Επικράτηση γοήτρου για τη Νίκη, 75-59 επί του Ολυμπιακού Βόλου

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Β' Εθνικής

Χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Β’ Εθνική Μπάσκετ για τη Νίκη και τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν τη νίκη γοήτρου σε βάρος των «ερυθρόλευκων» 75-59 και να κοιτούν την επόμενη χρονιά, ενώ η έτερη ομάδα του Βόλου κοιτάει τα πλέι άουτ μήπως και γίνει το… θαύμα και αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίστηκε με προπονητή τον Λάμπρο Μπρέκα, αφού ο Νίκος Μπουντούρης απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, για την εκδήλωση τιμητικής απόσυρσης της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς από τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκη επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της, και γρήγορα έφτασε τη διαφορά στο +10 (14-4) με τον Ανδρέα Μαύρο να προχωράει σε αλχημείες και δοκιμές στην πεντάδα της ομάδας, λόγω απουσιών και φάουλ. Αυτό όμως απέναντι στον νεανικό και άπειρο Ολυμπιακό Βόλου δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τη Νίκη Βόλου να φτάσει τη διαφορά στο +15 στο πρώτο δεκάλεπτο (20-5). Από την άλλη, τα βασικά ατού του Ολυμπιακού Βόλου Νίκολης και Γουάμπα δεν έβρισκαν διαδρόμους, οπότε και η ομάδα τους δεν έβρισκε λύσεις.

Και η διαφορά αυξανόταν… Το καλάθι και φάουλ του Κωστούλα έφτασε τη διαφορά στο +33 (38-5 στο 15’) με τον Λογοδότη να απαντά κάποια στιγμή με τρίποντο για τον Ολυμπιακό Βόλου, δείχνοντας ότι… υπάρχει ζωή στην όχθη των φιλοξενούμενων… Ο Παναγιώτης Λογοδότης ήταν αυτός που έδινε ανάσες στον Ολυμπιακό Βόλου, και τελικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 41-16.

Ν’ αλλάξει κάτι έμοιαζε και ήταν αδύνατον… Πάντως στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των γηπεδούχωην, με τον Γουάμπα να δίνει πόντους,  και το καλάθι του Στεφόπουλου να μειώνει στους 11 (54-33) για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 54-36 .

Το τρίποντο του Γουάμπα έδειξε ότι οι φωνές του Ανδρέα Μαύρου προς τους παίκτες για χαλάρωση ήταν δικαιολογημένες, με τη διαφορά να πέφτει στους 15 πόντους (54-39). Ωστόσο οι γηπεδούχοι συνήλθαν κάπως και με καλάθια των Σιπητάνου, Κουτίνα και Βρεττά έφτασαν τη διαφορά και πάλι στους 19 (61-42). Λογοδότης και Στεφόπουλος προσπάθησαν και πάλι για τον Ολυμπιακό βόλου, αλλά Κωστούλας και Σιπητάνος είχαν απαντήσεις.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα 0-6 από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου αλλά και πάλι οι ίδιοι παίκτες από πλευράς Νίκης έκαναν αυτό που έπρεπε και τελικά δύο λεπτά πριν το τέλος η διαφορά ήταν στο +22 για τους γηπεδούχους.

Στο τέλος οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους και το τελικό 75-59 βρήκε και τα δύο σύνολα να χειροκροτούν το ένα το άλλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 41-16, 54-36, 75-59.

Νίκη Βόλου (Μαύρος): Βρεττάς 14 (1), Κωστούλας 11, Βερτζάγιας 5, Σιπητάνος 5, Κουτίνας 18 (1), Ιντό 12, Δελεντζές 4, Σπανόπουλος 2, Γιωτόπουλος, Ανδρεόγλου, Βλαχογιάννης 4, Τσεσμετζίδης.

Ολυμπιακός Βόλου (Πρέκας): Νίκολης 7 (1), Γιάκας, Κ. Μπουντούρης 2, Στεφόπουλος 5, Γουάμπα 30 (3), Παρασχάκης, Δημητρόπουλος, Λογοδότης Μ., Λογοδότης Π. 16 (2), Γιαννίκος,  Μπουντούρης Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο η διοίκηση της Νίκης τίησε την ομάδα Κ23 που αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Β’ ΕΣΚΑΘ αλλά και οπαδούς της ομάδας που δεν βρίσκονται εν ζωή, και συγκεκριμένα οι

Παναγιώτης Αθανασίου, Παναγιώτης Ντοκούζης, Βαγγέλης Κωστής, Κώστας Τέζας, Βασίλης Μάγγος και Χρήστος Παλάντζας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.