Επέστρεψε στα τρίποντα η Νίκη, 2-1 τον Διαγόρα

Μετά από την ισοπαλία με τον Αιγάλεω και την ήττα από τον Ιωνικό η Νίκη Βόλου επέστρεψε στα τρίποντα, καταβάλλοντας την αντίσταση του Διαγόρα με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με τον Τσιώλη, στάθηκαν τυχεροί στο δοκάρι του Κασνέτση στο 23’ και βρήκαν το δεύτερο γκολ με πέναλτι του Λούκας Γκαρσία στο 42’. Στο δεύτερο μέρος ο πολύ αξιόλογος Διαγόρας έπαιξε επιθετικά, αλλά ήταν αυτός που γλίτωσε το τρίτο γκολ στο 60’ σε μεγάλη ευκαιρία του Λούκας Γκαρσία, ενώ δύο λεπτά μείωσε σε 2-1 με τον Μπουρλάκη, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Νίκη να παίρνει ένα δύσκολο τρίποντο, αφού οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος να απειλήσουν με την ισοφάριση, χωρίς όμως κάποια μεγάλη φάση. Οι κυανόλευκοι αποσπάστηκαν πλέον τρεις βαθμούς από τους μέχρι πρότινος ισόβαθμους αντιπάλους τους.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Αποστολίδης ήταν ο τερματοφύλακας της Νίκης και μπροστά απ’ αυτόν οι Κάρδαρης και Σ. Κυριακίδης ως πλάγιοι μπακ και οι Βοσκόπουλος, Αλιατίδης ως στόπερ. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Τσιμπούκας και μπροστά του ως εσωτερικά επιθετικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Ντομίνγκεθ και Ιορδανίδης. Στην επίθεση βρίσκονταν στα δεξιά ο Λούκας Γκαρσία, στ’ αριστερά ο Τσιώλης και στην κορυφή ο Μπαταγίνι σε ένα 4-3-3. Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μέρος, όταν η Νίκη χρειάστηκε να αμυνθεί, πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Κ. Κυριακίδης και  Βοσνιάδης έπαιξαν, για να ενισχύσουν τα πλάγια ως δεξί και αριστερό χαφ αντίστοιχα μπροστά από τους Κάρδαρη και Σ. Κυριακίδη!

Ο Διαγόρας είχε τον Τσέλιο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην  άμυνα μπροστά του με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Χουζούρης, Προβατίδης, Θ. Παπαδόπουλος και Μανωλάκης. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κασνέτση και Αυγενικού, στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Γεωργίου, στ’ αριστερά ο Μπουρλάκης και πίσω από τον φορ Πατσαρούχα ο Πινιώτης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Νωρίς-νωρίς, στο 6ο λεπτό, η Νίκη κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κάρδαρης έβγαλε θαυμάσια ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Τσιώλη από τα δεξιά στ’ αριστερά και ο δεύτερος κατέβασε ωραία την μπάλα και στο τετ-α-τετ έκανε ένα τέλειο πλασέ στην απέναντι δεξιά γωνία με το αριστερό και έγραψε το 1-0.

Ο Τσιώλης πανηγυρίζει το 1-0

Στο 19’ ο Ιορδανίδης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 23’ μετά από κόρνερ και απόκρουση της άμυνας της Νίκης ο Κασνέτση, χωρίς να σκάσει η μπάλα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, που ευτυχώς για τη Νίκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η ισοφάριση αποφεύχθηκε.

Στο 25’ η Νίκη δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ, καθώς σε κόντρα επίθεση ο Ντομίνγκεθ έβγαλε για τον Τσιώλη, που ήταν αρχικά μόνος, ωστόσο αντί να πλασάρει με τη  μία με το αριστερό, όπως έκανε στο 1-0, θέλησε να φέρει την μπάλα στο δεξί, κλείστηκε και η τελική προσπάθεια που έκανε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Τσιώλης και πάλι στο 32’ άδειασε έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Προβατίδη και πέρασε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 37’ ο Προβατίδης έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα, χτυπώντας στη μέση τον Μπαταγίνι, που έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας, όμως ο διαιτητής Ντάουλας δεν είδε καν φάουλ και εξόργισε τους πάντες.

Στο 41’ η Νίκη κέρδισε ορθά πέναλτι. Ο Τσιώλης πήρε την μπάλα στη διεκδίκηση με τον Χουζούρη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και την έδιωξε πονηρά μέσα στην περιοχή με το χέρι, με τον Ντάουλα να υποδεικνύει την παράβαση. Την έσχατη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λούκας Γκαρσία, που μετά τα τρία γκολ με φάουλ σκόραρε το τέταρτο στο πρωτάθλημα, στέλνοντας την μπάλα δεξιά και τον Τσέλιο στη δεξιά για το 2-0. Μάλιστα ο Ρουτζιέρης, τεχνικός των φιλοξενούμενων, αντικατέστησε τον Χουζούρη, καθώς είχε την ευθύνη και των δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Οι πανηγυρισμοί μετά το 2-0

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πάντως τον Ευαγγελιδάκη, που μπήκε στη θέση του, τον έκανε «χαζό» ο Τσιώλης στο 53’ και ο αμυντικός του Διαγόρα αναγκάστηκε να τον πετάξει κάτω, τραβώντας τον από τη φανέλα, με συνέπεια να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

Στο 55’ ο Μπουρλάκης έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, αλλά το τελείωμα που έκανε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και πλάγια ήταν σχετικά αδύναμο και έχοντας χάσει την ισορροπία του και ο Αποστολίδης μπλόκαρε σε μία καλή στιγμή για τον Διαγόρα. Στο 57’ ο Αυγενικού, ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα από θέση μέσα αριστερά εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Αποστολίδης υψώνοντας τα χέρια τους μπλόκαρε.

Στο 60’ η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0, με τον Λούκας Γκαρσία να ξεκινά από το κέντρο μία προσπάθεια, να περνά όλον τον κόσμο και να κάνει το αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στο τετ-α-τετ, αλλά ο Τσέλιος έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία και σωτήρια απέκρουσε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι δεν έβαλε το γκολ, αλλά το δέχτηκε στο 62’. Ο Ευαγγελιδάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλον τον κόσμο και στο πίσω δοκάρι ο Μπουρλάκης με συρτό σουτ έξω από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αποστολίδη και μείωσε σε 2-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 70’ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στο τείχος. Στο 78’ ο Γεωργίου δέχθηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και πιεζόμενος από τον Αλιατίδη τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι προ του εξερχόμενου Αποστολίδη, αλλά την έβγαλε μόνος εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 86’ επικίνδυνο ήταν το σουτ του Πινιώτη έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τη Νίκη να προσπαθεί μέχρι το τέλος να κρατήσει μπάλα και να μη δέχεται πίεση από τους αντιπάλους της. Τρία λεπτά αργότερα πάνω από την εστία κατέληξε το σουτ του Κ. Κυριακίδη, ενώ στο τρίλεπτο των καθυστερήσεων δεν απειλήθηκε και το 2-1 έμεινε ως τη λήξη.

Κίτρινες: ΑλιατίδηςΘ. Παπαδόπουλος, Ευαγγελιδάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Τσιμπούκας, Κυριακίδης Σ., Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ντομίνγκεθ, Τσιώλης (81’ Βοσνιάδης), Λούκας Γκαρσία, Κάρδαρης, Ιορδανίδης (72’ Κ. Κυριακίδης), Μπαταγίνι

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Τσέλιος, Παπαδόπουλος Θ., Προβατίδης, Κασνέτση, Γεωργίου, Πινιώτης (86’ Γούλας), Μπουρλάκης, Αυγενικού (77’ Αθανασίου), Χουζούρης (43’ Ευαγγελιδάκης), Πατσαρούχας, Μανωλάκης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.