Φαρμάκης στο «Magnesiasports»: «Η ΕΟΚ θέλει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα»

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές της Football League και της Γ’ Εθνικής (κυρίως),  οι φωνές αντίδρασης για το λουκέτο στον Αθλητισμό είναι ιδιαίτερα αυξημένες στις τάξεις των αθλητών καλαθοσφαίρισης, που τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο διαμαρτύρονται για την όλη κατάσταση και θέτουν ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης, μετά τη συνεχιζόμενη αναγκαστική αποχή από τους αγώνες. Η ΕΟΚ από την πλευρά της τονίζει ότι όλα εξαρτώνται από την Πολιτεία και τις αποφάσεις της, με τον Νίκο Φαρμάκη, διοικητικό μέλος της Ομοσπονδίας να τονίζει στο «Magnesiasports» ότι το σχέδιο είναι να ολοκληρωθούν φέτος κανονικά τα πρωταθλήματα, και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

«Όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Σήμερα λέγονται κάποια πράγματα, την επομένη άλλα. Λέγανε ότι θα ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια και άνοιξαν μόνο τα γυμνάσια. Περιμένουμε τι θα γίνει αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη. Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ώστε τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν» ανέφερε αρχικά ο κ. Φαρμάκης, συμπληρώνοντας κατηγορηματικά ότι το σενάριο ενός γύρου δεν κερδίζει κανέναν πόντο. «Εμείς θέλουμε να τελειώσουν οπωσδήποτε τα πρωταθλήματα ως έχουν, ακόμη και με εμβόλιμες αγωνιστικές, μιας και δεν μπορεί να γίνει φέτος κάτι παρόμοιο ως αναδιάρθρωση όπως την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Θα γίνουν τα πρωταθλήματα ακόμη και μέχρι τέλος Ιουνίου» σχολίασε σχετικά.

«Δίκιο έχουν όλοι-Αναγκαία η προτεραιότητα στις ακαδημίες»

Οι παίκτες θέτουν πλέον ξεκάθαρα και την ανάγκη ν’ αλλάξουν τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. «Δίκιο έχουν και οι παίκτες για την κατάσταση και δίκιο έχουν και οι σύλλογοι που δεν μπορούν να δουλέψουν οι ακαδημίες και το όλο θέμα αφορά περισσότερο τα ίδια τα παιδιά» δηλώνει ο κ. Φαρμάκης, στρέφοντας παράλληλα και τα πυρά του προς τους ειδικούς.

Για παράδειγμα σχολιάζει την ατάκα της παιδιάτρου, Βάνας Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή, που υποστήριξε ότι  η μπάλα αποτελεί μέσο μετάδοσης του ιού. «Στο σχολείο η μπάλα δεν τον μεταφέρει; Στα σχολεία είναι παιδιά που παίζουν, τρέχουν… Απαραιτήτως το πρώτο που πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ακαδημίες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την ψυχοσύνθεση των παιδιών και πώς επηρεάζεται αυτή, όντας εκτός γηπέδου. Υπάρχουν εξωτερικοί χώροι και ανοιχτά γήπεδα, έστω και στο τσιμέντο, να βρεθούν τα παιδιά και να φύγουν από το σπίτι» απαντά ο κ. Φαρμάκης.

Όσον αφορά τους παίκτες, τονίζει: «Έχουν δίκιο όλοι τους αλλά δεν ευθύνεται η κάθε ένωση ή η Ομοσπονδία. Εμείς συμπαραστεκόμαστε και ταυτιζόμαστε με τις απόψεις των παικτών. Το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι το να γίνουν τα πρωταθλήματα και αυτό είναι το κύριο αντικείμενο των σχεδίων μας».

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.