Έναρξη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην παραλία του Βόλου (φωτογραφίες)

Με τη συμμετοχή 440 πληρωμάτων από όλον τον πλανήτη!

Με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών (συνολικά 440 πληρωμάτων) από 46 χώρες όλων των ηπείρων της Γης ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων στον Βόλο, με την τελετή έναρξης να πραγματοποιείται στην παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας που πλημμύρισε από σημαίες, χρώματα και φωνές από πολλές γλώσσες!

Από την Αγκόλα μέχρι την Ταϊλάνδη, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία και από τη Σουηδία μέχρι και τη Μάλτα, νεαροί αθλητές και νεαρές αθλήτριες, όπως και οι προπονητές και οι συνοδοί τους θα παραμείνουν στον Βόλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Απόντος του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου λόγω υποχρεώσεων όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες, τονίζοντας ότι ο Βόλος έχει πλέον παράδοση στη φιλοξενία αθλητικών γεγονότων, αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί και με ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός επανέλαβε ότι ο Αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φιλοξενία των κατοίκων του Βόλου και κάνοντας λόγο για φιλοξενία διοργανώσεων στην πόλη που αφήνουν βαθύ το αποτύπωμά τους στην κοινωνία και πηγαίνουν τον Βόλο ακόμη ψηλότερα. «Βάλαμε τον Βόλο, την ομορφότερη πόλη της χώρας, στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί υπάρχει ένα περιβάλλον θετικό, οι κάτοικοι της Μαγνησίας που αγκαλιάζουν τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου σημείωσε επίσης ότι οι προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών θα μεταδίδονται διαδικτυακά ζωντανά, ενώ υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία έχει διαθέσει όλη την τεχνογνωσία της για την επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Άντον Σπόκσι έκανε λόγο για ένα θερμό καλωσόρισμα από την πλευρά του Βόλου και δήλωσε ικανοποιημένος από την υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς. Επίσης κάλεσε τους συμμετέχοντες στους αγώνες να επισκεφθούν τις παραλίες και το κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή έναρξης:

Η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου
Ο ΓΓ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Άντον Σπόκσι
Η μασκότ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος , η Αλεπού!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.