«Επενδύουμε στο λειτούργημα του μπάσκετ της Νίκης Βόλου»

Έμφαση στις ακαδημίες, στόχος η παραμονή

Με την επόμενη αγωνιστική περίοδο να βρίσκει την ομάδα στη Β’ Εθνική, η Διοικούσα Επιτροπή της Νίκης Βόλου στο μπάσκετ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, με τον επικεφαλής Μπάμπη Τουτουντζόγλου να στέλνει ισχυρό μήνυμα για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα παρουσίασε και το προπονητικό επιτελείο, με τους Ανδρέα Μαύρο, Γιώργο Κοσμάτο και Ανδρέα Τσιριγωτάκη, μαζί με τον Βασίλη Γιωτόπουλο να αναλαμβάνουν τόσο το ανδρικό τμήμα όσο και τις ακαδημίες.

Εκεί πέφτει και το βάρος καθώς έγινε γνωστό ότι η ομάδα Κ21 της Νίκης θα συμμετέχει τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄ΕΣΚΑΘ.

«Δικαιωματικά πήραμε την άνοδο. Δεν θα πετυχαίναμε όμως χωρίς τον κόσμο και τον ευχαριστούμε για τη στήριξη αλλά και τους χορηγούς-στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστώ προσωπικά τον κο Νίκο Ιμεράι για την οικονομική στήριξη του τμήματος» σημείωσε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, επισημαίνοντας όμως και ότι αν και αρχικά σκεφτόταν η προσπάθεια να σταματήσει εδώ, δεν μπορούσε να λάβει τέτοια απόφαση.

«Πριν πέντε χρόνια παραλάβαμε το τμήμα εντελώς διαλυμένο. Μεγάλο στοίχημα και προσπάθεια και τα καταφέραμε. Η ιστορία της Νίκης δεν μας αφήνει αδιάφορους αλλά δεν φεύγουμε και αγωνιζόμαστε για να είναι η ομάδα στα υψηλότερα στρώματα του μπάσκετ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Στέργιο Φάτση, καθώς πλέον ο Ερασιτέχνης θα αναλάβει τις μετακινήσεις της ομάδας.

Όσον αφορά τις παραμονές, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του «Magnesiasports» και στην ομάδα παραμένουν οι Τσώλης, Κουτίνας, Βερτζάγιας, Σαριμπαλίδης και Τάσσος, επιστρέφει ο Στέφανος Διγενής, ενώ είναι κοντά σε συμφωνίαμε τον Δημήτρη Λόλα και τον Παναγιώτη Φιλιππόπουλο. Μπουσκολίτης, Ευτυχίδης, Μπούρας και Δελετζές εντάσσονται επίσης, ενώ αποχωρούν οι Καραγεώργος, Παρασκευάς, Σιμάκης και Σταυροθεόδωρος.

«Ευλογημένος με τον Άγγελο στο στήθος»

Στόχος της ομάδας, η παραμονή και ό,τι προκύψει, δήλωσαν τα στελέχη της Νίκης, με τον προπονητή Ανδρέα Μαύρο να δηλώνει ότι νιώθει ευλογημένος που θα φορά πλέον τον «Άγγελο» στο στήθος.

«Δεν θα πρέπει να παραμελήσουμε τη λειτουργία των ακαδημιών. Μία ομάδα ή θα έχει χρήματα για μεταγραφές ή θα παράγει για να πρωταγωνιστεί. Στο παρελθόν με τον Γιώργο Κοσμάτο αναδείξαμε κάποια παιδιά που στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες. Αυτό μπορεί να ξαναγίνει και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουμε να βασιστούμε τα επόμενα χρόνια στα δικά μας παιδιά και να έχει ταυτότητα η ομάδα. Η Νίκη Βόλου θα πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα στο κομμάτι του μπάσκετ και όλα τα τμήματα θα έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού» σημείωσε ο Ανδρέας Μαύρος.

Από την άλλη ο Γιώργος Κοσμάτος: «Το σημαντικό για την επόμενη χρονιά είναι να δείξουμε κάτι διαφορετικό στο βολιώτικο μπάσκετ, με χαμηλότερο μ.ό. ηλικίας με ταχύτητα, δύναμη και ενέργεια. Η Κ21 είναι σημαντική για εμάς. Υπάρχει ένα επιπλέον κόστος, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους νέους παίκτες να παίζουν Σάββατο-Κυριακή για να αποκτήσουν εμπειρίες».

Τέλος, ο Ανδρέας Τσιριγωτάκης σημείωσε, ειδικά για την Κ21 ότι: «Είναι χαρά μου που πλαισιώνουν οι Μαύρος-Κοσμάτος την ομάδα και η κίνηση με την Κ21 θα βοηθήσει πάρα πολύ. Θα αποκτήσουν τα παιδιά παραστάσεις και θα παίξουν με μεγαλύτερους αντιπάλους για να πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, κάτι που έχω καημό να γίνει».

Εξάλλου, κυκλοφορούν πλέον και οι κάρτες διαρκείας αλλά ως κάρτες ενίσχυσης. «Στηριζόμαστε στον κόσμο και θέλω να μας στηρίξει. Είναι μία κοινή προσπάθεια. Δεν είμαι παράγοντας αλλά υπηρέτης της Νίκης. Είναι καθήκον μου να υπηρετώ την ομάδα που από μικρό παιδί παρακολουθώ» ανέφερε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου.

.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.