ΕΣΚΑΘ : «Τηρήστε το υγειονομικό πρωτόκολλο για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα»

Μάλλον τα πρώτα δείγματα δεν είναι και τόσο… θετικά

Ανακοίνωση  εξέδωσε η ΕΣΚΑΘ με την οποία καλεί όλους όσοι δίνουν το« παρών» σε αγώνες της ν’ ακολουθούν πιστά και απαρέγκλιτα τις διατάξεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΕΟΚ εξέδωσε η ΕΣΚΑΘ, τονίζοντας ότι έτσι μπορεί να ολοκληρωθούν με τον ομαλότερο τρόπο τα Εθνικά αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΕΣΚΑΘ αντιλαμβάνεται απόλυτα τις αντικειμενικές και πρακτικές δυσκολίες που ενδεχομένως δημιουργούνται αν όχι στο σύνολο αλλά σίγουρα στην πλειοψηφία των σωματείων και συνεχίζει: «Από την άλλη πλευρά θα πρέπει όμως όλοι σας να καταλάβατε ότι με την αρτιότερη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου προστατεύετε τους/τις αθλητές/τριες, τα τεχνικά επιτελεία, τους θεατές των αγώνων και κατ’ επέκταση τα πρωταθλήματα που συμμετέχετε αλλά και γενικότερα το άθλημα που υπηρετείτε και αγαπάτε, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήματα».

Με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής, που φαίνεται ότι δεν είναι και τα καλύτερα, η ΕΣΚΑΘ επισημαίνει τα βασικότερα σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες και είναι τα ακόλουθα:

1) η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη και συνεχής για όλους εκτός από τις αθλήτριες – αθλητές, προπονητές και Διαιτητές αλλά μόνο όταν βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου.

2) η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση για πιθανή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

3) Πριν την χρήση της αθλητικής εγκατάστασης / γηπέδου για τον κάθε αγώνα, όλοι οι χώροι θα πρέπει να έχουν απολυμανθεί με κατάλληλο διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

«Σας ευχαριστούμε τόσο για την κατανόηση όσο και για την διάθεση που δείχνεται ώστε να κυλήσει με τον ιδανικότερο τρόπο η φετινή δύσκολη αγωνιστική περίοδος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.