Ετοιμάζεται για την επόμενη περίοδο η ΕΠΣΘ-Οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου

Σε ρυθμούς 2022-23 η ποδοσφαιρική ένωση

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θεσσαλίας δημοσιοποιίησε τις Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης για την περιόδο 2022-2023, με τη Γ’ τοπική κατηγορία να κάνει την επανεμφάνισή της, ενώ η Α’ ΕΠΣΘ επιστρέφει στη μορφή του ενιαίου πρωταθλήματος. Βέβαια, αυτό που τονίζεται είναι ότι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε κάθε κατηγορία θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Έτσι οι ομάδες ανά κατηγορία για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι οι εξής:

Α’ ΕΠΣΘ: Αγία Άννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη Σέσκλου, ΓΣ Αλμυρού, ΕΛ Νηλέας, Θησέας Αγριάς, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, ΦΘ Αγχίαλος.

Β’ ΕΠΣΘ: Αστέρας Ριζόμυλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, Δάφνη, Διαγόρας, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, Μακρινίτσα, Μικροθήβες, Μυρμηδόνες, Πανιώνιος Νέας Ιωνίας, ΑΟ Σκιάθου, ΑΟ Σκοπέλου.

Γ’ ΕΠΣΘ: Ελευθεριακός, ΑΕ Διμηνίου, Άθλος Αλμυρού, Άνω Λεχώνια, Απόλλων Καναλίων, Αχιλλέας Αχιλλείου, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πηλέας, Χλόη.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων προγραμματίζεται ως εξής: Α’

ΕΠΣΘ 17-18/9/2022, Β’ ΕΠΣΘ 8-9/10/2022 και Γ’ ΕΠΣΘ 15-16/10/2022.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα παραπάνω πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν μέχρι και την 15/07/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:59 Ηλεκτρονικά στην ‘Ενωση:

α. Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην παραπάνω ημερομηνία.

β. Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 το παράβολο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα καθώς και η ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. θα είναι ως εξής : Α’ Κατηγορία 300 ευρώ, Β’ Κατηγορία 200 ευρώ, Γ’ Κατηγορία 100 ευρώ.

γ. Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου (θα αποσταλεί όταν εκδοθεί από τον αντίστοιχο Δήμο).

δ. Συνυποσχετικό Διαιτησίας – Δήλωση Σωματείου περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της FIFA, UEFA και ΕΠΟ ως περικλείεται στην ηλεκτρονική δήλωση του πρωταθλήματος.

Ένα νέο στοιχείο που έρχεται στο προσκήνιο, προφανώς λόγω κορωνοϊού πλέον, είναι ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, επιτρέπεται η αναβολή αγώνα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας, εφόσον η απόφαση για αυτήν ληφθεί 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά για τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα η απόφαση για την αναβολή ενός αγώνα μπορεί να ληφθεί ακόμη, πλην της ανωτέρω, και σε λοιπές περιπτώσεις, χωρίς χρονική δέσμευση, αν υπάρχει σπουδαίος λόγος με απόφαση του προέδρου της ΕΠΣΘ. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή για όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας με ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία.

To κύπελλο

Στους αγώνες Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, σύμφωνα με την προκήρυξη μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας καθώς και οι ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας. Η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ είναι προαιρετική.

Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού, έπειτα από δημόσια κλήρωση από την Ένωση.  Η ημερομηνία έναρξης θα γίνει γνωστή με νεότερη ενημέρωση.

Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2022-2023 

Προκήρυξη Κυπέλλου 2022-2023

Δήλωση Συμμετοχής Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου 2022-2023

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.