Επέστρεψε στις νίκες ο Θησέας, 3-0 τον Διαγόρα στο ντέρμπι της Μαγνησίας

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου μεταξύ Θησέα και Διαγόρα

Ο Θησέας ήταν ο νικητής του τοπικού ντέρμπι με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου για  τη 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη, μετά την ήττα από τον Δία Δίου, επικράτησε με το ευρύ 3-0 και ανέβηκε στους 19 βαθμούς, ενώ αυτή του Μιχάλη Ζιώγα έμεινε προτελευταία με επτά.

Ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε τον Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ρόλο πλάγιων μπακ είχαν Κυρίτσης στα δεξιά και Διαμαντόπουλος στα αριστερά και στόπερ Ιακωβίδης και Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε. Ο Χατζησταμάτης με τον Μπόρα ήταν οι αμυντικοί μέσο, ο Οικονόμου κινούνταν μπροστά τους στον άξονα, ενώ τον φορ Βλάχο βοηθούσαν από τα πλάγια οι Ιωαννίδης (δεξιά) και Πέτσης (αριστερά).  Όταν έγινε η αναγκαστική αλλαγή του Κυρίτση λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Μπόρας πήγε δεξί μπακ και ο νεοεισελθών Κοτζαθανάσης έπαιξε πίσω από τον Βλάχο με τη μετατόπιση του Οικονόμου ως αμυντικού μέσου δίπλα στον Χατζησταμάτη.

Ο Μιχάλης Ζιώγας από την πλευρά των φιλοξενούμενων είχε τον Πρίφτη στο τέρμα, τους Καλύβα και Σπαθή στα άκρα της άμυνας και τους Λάιο και Δίντση  στο κέντρο αυτής.  Αλεξίου και Σπύρος Καραπλιάγκος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Κυριάκος ανέλαβε επιτελικό ρόλο, Μπλέντι και Ζιάκας τοποθετήθηκαν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Κουβελάς στην κορυφή της επίθεσης. Στο 35’ έγινε μία αλλαγή τακτικής με τον Αλαμάνη να περνά στο γήπεδο στη θέση του Σπύρου Καραπλιάγκου, κάτι που έφερε ορισμένες εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Μπλέντι οπισθοχώρησε στον άξονα ως 8άρι, ο Αλαμάνης έπαιξε ως κλασικός προωθημένος και ο Κούβελας είχε το ρόλο πλέον του αριστερού εξτρέμ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 3’ με τον Μπλέντι να κάνει τη διείσδυση από τα αριστερά και να πατάει περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πήγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 18’ η κεφαλιά του Πέτση στο πίσω δοκάρι και μέσα στη μικρή περιοχή από πλάγια θέση μετά από σέντρα από τα δεξιά δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη, αφού ο αριστερός εξτρέμ του Θησέα πιέστηκε και έτσι ο Πρίφτης μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία με ευκολία.

Στο 19’ χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα, προκειμένου να προηγηθεί. Ο Μπλέντι δημιούργησε πάλι πρόβλημα από την αριστερή πλευρά στους γηπεδούχους και έβγαλε μία συρτή σέντρα που πέρασε από όλους και στο πίσω δοκάρι ουσιαστικά με ακάλυπτο το μισό τέρμα ο Κυριάκος αστόχησε με προβολή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Θησέας μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπόρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βλάχος με δυνατό άλμα πήρε την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, για να γίνει έτσι το 1-0 στο 21’.

Ο Μπόρας στο 27’ έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Πρίφτη να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 36’ ο Λάιος έκανε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Ντάριο  Βαν Ντε Γουΐχε με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

Στο 41’ το φάουλ του Μπλέντι από θέση μέσα δεξιά στο πίσω δοκάρι είχε ως αποδέκτη τον Αλεξίου, που είχε την μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε να περνά για λίγο εκτός εστίας, με τον τερματοφύλακα πάντως του Θησέα να έχει κλείσει τη δεξιά του γωνία.

Αμέσως μετά, στο 42ο λεπτό, ο Θησέας είχε διπλό δοκάρι και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, για να κάνει το 2-0. Ο Πέτσης έβγαλε πολύ ωραία στα αριστερά για τον Οικονόμου και αυτός πέρασε για τον Βλάχο, ο οποίος βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε το πλασέ στην κίνηση, αυτό πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Κοτζαθανάσης έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά και εκτός περιοχής, που κατέληξε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Τέλος, στο 45’ Διαγόρας είχε μία μεγάλη ευκαιρία από τη δική του μεριά να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Ζιάκας βγήκε σωστά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έκανε ένα πολύ όμορφο τακουνάκι που πήγε στο αριστερό δοκάρι. Έτσι λοιπόν το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Θησέας θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με την κεφαλιά του Οικονόμου στο 52’ που πέρασε λίγο άουτ. Τελικά στο 75’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να καθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση νίκη με δυνατό σουτ του Ιωαννίδη εντός περιοχής που κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 86’ μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, αφού μετά από ένα-δύο του Οικονόμου και του Σιώμου ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση βολής και πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα του Διαγόρα, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

ΘΗΣΕΑΣ: Ντάριο Βαν Ντε Γουΐχε,  Κυρίτσης (32’ λ. τρ. Κοτζαθανάσης), Διαμαντόπουλος,  Ιακωβίδης, Ερρίκος Βαν Ντε Γουΐχε, Χατζησταμάτης, Μπόρας, Οικονόμου (89’ Γαλανόπουλος),  Ιωαννίδης ( 85’  Παναγιώτου), Πέτσης,  Βλάχος (77’ Σιώμος)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦ.:Πρίφτης,  Καλύβας ( 76’  Τανός),  Σπαθής, Λάιος, Δίντσης, Αλεξίου, Σπ. Καραπλιάγκος (35’ Αλαμάνης),  Κυριάκος, Μπλέντι, Ζιάκας (61’ Κ. Καραπλιάγκος), Κουβελάς

Η ενδεκάδα του Θησέα
Η ενδεκάδα του Διαγόρα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.