«Έσπασαν καρδιές» στο Πανθεσσαλικό, Νίκη-Γ.Σ. Αλμυρού 3-2

????????????????????????????????????

Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό, με τη Νίκη να απειλείται με μία καταδικαστική απώλεια βαθμών, αλλά παρότι έμεινε πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2, τελικά κατάφερε να επικρατήσει του Γ.Σ. Αλμυρού με 3-2, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ για τους νικητές οι Κέρι (53’ πεν., 77’) και Θ. Παπαδόπουλος (75’), προηγήθηκε δύο φορές ο Αλμυρός με Παπακώστα (42’) και Τσελεπή (57’), ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ και με 3-2, με τον Κοντοβά να αστοχεί σε πέναλτι στο 77’.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Καντούτση και Καρτσαμπά. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μέτσε και Τσεμπερίδης, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά από τους δύο, σε ρόλο “δεκαριού”. Κέρι και Δεμηρτζόγλου αγωνίστηκαν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Μαντζίρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην επίθεση των κυανόλευκων.

Από την άλλη, ο Κώστας Βελιτζέλος έδωσε γάντια βασικού τερματοφύλακα στον Σταυράκη, ο Μπαρούτας αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ο Καρράς ως δεξί, ενώ οι Ναουμίδης και Παπακώστας ήταν τα δύο σέντερ μπακ. Αλεξανδρής και Δημηνάς ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Τσελεπή να είναι στην κορυφή του τριγώνου στον άξονα. Γκίκα και Κοντοβάς κινούνταν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Τζοβάρα να είναι ο σέντερ φορ.

Το πρώτο μέρος

Ισορροπία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για κάποιο τέρμα ήρθε στο έκτο λεπτό, με τον Μετούσι να κινείται από τα δεξιά, να σεντράρει με στόχο το κεφάλι του Δεμηρτζόγλου, ο οποίος, όμως, δεν μπόρεσε να βρει εστία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη. Έξι λεπτά αργότερα, ήρθε κι η πρώτη τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκίκα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, να συγκλίνει προς τον άξονα και να σουτάρει, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

Στο 16′ ο Αλμυρός απείλησε εκ νέου. Ο Μπαρούτας ανέλαβε εκτέλεση φάουλ που κέρδισε η ομάδα του από τα δεξιά με πάσα για τον Γκίκα, με την κομπίνα των φιλοξενουμένων να μην ολοκληρώνεται επιτυχώς, καθώς το απευθείας σουτ του τελευταίου κατέληξε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Νίκη απάντησε, όταν ο Ιορδανίδης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Δεμηρτζόγλου, εκείνος με πείσμα, παρά το γεγονός πως ο Καρράς ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση και φάνηκε να ελέγχει, “τσίμπησε” την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και βρέθηκε απέναντι από τον Σταυράκη, τον οποίο, όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει, καθώς από αρκετά δύσκολη θέση πλάσαρε πάνω του.

Το ματς εξακολουθούσε να είναι ισορροπημένο, με τον Γ.Σ.Α. να μη δίνει το δικαίωμα στη Νίκη να τον κλείσει στα καρέ του. Έπαιζε με ψηλά τις γραμμές του, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κοιτώντας στα μάτια τη Νίκη, η οποία φαινόταν… «μπερδεμένη» στον αγωνιστικό χώρο, μη μπορώντας να επιβάλει τον ρυθμό της.

Στο 31′, ο Μέτσε γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα πίσω στον Καρτσαμπά, ο Αλεξανδρής κατάλαβε την πρόθεση του πρώην συμπαίκτη του στη Νίκη και πήρε την κόντρα με τάκλιν, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη, όμως ο έμπειρος πορτιέρε επενέβη εγκαίρως κι απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια εκτός περιοχής, πριν ο μέσος του Αλμυρού φανεί ουσιαστικά απειλητικός.

Η Νίκη εξακολουθούσε να φαίνεται ακίνδυνη κι αδρανής, ο Αλμυρός, με σύμμαχο τη διάθεσή του και τη μετριότατη εικόνα της αντιπάλου του, ανέβαινε συνεχώς αγωνιστικά και στο 42′ ήρθε η… φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά με τον Γκίκα, εκείνος εκτέλεσε πλασαριστά για τον Μπαρούτα, ο οποίος έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Αποστολίδης και κυανόλευκοι αμυντικοί αδράνησαν, με τον Παπακώστα με κεφαλιά να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει φέτος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με γηπεδούχο τη Νίκη.

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 0-1, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιαουσίδη για το πρώτο μέρος, να συνοδεύεται δικαιολογημένα από μουρμούρα της κερκίδας για την πολύ μέτρια εικόνα των γηπεδούχων, την οποία εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι του Αλμυρού στα πρώτα 45 λεπτά.

Γρήγορη ισοφάριση στην επανάληψη για τη

Νίκη, αλλά και απάντηση από τον Γ.Σ.Α.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη, με την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Σταυράκη να μετουσιώνεται σε γκολ. Ο Μέτσε στο 51′ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, Δεμηρτζόγλου και Σταυράκης διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα, με τον πρώτο να παίρνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ και τον δεύτερο να βρίσκει με τις γροθιές στον αέρα τον μεσοεπιθετικό της Νίκης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, με τον διαιτητή Τσιαουσίδη να υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε, δύο λεπτά αργότερα, ο Λόρι Κέρι που νίκησε τον Σταυράκη, παρά το γεγονός ότι ο πορτιέρε του Αλμυρού επέλεξε ορθά να πέσει στη δεξιά του γωνία, για το 1-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το σκηνικό θα αλλάξει για τα καλά στο Πανθεσσαλικό, ο Αλμυρός, τέσσερα λεπτά αργότερα, “πάγωσε” ξανά το Πανθεσσαλικό. Ο Γκίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, οι αμυντικοί της Νίκης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν εγκαίρως, με τον Παπακώστα στο δεύτερο δοκάρι να γυρνά στα τυφλά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή και τον Τσελεπή ανενόχλητο λίγο έξω απ’ αυτή να πλασάρει τον Αποστολίδη στην αριστερή του γωνία για το 1-2. Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η φάση και το κόρνερ που κέρδισε ο Αλμυρός για το δεύτερό του γκολ, προήλθε από μία φανταστική έμπνευση του Στέλιου Αλεξανδρή, ο οποίος άλλαξε πανέμορφα παιχνίδι για τον Γκίκα που, από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, υποχρέωσε τον Αποστολίδη σε μία ενστικτώδη, εξαιρετική απόκρουση.

Ο φρενήρης ρυθμός, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, δε σταμάτησε εκεί, με τη Νίκη να χάνει αμέσως δύο σπουδαίες ευκαιρίες για εκ νέου ισοφάριση. Αρχικά, στο 61′, ο Μαντζίρης εντός περιοχής σούταρε δυνατά, με τον Σταυράκη να απομακρύνει, ενώ ο Κέρι στην εξέλιξη της φάσης πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο, με το γυριστό του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ από το σημείο που προηγουμένως η Νίκη κέρδισε το πέναλτι, ο Σταυράκης, αυτήν τη φορά, απομάκρυνε ασθενώς με γροθιές, με τον Μαντζίρη να μην μπορεί να σκοράρει σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία, αν κι υπήρχαν πολλά σώματα αμυνομένων και συμπαικτών του μπροστά του, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 66′ Ιορδανίδης και Μαντζίρης συνδυάστηκαν, ο δεύτερος, σε θέση τετ-α-τετ με τον Σταυράκη σκόραρε, με τον επόπτη να υποδεικνύει οφσάιντ κι έτσι το τέρμα ακυρώθηκε.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει, έκλεισε στα καρέ του τον Αλμυρό και στο 73’ πέτυχε το 2-2. Ο Κέρι έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, επιτέθηκε κατά μέτωπο, τρεις αμυντικοί του Αλμυρού έπεσαν πάνω του, με τις κόντρες να ευνοούν τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Σταυράκη, πλασάροντάς τον άψογα για το πρώτο γκολ του ακραίου αμυντικού της Νίκης τη φετινή σεζόν.

Το θεαματικότατο και γεμάτο συγκινήσεις δεύτερο ημίχρονο στο Πανθεσσαλικό, όμως, είχε κι άλλα να χαρίσει στους εκατοντάδες φιλάθλους που το παρακολουθούσαν. Αμέσως μετά το γκολ της Νίκης, ο Αλμυρός βγήκε μπροστά, ο Αλεξανδρής από τα αριστερά σέντραρε, με τον Μετούσι να διώχνει με το χέρι εντός περιοχής. Ο Τσιαουσίδης υπέδειξε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους και ο Κοντοβάς στο 77′ ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Αποστολίδη να κρατάει ζωντανή την ομάδα του, απομακρύνοντας στη δεξιά του γωνία!

Τα λεπτά κυλούσαν, με τη Νίκη να έχει ανεβάσει τις γραμμές της πάνω από τη μεσαία γραμμή και να τα παίζει όλα για όλα και τελικά στο 88’ ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος εκτέλεσε το δυνατό πλάγιο από τα αριστερά, προς τη μεγάλη περιοχή, κανένας παίκτης του Αλμυρού δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Μαντζίρη να τη «σπάει» άψογα την μπάλα στον Κέρι που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2 (σε κενή ουσιαστικά από τερματοφύλακα εστία καθώς ο Σταυράκης είχε βγει) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα. Αμυντικός του Γ.Σ. Αλμυρού απομάκρυνε, αλλά ήταν ολοφάνερα και η μπάλα και ο ίδιος εντός εστίας και ο δεύτερος βοηθός έφυγε προς το κέντρο.

Έστω και με αυτόν τον ιδιαίτερα αγχωτικό τρόπο, λοιπόν, η Νίκη πήρε το «τρίποντο» και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, «συγκατοικώντας» με τον Ολυμπιακό που, φυσικά, έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς (62’ Παπαδήμας), Καντούτσης, Τσεμπερίδης (62’ Ρόβας), Μέτσε, Ιορδανίδης (71’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (79’ Τσιώλης), Μαντζίρης

Γ.Σ. Αλμυρού (Βελιτζέλος): Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Ναουμίδης, Παπακώστας, Δημηνάς (73’ Λουκάς), Αλεξανδρής, Γκίκας (90+3’ Ματθαίου), Τσελεπής (87’ Καλαμίδας), Κοντοβάς (90+1’ Στουρνάρας), Τζοβάρας

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.