Εγγυητικές, Μητρώο και όρια ηλικίας στο μικροσκόπιο

Τα πρώτα σχόλια για το Αθλητικό Νομοσχέδιο

Σάββατο δόθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό από το Υφυπουργείο και ήδη τα πρώτα σχόλια έχουν κατατεθεί, μέσω διαδικτύου και όπως ήταν αναμενόμενο αυτά αφορούν κατά κύριο λόγο το ποδόσφαιρο…

Η αρχή γίνεται με το θέμα των πιστοποιητικών συμμετοχής, με τον υπογράφοντα ως Ευστάθιο Γαβριηλίδη να αναφέρεται στην ΕΕΑ και να σημειώνει ότι για τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί χρονικοί περιορισμοί και όχι να ξεκινάνε πρωταθλήματα και μετά να γίνονται συνεδριάσεις… «Έτσι τα πρωταθλήματα θα ξεκινάνε στην ώρα τους και όχι αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Επίσης οποίες ομάδες δεν θα έχουν πιστοποιητικό θα αντικαθίστανται εγκαίρως και αυτό θα πρέπει να προβλέπεται. Καλό θα ήτανε η ημερομηνία αυτή να μην είναι πέρα της 30/6 κάθε έτους έτσι ώστε τα πρωταθλήματα, κυρίως της Β’ εθνικής να ξεκινούν 15/9» σημειώνει, ενώ περνάει και στο θέμα της εγγυητικής, προτιμώντας χαμηλότερα όρια….«Η εγγυητική θα μπορούσε να είναι 150.000. Σωστά προβλέπεται τηλεοπτικά δικαιώματα με ελάχιστο τα τρία χρόνια και έγκαιρα να γίνεται αυτό για να μην καθυστερούν τα πρωταθλήματα. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές που προβλέπεται να είναι οι μισοί του εκάστοτε φύλλο αγώνα είναι παρά πολλοί. θα μπορούσαν να είναι μέχρι 6 τον αριθμό, γιατί εάν είναι διαφορετικά που θα παίξουνε οι Έλληνες ποδοσφαιριστές; Τα έσοδα των ομάδων είτε είναι από τηλεοπτικά είτε από το στοίχημα, θα πρέπει να υπάρχει μηχανισμός που να ελέγχει ότι πηγαίνουν σε υποχρεώσεις των ομάδων και όχι στις τσέπες των παραγόντων. Τέλος για να είναι το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και μέχρι τέλους να έχει ενδιαφέρον η Β’ Εθνική τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια να είναι σε δυο ομίλους των 12 ομάδων, και να υπάρχουν αγώνες κατάταξης μέσα στον όμιλο για να αποφεύγονται έξοδα μετακινήσεων. Οι δυο πρώτοι να ανεβαίνουν στην Α Εθνική και οι δυο τελευταίοι από κάθε όμιλο να υποβιβάζονται, όπως επίσης οι δεύτεροι με αγώνα κατάταξης να ανεβαίνουν επίσης Α’ Εθνική.έτσι θα υπάρχει σε όλες τις ομάδες ενδιαφέρον και κίνητρο, και θα μειώνονται σημαντικά οι στημένοι αγώνες. Είναι ευκαιρία να βάλετε μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο» καταλήγει.

Από την άλλη, στην εγγυητική στέκεται και ο υπογράφων ως Δημήτρης Τσαουσόγλου, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 1/2 των δαπανών που απαιτούνται για την καταβολή των ελάχιστων μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών 40 ποδοσφαιριστών, προπονητικού τιμ κλπ, υπαλλήλων των ΠΑΕ (40 άτομα x 1.500 ευρώ x 10 μήνες=600.000/2=300.000 για την Α Εθνική και 200.000 ευρώ για την Β’ Εθνική. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι τουλάχιστον κατά το 1/2 εξασφαλισμένοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών αφενός, αφετέρου θα πάψουν να υπάρχουν παράγοντες που θα έχουν ομάδες για να ζουν από το στήσιμο αγώνων.

«Γιατί αφαιρέθηκε η αναφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ΟΤΑ; Είναι πολύ διαδεδομένο να παραχωρούνται χώροι σε σωματεία, χάρη σε πελατειακές σχέσεις» υποστηρίζει ταυτόχρονα ο υπογράφων ως Αναστάσιος Πανταζίδης.

Από την άλλη, με την υπογραφή «Ιωάννης Κοκκινάκης» συνοδεύεται το σχόλιο για τις ελεύθερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών ηλικίας 18 ετών, με τον σχολιαστή να διερωτάται: «Εάν ένα παιδί ενηλικιώνεται το φθινόπωρο τι κάνει; Μήπως πρέπει να υπάρχει η διατύπωση: Τον χρόνο κατά τον οποίο ενηλικιώνεται ένας αθλητής μπορεί να μεταγράφεται ελεύθερα από το αθλητικό σωματείο, στη δύναμη του οποίου ανήκει, σε άλλο, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των επιτρεπομένων σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς μεταγραφικών περιόδων.»;

Τέλος, ο σχολιαστής «Παναγιώτης Καρράς» ζητά αλλαγές στην ημερομηνία εκλογών στις Ομοσπονδίες, για να προλάβουν να εγγραφούν σωματεία στο Μητρώο! Στο άρθρο 25 μεταβατικές διατάξεις, να υπάρχει ρύθμιση για τις αρχαιρεσίες των Σωματείων και Ενώσεων μέχρι 1.9.21, προκειμένου να εγγραφεί ο μέγιστος αριθμός σωματείων που συμμετέχουν και στις ΓΣ των Ενώσεων. Σήμερα περίπου το 35% έχει εγγραφεί στο Μητρώο και υπάρχουν προβλήματα και με την ειδική Αθλητική Αναγνώριση που ορθά δίνεται παράταση μέχρι 30. 6.2020» σημειώνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.