Έκανε … πλάκα στο δεύτερο μέρος η Νίκη, 1-4 τη Στυλίδα

Η ενδεκάδα της Νίκης στο γήπεδο της Στυλίδας

Αιφνιδιάστηκε πολύ νωρίς, μένοντας πίσω στο σκορ μόλις στο 6’ με γκολ του Βαρυπάτη η Νίκη στη Στυλίδα, αλλά βρήκε την ισοφάριση στο 45’ με τον Κέρι και στην επανάληψη ήταν απόλυτη κυρίαρχος και πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ με τους Κέρι, Καρτσαμπά και Ντινιωτάκη έφτασε σ’ ένα άνετο διπλό με σκορ 1-4 απέναντι στη γηπεδούχο Στυλίδα. Έτσι έκανε το δύο στα δύο και ικανοποίησε τους εκατοντάδες φίλους της που έκαναν την κοντινή εκδρομή.

Η διάταξη των ομάδων

Η Στυλίδα είχε τον Μήτσου κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Τέγος (δεξιά ) και Στυλιανός (αριστερά) ήταν στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο αυτής οι Ζωγράφος και Μάγιος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κουφιώτης Αλέκος, Κουφιώτης Κώστας και Βαρυπάτης, δεξιά ήταν ο Λιανός, αριστερά ο Καραλής και στην κορυφή της επίθεσης ο Λέντας.

Από την άλλη η Νίκη κατέβηκε με τη γνωστή ενδεκάδα, που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμή στα επίσημα παιχνίδια της, δηλαδή τον Αποστολίδη στο τέρμα, τους Μετούσι, Καντούτση, Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο στην άμυνα, τους Ρόβα, Μέτσε στο κέντρο ως αμυντικά χαφ, τον Φάμπιο Ταβάρες ως επιτελικό, ενώ Κέρι από τα δεξιά και Μακενγκό από την αντίθετη πλευρά βοηθούσαν τον φορ Βουκομάνοβιτς.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 6ο λεπτό η Νίκη κι ενώ ξεκίνησε με επιθετική διάθεση, δέχθηκε τον αιφνιδιασμό, αφού ο Βαρυπάτης με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, με τον σκόρερ να εκμεταλλεύεται την άσχημη παράλληλη απόκρουση με το κεφάλι του Μετούσι στην προσπάθεια του Κώστα Κουφιώτη να περάσει την μπάλα από πάνω του.

Με τη σέντρα η Νίκη πήγε ν’ απαντήσει, αφού ο Μετούσι σέντραρε και ο Μακένγκο έκανε με τη μία το σουτ μέσα από την περιοχή, που πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 7’ η κεφαλιά του Κέρι πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι έπειτα από γέμισμα από την αριστερή πλευρά του Μέτσε.

Στο 11’ άστοχη ήταν μετά από νέα σέντρα του Μέτσε η κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή χωρίς την απαιτούμενη ισορροπία, αφού πιέστηκε, και στο 22’ είχαμε τη νέα απειλή της Νίκης, με το δυνατό σουτ του Μακενγκό από το ημικύκλιο έπειτα από την πάσα του Φάμπιο Ταβάρες να κοντράρει στο σώμα του Μάγιου.

Στο 33’ η Νίκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Καντούτση να στέκεται άτυχος στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά το κόρνερ του Κέρι από τ’ αριστερά, αφού η μπάλα πήγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 34’ από θέση βολής εντός περιοχής ο Μακενγκό έκανε το σουτ, αλλά αντίπαλος του έβαλε την κατάλληλη στιγμή το τάκλιν. Δέκα λεπτά αργότερα ο Καρτσαμπάς προωθήθηκε από τα αριστερά κι έβγαλε τη συρτή σέντρα. Ο Κέρι στο πρώτο δοκάρι έπιασε αέρα, με την μπάλα να περνά κάτω από το πόδια του, αλλά έφτασε στον Ρόβα, που πλάσαρε, αλλά στη γραμμή της μικρής περιοχής αμυντικός έδιωξε με τα πόδια. Ακολούθως ο Μακενγκό έκανε μία στραβοκλοτσιά σε σουτ από τα μακριά, που εξελίχθηκε σε πάσα στη δεξιά πλευρά στον Μετούσι. Αυτός σέντραρε από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Φάμπιο Ταβάρες «έσπασε» με το κεφάλι για τον Κέρι κι αυτός με κοντινή βολίδα έστειλε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο στο αριστερό παραθυράκι, σημειώνοντας το 1-1 στο 45’.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 49’ το σουτ του Ρόβα εκτός περιοχής κόντραρε και ο Μήτσου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 51’ ωστόσο η Νίκη έφτασε στην ανατροπή. Ο Μετούσι σέντραρε μέσα από την περιοχή από τα δεξιά, η κεφαλιά του Φάμπιο Ταβάρες πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Κέρι πήρε το ριμπάουντ και με θαυμάσιο εναέριο σουτ με το αριστερό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-2.  Στο 52’ μετά από ωραία ανάπτυξη της Νίκης από τον άξονα ο Βουκομάνοβιτς βρέθηκε απέναντι από Μήτσου και σούταρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Σέρβος φορ στο επόμενο λεπτό πέρασε τον εξερχόμενο στα όρια της περιοχής του και από την αριστερή πλευρά τερματοφύλακα Μήτσου και έβγαλε τη σέντρα, αλλά αμυντικός έδιωξε με το κεφάλι.

Στο 58’  ο Μακενγκό απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 1-3, αφού αστόχησε σε τετ-α-τετ, με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι. Η φάση ξεκίνησε μετά από θαυμάσια μπαλιά του Κέρι κάτω από το κέντρο με την άμυνα της Στυλίδας να έχει ανέβει ψηλά και τον Ζωγράφο να μην μπορεί να προλάβει τον Γάλλο.

Πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη και στο 65’ με τον Ιορδανίδη να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά κόντραρε σε πόδι αντιπάλου και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Κέρι στον Μέτσε, αυτός ξαναέδωσε στον Κέρι που σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Μακενγκό πήγε να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και έφτασε στον αφύλακτο και σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής Καρτσαμπά,. Αυτός με άψογο διαγώνιο πλασέ σημείωσε το 1-3 στο 66’ και ουσιαστικά έδωσε τέλος στην αγωνία για τον τελικό νικητή.

Στο 81’ ο Βουκομάνοβιτς με το που πάτησε περιοχή μετά από τροφοδότηση του Ιορδανίδη έκανε το δεξί σουτ, που πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ. Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 84’, με τον Ντινιωτάκη. Ο Ρόβας έβγαλε την κάθετη, ο Μακένγκο άφησε για τον σκόρερ κι αυτός με όμορφο αριστερό πλασέ στο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Τέγος (46’ Κοντρέου), Στυλιανός, Ζωγράφος, Μάγιος, Κουφιώτης Αλέκος, Καραλής, Κουφιώτης Κώστας, Λέντας (51’ Μπουσάι), Βαρυπάτης (65’ Δημητρέλλης), Λιανός (55’ Ξεζόνωτος)

NIKH B.: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης (79’ λ. τρ. Παπαδήμας), Καρτσαμπάς, Ρόβας, Μέτσε, Μακενγκό, Κέρι (79’ Ντινιωτάκης), Φάμπιο Ταβάρες (59’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς (86’ Αναστασίου)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.