ΕΠΟ: Χωρίς απόφαση για τη Γ’ Εθνική

Μπορεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα, ωστόσο παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου, απόφαση για το τι θα γίνει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς στη Γ’ Εθνική κατηγορία δεν πήρε, αφού η συζήτηση περί αναδιαρθρώσεων καλά κρατεί…

Έτσι, η λήψη αποφάσεων μετατέθηκε για τον Ιούνιο, με την Επιτροπή Διοργανώσεων να καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση. Μέχρι στιγμής πάντως, ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι εξής εισηγήσεις για τη Γ’ Εθνική:

α) Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.
β) Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων, με βάση την τελευταία βαθμολογική κατάταξη, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός αυτού της Κρήτης), υπάρχουν τρεις προτάσεις:

-Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

-Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική, όλα τα Σωματεία εκτός από αυτά που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα Ομίλων.

-Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Αυτό που αποφασίστηκε μεταξύ άλλων είναι έκτακτη ΓΣ στις 16 Ιουνίου, ενώ τότε θα συζητηθεί η ημερομηνία των εκλογών της Ομοσπονδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.