Ευχάριστο νέο ότι μπήκε με μπάλα στην προπόνηση ο Τζιώρας

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Πέμπτης με τον Τζιώρα να παίρνει μέρος σε άσκηση με μπάλα

Ενώ η Νίκη κοιτά τις δύο αναμετρήσεις το Σάββατο για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ με τον Πύρασο (δεν υπήρξε ακόμη λύση με το παραχωρητήριο για το Πανθεσσαλικό την Πέμπτη) και την επόμενη Τετάρτη με την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, το ευχάριστο νέο των τελευταίων ημερών είναι ότι ο Χρήστος Τζιώρας έχει μπει πλέον σε όλες τις ασκήσεις με μπάλα και δείχνει ότι μετρά πλέον αντίστροφα για την επιστροφή του.

Μία επιστροφή που και ο ίδιος παίκτης περιμένει πώς και πώς, αφού θέλει όσο τίποτε άλλο να βοηθήσει από την πλευρά του τη Νίκη, καθώς τα παιχνίδια των κυανόλευκων είναι πολλά φέτος και το αγωνιστικό πρόγραμμα βαρύ.

Ο έμπειρος φορ είχε υποστεί στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου τον Απρίλη κάταγμα έξω πλατέος οστού και  ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και χειρουργήθηκε επιτυχώς από τον ορθοπαιδικό Αντώνη Τσαγκάλη στην κλινική Animus στη Λάρισα στο τέλος Απρίλη. Μάλιστα, οι περισσότεροι παίκτες που έχουν υποστεί τον ίδιο τραυματισμό, γυρίζουν στα γήπεδα, για να ξεκινήσουν τρέξιμο στους τέσσερις μήνες, παρολ’ αυτά ο Τζιώρας σε λιγότερο από πέντε μήνες έχει μπει σε προπόνηση με μπάλα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δείχνοντας ότι έχει κερδίσει ως ένα σημείο το στοίχημα με τον χρόνο.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής κλότσησε ελαφρώς για πρώτη φορά μπάλα μετά το χειρουργείο την περασμένη βδομάδα και την τρέχουσα βδομάδα μπήκε σε πιο απαιτητικές ασκήσεις με την μπάλα, όπως την Πέμπτη στο passing game και στις ασκήσεις με τα τελειώματα. Κάθε μέρα που περνά νιώθει καλύτερα και αισθάνεται το χειρουργημένο πόδι όλο και πιο δυνατό, ενώ και η μαγνητική που έκανε πρόσφατα ήταν απόλυτα καθαρή.

Ο Τζιώρας έπαιξε στην προπόνηση την Πέμπτη σε πιο χαλαρό ρυθμό και στο εσωτερικό δίτερμα, χωρίς πάντως να μπαίνει σε διεκδικήσεις και μονομαχίες, ενώ και οι συμπαίκτες του είναι προσεκτικοί μαζί του.

Και ο ίδιος, που βλέπει ότι μπορεί να ανταποκριθεί συν τοις άλλοις και σε πιο απαιτητικές ασκήσεις εκτός μπάλας, όπως ανοίγματα και άλματα, δε θα βιαστεί για την πλήρη επιστροφή του, καθώς έχει κάνει μέχρι τώρα και ειδικά όλο το καλοκαίρι ένα τιτάνιο αγώνα για την αποθεραπεία και δε θέλει να πάει κάτι λάθος την τελευταία στιγμή. Σίγουρα μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο, υπάρχει και ο ψυχολογικός φόβος,  γι’ αυτό ούτε ο ίδιος ούτε το τεχνικό team θα ρισκάρουν μία πιο γρήγορη επιστροφή, αν και εκτιμάται ότι σε τρεις βδομάδες θα είναι έτοιμος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα αγωνιστεί και αμέσως.

Από κει και πέρα στη χθεσινή προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Τσεμπερίδης, ο οποίος έκανε ατομικό και όπως έλεγε και ο ίδιος, θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα από την επόμενη βδομάδα. Επομένως  είναι πολύ δύσκολο να υπολογίζεται για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, ενώ έχει μεγαλύτερες ελπίδες για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Θησέα.

Τέλος, μοιράστηκε από τον πρόεδρο, Νίκο Ιμεράι, το πριμ που έταξε για την πρόκριση κόντρα στη Δόξα Δράμας και μάλιστα το πήραν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτές οι κινήσεις σίγουρα δε συνηθίζονται από ομάδες Γ’ Εθνικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.