Επιβλήθηκε 3-0 του Μαγνησιακού και δοκίμασε Φλώρο, Μπάμη και Καρβούνη η Νίκη

Με 3-0 επικράτησε η Νίκη Βόλου του Μαγνησιακού στο πρώτο της φιλικό, που έγινε στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού παρουσία αρκετών φιλάθλων. Το ματς διήρκεσε δύο 40λεπτα. Η ομάδα του Θανάση Βλαχόπουλου ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, αλλά στο δεύτερο οι παίκτες της Νίκης, που είχαν προπονηθεί σήμερα το πρωί στην Πορταριά, βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο για τα δίχτυα, με τον Αντώνη Βλαχόπουλο, που είχε κάνει ως το 65′ αρκετές θετικές επεμβάσεις να νικιέται σε εκείνο το λεπτό από το σημείο του πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ροχάνο και κέρδισε ο υπό δοκιμή δεξιός μπακ Βαλάντης Φλώρος, που έπαιζε στην τρίτη κατηγορία της Αυστρίας με την Κιτσμπούχελ.

Ακολούθησε στο 72′ το γκολ του Λίτσιου σε κενή εστία, μετά από σέντρα του Μασκουνιάν από τα αριστερά, ενώ ο Ισπανός δημιουργός του γκολ με διπλή προσπάθεια με το κεφάλι έγραψε το τελικό 3-0 στο 75′. Εκτός του Φλώρου δοκιμάστηκαν οι Λευτέρης Μπάμης, 20χρονος αμυντικός μέσος από την Κ19 της ΑΕΛ, και Κώστας Καρβούνης, 23χρονος αριστερός εξτρέμ, που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό Βόλου και πέρσι η χρονιά του μοιράστηκε σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Η Νίκη ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Παγώνης και Κυριακίδης στη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα της άμυνας και οι Βοσκόπουλος με τον Αλιατίδη στο κέντρο αυτής. Μοναδικός αμυντικός χαφ ο Μπιτσάκος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Ροντρίγκεθ και Ιορδανίδη. Τέλος, στην επίθεση ήταν οι Κρουθ αριστερά, Λούκας Γκαρσία δεξιά και Ροχάνο στην κορυφή. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Καμπαγέρο, λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού στο γόνατο, που δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και περισσότερο προφυλάχθηκε.

Φάση με πρωταγωνιστές τους Παγώνη και Ίμπρα
Η ενδεκάδα του Μαγνησιακού

Οι φάσεις της φιλικής αναμέτρησης

Στο δεύτερο λεπτό απείλησε πρώτος ο Μαγνησιακός με κεφαλιά λίγο άουτ του Καραγιώργου.

Στο 16’ το φάουλ του Γκαρσία δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Βλαχόπουλος, ο Κρουθ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο γκολκήπερ του Μαγνησιακού έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, στο 17’, την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από τον Κρουθ και πάλι μπλόκαρε με εκτίναξη ο Βλαχόπουλος.

Στο 25’ ο Ιορδανίδης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, έχοντας κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Παγώνη, στο 28’ το ανάποδο ψαλίδι του Βοσκόπουλου πέρασε άουτ, στο 33’ ο Βλαχόπουλος απομάκρυνε στην κλειστή αριστερή του γωνία το σουτ του Λούκας Γκαρσία και στο 36’ πάλι πρωταγωνιστές ήταν οι δύο παίκτες. Ο τερματοφύλακας του Μαγνησιακού δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, αλλά με δεύτερη προσπάθεια πάνω  στη γραμμή κατάφερε να αποτρέψει το 1-0. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ροχάνο σούταρε από καλή θέση πάνω στα σώματα των αμυνομένων.

Στο 48’ το γυριστό του Παγώνη από το ύψος της μικρής περιοχής πήγαινε για τη δεξιά γωνία, αλλά ο Βλαχόπουλος ενήργησε για μία ακόμη φορά θετικά, όπως και στην αριστερή του γωνία δευτερόλεπτα αργότερα στην κεφαλιά του Μασκουνιάν. Και πάλι στο 60’ ο Βλαχόπουλος είπε «όχι» στον Τζόρνταν Ντομίνγκεθ, που προσποιήθηκε και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 63’ κερδήθηκε πέναλτι για ανατροπή του υπό δοκιμή Φλώρου μετά από καθαρό κράτημα που του έγινε εντός περιοχής. Το πέναλτι εκτελέστηκε δύο λεπτά αργότερα εύστοχα από τον Ροχάνο (1-0). Στο 72’ ο Βλαχόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά τη συρτή σέντρα του Μασκουνιάν από τα αριστερά και ο Λίτσιος σε κενή εστία έκανε το 2-0 με πλασέ, ενώ στο 75’ ο Μασκουνιάν, που ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ως δεξιός εξτρέμ, με διπλή προσπάθεια με το κεφάλι (στην πρώτη απέκρουσε ο Βλαχόπουλος) σημείωσε το 3-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κυριάκος Δημητριάδης με βοηθούς τους Γερμένη και Κούφιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.