Έσπασε ξανά κάθε ρεκόρ ο ΣΔ Βόλου, τρέχοντας σε έντεκα αγώνες το Σαββατοκύριακο

Φλώρου, Λούμα και Φιλατζικιώτη νικήτριες στο Historic Runs στον Βόλο

Ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο πέρασαν οι δρομείς που έτρεξαν στη Σκιάθο, στο “Skiathos Trail Run 2018 “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη”. Παράλληλα ο αγώνας συνέβαλε στην παράταση της τουριστικής σεζόν στο νησί και το πλέον σημαντικό είναι η συμφωνία που έγινε με διεθνή εταιρεία, ώστε η διοργάνωση να παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο εξωτερικό, κάτι που από το 2019 θα προσελκύσει πληθώρα ξένων αθλητών, που θα συνδυάσουν τη συμμετοχή με τον αθλητικό τουρισμό μαζί με τις οικογένειές τους.

Οκτώ δρομείς έτρεξαν στον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, είκοσι τέσσερις στο Urban Trail 10 χιλιομέτρων, ενώ δεκάδες παιδιά ντόπιων και επισκεπτών έτρεξαν στους 4 παιδικούς αγώνες. Στους παιδικούς αγώνες δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι, όλοι οι μικροί φίλοι με δωρεάν συμμετοχή πήραν το βαρύτιμο μετάλλιο, ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα, όπως και το τεχνικό t-shirt στο μέγεθός τους, κάτι που πιθανό δεν έχει ξαναγίνει σε αγώνα στην Ελλάδα.

Το Σάββατο παρατέθηκε pasta party στους δρομείς στη “Λαδόκολλα”, χορηγό της διοργάνωσης. Η διαμονή έγινε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο Hotel Kostis, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προσέφεραν έκπτωση για τη μετάβαση σε όλους τους δρομείς και τους συνοδούς.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου όπως πάντα υποστήριξε, προέβαλε και συμμετείχε στον αγώνα. Περισσότερες από 800 φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου δόθηκαν στους αθλητές χάρη στην προσφορά Εμμανουέλας Μανούσου.

Στον Ορεινό Ημιμαραθώνιο νικητής τερμάτισε ο Γιώργος Καλαντζής, 2ος ο Κώστας Κοκκώνης, 3ος ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης, ενώ 1η ήταν η Αλεξία Τζήμου.

Στο Urban Trail 1ος τερμάτισε ο Ζήσης Τσουρέλης, 2ος ο Αχιλλέας Καλαμάκης, 3ος ο Μιχάλης Κατσαρός. Νικήτρια ήταν  η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, 2η η Αγγελική Σαρρή, 3η η Ηρώ Καρασμάνογλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γιώργος Καλαντζής, Ζήσης Τσουρέλης ήταν νικητές και στους αντίστοιχους περσινούς αγώνες.

Στον 1ο αγώνα Ηistoric Runs στον Βόλο

Ο 1ος Αγώνας Historic Runs έγινε στον Βόλο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων με εκκίνηση από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας και τερματισμό στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης με Ζάχου. Ο αγώνας είχε πορεία επί της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου Βόλου μέχρι τα Πευκάκια με επιστροφή.

Δεκάδες ήταν οι δρομείς του ΣΔ Βόλου που έτρεξαν και υποστήριξαν τον αγώνα. Νικήτρια στη γενική κατάταξη ανδρών-γυναικών αναδείχθηκε η Έφη Φλώρου, ενώ ακολούθησε ο Σταύρος Τσάτσης, ο Χρήστος Γκαράς και ο Αντώνης Δροσινός. Δεύτερη γυναίκα τερμάτισε η Βέρα Λούμα και 3η η Ξανθίππη Φιλατζικιώτη.

122 δρομείς έτρεξαν τον αγώνα και ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Γιώργου Παρίσση (με πρόβλημα όρασης) και του Νίκου Μαλάτου. Συνοδοί τους στη διαδρομή ήταν οι δρομείς του ΣΔ Βόλου Αργύρης Βουρλογιάννης και Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου ευχαριστεί τον Χρήστο Γούση και τον Κώστα Γούση για τα βίντεο που τράβηξαν και που για μια ακόμη φορά προσέφεραν στους δρομείς και τον σύλλογο. Ευχαριστεί επίσης τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για την ακούραστη συνεισφορά της στην ομαλή διεξαγωγή και αυτού του αγώνα.

Στο Rodopi Ultra Trail

162 δρομείς από την Ελλάδα και από πολλές ακόμη χώρες κλήθηκαν να νικήσουν τις δοκιμασίες της φύσης και πάνω από όλα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους τρέχοντας μέρα-νύχτα, ως και για μιάμιση μέρα στον αγώνα βουνού 100 μιλίων (164 χιλιόμετρα για την ακρίβεια) Rodopi Ultra Trail. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος από τον ΣΔ Βόλου τερμάτισε 55ος με χρόνο 33 ώρες, 27 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε κοινό τερματισμό με ακόμη 3 συναθλητές του, σε μια πολύ όμορφη στιγμή.

Στη Street Relays Λάρισας

Μεγάλες στιγμές για τον ΣΔ Βόλου και στο Street Relays Λάρισας! Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα σκυτάλης 2 Χ 4.750 μέτρα κατέκτησαν ο Τόλης Κουτσουμπές και ο Γιάννος Ακρίβος, με συνολική επίδοση 35’34.

Στον 5ο Nυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας 

Σε δύο αγώνες 5 χιλιομέτρων έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη και στους δύο. Το Σάββατο το βράδυ αγωνίστηκε στον 5ο Nυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας που είχε 502 συμμετοχές, ενώ το πρωί της Κυριακής έτρεξε στη Νάουσα στον Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής (94 συμμετοχές).

Στο Ladies Run στη Βουλιαγμένη

Επιστροφή στους αγώνες με διάκριση για τη Σταυρούλα Μορφογιάννη, που τερμάτισε 17η μεταξύ 764 αθλητριών στο Ladies Run, φιλανθρωπικό αγώνα μόνο για γυναίκες που έγινε ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και στο πράσινο των πεύκων στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Στον 3ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας

Στην Ηγουμενίτσα έγινε το πρωί της Κυριακής ο 3ος Παράκτιος Δρόμος, με υποδειγματική διοργάνωση, πολύ ωραία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα και με σύμμαχο τον καλό καιρό. Από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου έτρεξε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων η Άσπα Μανταλιανού.

Στον Ξενοδάμειο Δρόμο Αντίκυρας

Σε αγώνα 5 χιλιομέτρων έτρεξε και ο Νίκος Ιωάννου, πιο συγκεκριμένα στον Ξενοδάμειο Δρόμο Αντίκυρας στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας.

Στο Καυταντζόγλειο

Ο Στράτος Συμεωνίδης μετείχε στο Καυταντζόγλειο στο φθινοπωρινό πρωτάθλημα βετεράνων και αναδείχθηκε 1ος στη κατηγορία του στα 400 μέτρα και στα 1500 μέτρα.

Στο Αλεποχώρι Αττικής

Συμμετοχή σε εορταστικό αγώνα είχε ο Νίκος Σκούταρης στην Αθήνα στο Αλεποχώρι, τον “1ο Γαμήλιο Αγώνα Δρόμου” που διοργάνωσε ζευγάρι δρομέων λίγες ώρες πριν παντρευτεί. Ο Νίκος Σκούταρης έτρεξε με κοστούμι και τερμάτισε νικητής.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.