Φαρμάκης: «Πάντα με γνώμονα την υγεία αλλά…»

Περιμένει τις αποφάσεις για το μπάσκετ ο πρόεδρος του Ίωνα Βόλου

Οι πληροφορίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση όλα τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ εξαιτίας των συνεχιζόμενων περιορισμών αυξάνονται, και το σενάριο να γίνει πρωτάθλημα ενός γύρου να κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο έδαφος, προκαλούν προβληματισμό και αρκετές σκέψεις στους παράγοντες και τους αθλητές, που περιμένουν τις εξελίξεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ίωνα Βόλου, Στέφανος Φαρμάκης, τονίζει ότι προέχει μεν η υγεία όλων, αλλά από την άλλη θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα στήριξης και προστασίας των σωματείων.

«Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Προέχει η υγεία αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων, με ασφάλεια πάντα» σημείωσε μιλώντας στο «Magnesiasports» o πρόεδρος της βολιώτικης ομάδας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χρόνος για να γίνουν αγώνες και να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. «Έχουμε περιθώρια, ας τελειώσει και τον Ιούνιο το πρωτάθλημα. Πάντα με γνώμονα την υγεία αλλά σίγουρα και σε δύο γύρους, και όχι σε έναν» σχολίασε σχετικά.

Επισημαίνοντας από εκεί και πέρα ότι απαιτείται μεγαλύτερη στήριξη και από το κράτος, ο Στέφανος Φαρμάκης δεν αφήνει εκτός κάδρου την ΕΣΚΑΘ, καλώντας την να βρει τρόπους να στηρίξει τα σωματεία. «Το ίδιο ισχύει και για τις ακαδημίες. Από το να είναι τα παιδιά στους υπολογιστές, ή να συνωστίζονται έξω, καλύτερα να βρίσκονται στην ασφάλεια του σωματείου, που τηρεί και τα μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ίωνα.

Τέλος, όπως σημειώνει, ήδη ο Ίωνας έχει εξασφαλίσει την ειδική αθλητική αναγνώριση, και έχει ολοκληρώσει την κατάθεση της αίτησης για την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. «Περιμένουμε να εξετάσουν την αίτηση οι αρμόδιοι και να την εγκρίνουν. Για εμάς είναι σωστή μεν η καταγραφή των σωματείων, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο απλή η διαδικασία και να μην απαιτούνται τόσα πολλά έγγραφα, που μοιάζουν και αχρείαστα τελικά» κατέληξε ο Στέφανος Φαρμάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.