Έτοιμη για πρόκριση η Εθνική Βόλεϊ Γυναικών (pics+video)

Ξεκινούν τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Λάρισα

Στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Νεάπολης στη Λάρισα, εκεί όπου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου αρχικά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε ότι ο Αθλητισμός είναι ζωή, φιλοσοφία και ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τη μετά covid εποχή που έρχεται. «Ο Αθλητισμός είναι πηγή ζωής, συνεργασίας, ελπίδας και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που βγάζει ανθρώπους δυνατούς που ξέρουνε να πολεμούν και να σηκώνονται. Η παρουσία της Εθνικής ομάδας μας δίνει χαρά και ελπίδα και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση για να υπάρξει και μια τόνωση στην ψυχολογία όλων των Ελλήνων. Να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία με την οποία έχουμε μια διαχρονική σχέση και προτιμά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία για τους μεγάλους αγώνες» σημείωσε.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε την ικανοποίησή του για τη φιλοξενία μίας μεγάλης διοργάνωσης στη Λάρισα και την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον αυτές θα πολλαπλασιαστούν.  «Λυπούμαστε που δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κόσμο σ’ αυτό το υπέροχο γήπεδο, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι ελπίζουμε σύντομα οι κερκίδες να είναι και πάλι γεμάτες. Εύχομαι η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να είναι η απαρχή σπουδαίων διοργανώσεων που θα έρθουν στην πόλη μας» δήλωσε επίσης.

Παρών και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριος Πατσιαούρας που ευχαρίστησε Περιφέρεια, Δήμο Λαρισαίων και ΕΑΚ για τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Παράλληλα σημείωσε ότι ο Αθλητισμός έχει και κοινωνικό πρόσωπο και η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων του προκριματικού ομίλου διοργάνωσε συλλογή τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες. «Θα θέλαμε να είναι γεμάτο το γήπεδο στους αγώνες, αλλά λόγω των περιορισμών του COVID-19 αυτό δεν είναι εφικτό.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής ανέφερε ότι η προετοιμασία των εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία της διοργάνωσης ήταν μία πρόκληση αλλά όλα είναι έτοιμα και για τους αγώνες αυτούς αλλά και για τη φιλοξενία ανάλογων διοργανώσεων και στο μέλλον με την παρουσία του κόσμου. «Η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο είναι εξαιρετική κι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις» συμπλήρωσε.

Έτοιμη για το καλύτερο η ομάδα

Από πλευράς Εθνικής Γυναικών και συγκεκριμένα των παικτριών, η αρχηγός της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου υπογράμμισε ότι έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία δεδομένων των συνθηκών με την πανδημία.

«Η ομάδα είναι έτοιμη, σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από μία πολύ περίεργη χρονιά όπου λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό και είμαστε έτοιμες για την πρόκριση» δήλωσε μεταξύ άλλων

Επίσης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο τόνισε: «Σίγουρα είμαστε μια δυνατή ομάδα και το σημαντικό είναι ότι έχει κρατηθεί ο βασικός κορμός που είχε προκριθεί το 2019. Η Ισπανία και η Αυστρία είναι επίσης δύο καλές ομάδες όμως έχουν κάποια προβλήματα με απουσίες λόγω τραυματισμών κι αυτό φέρνει αρκετές νέες αθλήτριες για τις οποίες δεν έχουμε πολύ καλή πληροφόρηση και αυτό δυσκολεύει κάπως το έργο μας».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των αγώνων, οι επίσημες υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας αρχίσουν αύριο Παρασκευή 7 Μαΐου απέναντι στη Νορβηγία (20:00), και συνεχίζονται το Σάββατο 8 Μαΐου με την Ισπανία και την Κυριακή 9 Μαΐου με την Αυστρία (επίσης στις 20:00).

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου και την προπόνηση της Εθνικής (από το φωτογραφικό πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ):

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.