Επική Σάκκαρη – Μεγάλη ανατροπή και ιστορική πρόκριση στις «8» του US Open

Άλλη μια χρυσή σελίδα στην προσωπική της πορεία στο τένις έγραψε το πρωί της Τρίτης η Μαρία Σάκκαρη με την επική πρόκρισή της στους «8» του US Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε το νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, την Καναδή Μπιάνκα Αντρέεσκου με 2-1 σετ αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στα σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε συνολικά 3,5 ώρες για να πετύχει τη νίκη με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 6-3) επί της Αντρεέσκου, η οποία, πάντως στο τελευταίο σετ είχε πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στα προημιτελικά του US Open ενώ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ενδεικτικός της έντασης του ματς ο χαρακτηρισμός «μάχη του αιώνα» που χρησιμοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του US Open στο Twitter στο οποίο η Μαρία Σάκκαρη εικονίζεται ως αρχαία Ελληνίδα θεά.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είναι νο18 στην παγκόσμια κατάταξη, με την πρόκρισή της συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία μέσα στο 2021, με κορυφαία, μέχρι την επόμενη, στιγμή την πρόκρισή της μέχρι τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει την Πέμπτη την πρόκρισή της στην τετράδα του US Open απέναντι στην Τσέχα και νο4 της παγκόσμιας κατάταξης Καρολίνα Πλίσκοβα η οποία βρέθηκε στους «8» μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (7-5 και 6-4) επί της Ρωσίδας Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα (Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.