έμεινε εκτός βάθρου, όμως για τη συνολική της παρουσία η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αξίζει συγχαρητήρια και ανταμείφθηκε με το δυνατό χειροκρότημα  του βολιώτικου κοινού στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Η Ελλάδα στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές σωστά οργανωμένες επιθέσεις, αλλά η αστοχία των Σλοβένων επέτρεψε στους οικοδεσπότες να είναι μπροστά στο ημίχρονο με την πιο μικρή διαφορά (27-26).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους  οι Σλοβένοι έκαναν ένα 0-6 και βρέθηκαν στο +5, η Ελλάδα συνήλθε και αφού ροκάνισε αυτή τη μικρή διαφορά, ξαναπέρασε μπροστά, αλλά τελικά οι αντίπαλοί μας βρήκαν πάλι τον τρόπο να  αποκτήσουν το προβάδισμα και στο 30’ το ταμπλό έγραφε 43-46 υπέρ τους.

Στο πρώτο δίλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου οι Σλοβένοι πήγαν στο +10 με ένα 0-7 υπέρ τους και έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα το ματς (43-53). Μάλιστα το σερί συνεχίστηκε και έφτασε στους 15 αναπάντητους πόντους επτάμισι λεπτά πριν το τέλος μετά από βολές και τρίποντο στην επαναφορά έπειτα από αντιαθλητικό του Καράμπελα (43-61).

Οι Σλοβένοι ήταν πλέον μπροστά με 18 πόντους και ήταν πολύ δύσκολο να χάσουν την 3η θέση κι αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Στο 34’ μάλιστα η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι (46-67), ενώ πήγε και στο +24 (46-70) πεντέμισι λεπτά πριν τη λήξη. Πλέον για την Εθνική μας το παιχνίδι δεν είχε επιστροφή και στο τέλος το σκορ ήταν

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-26, 43-46, 57-81

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.