Ένα ντέρμπι για πολύτιμους βαθμούς και ψυχολογία: H άποψη του Φίλιππου Σκοπελίτη

Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και ενώ ο Φίλιππος Σκοπελίτης επιχειρεί τη σέντρα με τον Κάσσο να είναι κοντά του
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, σημειώνει πάντως ότι όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία….

Aφού δεν έχασε μεσοβδόμαδα, τουλάχιστον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Αριδαία απέναντι στον Αλμωπό ο Ολυμπιακός Βόλου και προσπαθεί από τη μία να διατηρήσει σε διαχειρίσιμα επίπεδα τη βαθμολογική διαφορά από μία θέση που θα τον διατηρήσει στη Super League 2, και από την άλλη να τη μειώσει, παίρνοντας βαθμούς (και όχι μόνο βαθμό) στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, που φυσικά έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία για όλους τους εμπλεκόμενους. 

0-0 λοιπόν στην Αριδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι πέντε βαθμούς πίσω από τη γραμμή που χωρίζει την παραμονή από τον υποβιβασμό. Στόχος για τους «ερυθρόλευκους» φυσικά να περάσουν πάνω από αυτήν τη γραμμή, κάτι όμως που δεν γίνεται μόνο με μία αναμέτρηση, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και οι συσχετισμοί. Με επτά αγωνιστικές ν’ απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Super League 2, ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται κάθε βαθμό που μπορεί να διεκδικήσει, και πείθοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινούνται ή τουλάχιστον καλούνται να κινηθούν τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, και ειδικά ο προπονητής της ομάδας Τίμος Καβακάς, αλλά και οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγές στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σκοπελίτης έχει δείξει και φέτος, ότι αποτελεί τη διάδοχη αρχηγική κατάσταση στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά την αποχώρηση του Στάθη Ρόκα από την ενεργή δράση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, είναι καλύτερο να πει κανείς ότι από την πρώτη στιγμή ξεπέρασε το στάδιο της διαδοχής και είναι πλέον στον αρχηγικό θώκο, κάτι που είναι εμφανές και στο παιχνίδι του σε κάθε αγώνα. Γι’ αυτό άλλωστε έπαιξε ακόμη και με πυρετό απέναντι στη δυνατή φέτος Αναγέννηση Καρδίτσας, «αναγκάζοντας» τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλη Βούζα, να μονολογεί σχεδόν ότι με 3… Σκοπελίτες ο Ολυμπιακός Βόλου θα είχε πετύχει περισσότερα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα. 

Συγκεντρωμένος πάντως, ο ίδιος θα ξεκαθαρίσει στο «Magnesiasports» ότι: «Για εμάς δεν είναι κάτι ξεχωριστό το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και όλα όσα ακόμη έχουμε μπροστά μας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο, είτε πρόκειται για τη Νίκη Βόλου, είτε πρόκειται για κάποια άλλη ομάδα η οποία τίθεται απέναντί μας ως αντίπαλος. Σκεφτόμαστε το ίδιο σε κάθε περίπτωση, την επικράτηση δηλαδή και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Δεν μας αρκεί η ισοπαλία εξάλλου από εδώ και πέρα σε κανένα παιχνίδι. Γι’ αυτό και δεν βλέπουμε ξεχωριστά την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου».

Στο Πανθεσσαλικό με άμυνα πάνω στον Λούκας Γκαρσία από τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου

Βέβαια και ο ίδιος δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι έχει ιδιαιτερότητες το συγκεκριμένο παιχνίδι. «Για εμάς όμως σε κάθε περίπτωση ο στόχος παραμένει η κατάκτηση των τριών βαθμών. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο, ενώ εάν κερδίσουμε τη Νίκη Βόλου θα αλλάξει και η δική μας ψυχολογία τελείως. Έχει ειδική βαρύτητα ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Νίκη Βόλου» συμπληρώνει. 

Τα πλεονεκτήματα λοιπόν μίας επικράτησης και κατάκτησης τριών πόντων θα είναι και υλικά (βαθμολογικά) και ψυχολογικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να τα χρειάζονται όλα στην τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος. 

Παρών και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος της περιόδου 2019-20
2018-19 και ακόμη πιο νέος, ο Φίλιππος Σκοπελίτης ζούσε ήδη τον ρυθμό του βολιώτικου ντέρμπι

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.