Είχε και πάλι Αναστασίου ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Μακεδονικό Φούφα

Πολύτιμους βαθμούς κατέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στη 12η αγωνιστική της Γ' Εθνικής

Μπορεί να χρειάστηκε να σπαταλήσει ένα ολόκληρο 45λεπτό, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε ένα γκολ που του χάρισε τη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό Φούφα και πήρε μία πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει στη Γ’ Εθνική, με σκόρερ τον… συνήθη ύποπτο, Αλέξανδρο Αναστασίου.

Το 1-0 απέναντι στην ομάδα του Νομού Κοζάνης αρκούσε για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν κάποιες ακόμη ευκαιρίες, αλλά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, έχοντας πάντως όρεξη για κάτι καλό, έστω και αν δεν τους βγήκαν κάποια πράγματα. Έστω και με ένα γκολ το κέρδος των τριών βαθμών για τον Ολυμπιακό Βόλου κατακτήθηκε, οπότε πλέον κοίτα το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Η διάθεση δεν έφερε γκολ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με διάθεση, αλλά αυτή δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο τέρμα. Ο Παπαϊωάννου έφτασε στην πηγή αλλά δεν… ήπιε νερό μόλις στο 2’, καθώς από απόσταση αναπνοής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητριάδη, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, μετά από σέντρα του Σκοπελίτη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Θεοδωρόπουλος έχασε την μπάλα, και ο Θεοδουλίδης κινήθηκε από δεξιά για ν’ απειλήσει με πλάγιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Διαμαντόπουλο να κάνει ένα σουτ στο 16’ και να στέλνει ψηλά άουτ την μπάλα, ενώ στο 26’ ο Σκοπελίτης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Δημητριάδη μετά από συνεργασία με τον Διαμαντόπουλο, όμως η φάση διακόπηκε για οφσάιντ έτσι κι αλλιώς. Στο 31’ πάλι, ο Παπαδήμος έκλεψε στο κέντρο και πάσαρε αριστερά στον Αναστασίου, αλλά και από το δικό του σουτ η μπάλα έφυγε ψηλά εκτός αγωνιστικού χώρου.

Εφόσον αυτή η πρωτοβουλία δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρία, ήταν αναμενόμενο ότι ελλόχευαν κίνδυνοι γιατί η μπάλα… τιμωρεί. Έτσι στο 37’ παραλίγο να γίνει η ζημιά όταν ο Θεοδουλίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε τελικά το σουτ απέναντι στον Καβουσάκη υπό τη μερική πίεση του Θεοδωρόπουλου, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου όμως να πέφτει σωστά και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, πέρα από τον αέρα που έκοβε τις σέντρες των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν σαφώς κάτι περισσότερο στο δεύτερο μέρος.

Μίλησε ο Αναστασίου

Η πρώτη απειλή από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου ήρθε στο 52’ με τον Κατσαγεωργίου να βρίσκεται απέναντι στον Δημητριάδη αλλά επέλεξε να κάνει κεφαλιά που δεν έδωσε δύναμη στην πορεία της μπάλας, οπότε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού έδιωξε σε κόρνερ.

Σε γενικό πλαίσιο πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή αλλά έβρισκε κλειστούς διαδρόμους συνεχώς, και μέχρι το 59’ δεν είχε προκύψει κάτι, με τον Σκοπελίτη να βρίσκει τον Αναστασίου σε εκείνο το σημείο και αυτός να πατά περιοχή για να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τα πάνω του, ενώ οι φιλοξενούμενοι αγχώθηκαν, με τους «ερυθρόλευκους» να ζητούν πέναλτι για προβολή στον Αναστασίου από τον Σεκουλίδη εντός περιοχής, με τον διαιτητή ωστόσο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 71’ πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία, με τον Σκοπελίτη να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και ο Ακριβόπουλος έκανε την κεφαλιά, για να αποκρούσει ο Δημητριάδης ενώ στο 75’ ένα μακρινό σουτ του Τοπάλη κατέληξε στα χέρια του Καβουσάκη.

Από εκεί και πέρα, ή θα ερχόταν το δεύτερο γκολ για να είναι πιο σίγουρος για την κατάκτηση της νίκης ο Ολυμπιακός Βόλου ή θα έριχνε το βάρος στην άμυνα, κάνοντας την απαραίτητη διαχείριση χρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν. Οι «ερυθρόλευκοι» ομολογουμένως από το 75’ και μετά, αν και λίγο έλειψε ο Ακριβόπουλος με κεφαλιά να κάνει το 2-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντόπουλου, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

Στο 92’ μάλιστα ο Σκύφτας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, αλλά είδε την μπάλα το σουτ που έκανε από πλάγια αριστερά να σταματά στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Η πίεση από εκεί και πέρα των φιλοξενούμενων δεν ήταν αρκετή για να απειληθεί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός Βόλου, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Oλυμπιακός Βόλου (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46’ Kατσαγεωργίου, (92’ Σκύφτας), Παπαδήμος(86’ Γιαρλέλης), Παπαϊωάννου, Καμπέρης, Κόλα, Αναστασίου, Καρβούνης (65’ Ακριβόπουλος), Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης.

Μακεδονικός Φούφας (Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παπάς (65’ Καρασιούνας), Σεκουλίδης, Σερσέμης, Κοντογουλίδης (78’ Καλογιαννίδης), Ρέλκας, Τοπάλης, Θεοδουλίδης (86’ Σπανδωνίδης), Βασσάκης, Ηλιάδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.