Φάτσης για αναδιάρθρωση: Έτσι δεν μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα στο ποδόσφαιρο

O υπουργός φάσκει και αντιφάσκει τονίζει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, φιλοξενήθηκε στην απογευματινή εκπομπή του BlueheartFM 105,1, “Ισορροπίες”, κι όταν ρωτήθηκε για τη διαφαινόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, στάθηκε στο λάθος των αρμοδίων να μην ενημερώσουν έγκαιρα τις ομάδες για τις εξελίξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο και οποιοδήποτε επάγγελμα, κατ’ επέκταση, δεν μπορεί να έχει βιωσιμότητα.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Από τη στιγμή που ο Υπουργός λέει να μην μπλέκουμε τον αθλητισμό με την πολιτική κι η ΕΠΟ έχει υποτίθεται το αυτοδιοίκητο και στη συνάντηση που έγινε, η ΕΠΟ επικυρώνει πολιτική απόφαση, φάσκει κι αντιφάσκει, είναι απλό. Άρα, είναι καθαρά πολιτική απόφαση, πρώτον και δεύτερον είναι απόφαση που έχει σχέση με τα οικονομικά και, μη γελιόμαστε, με κάποιους ηγέτες ποδοσφαιρικών σωματείων που, κατά καιρούς, κανονίζουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η διαδικασία είναι η ίδια, τα πρόσωπα αλλάζουν μέσα στα χρόνια. Κατά τ’ άλλα, όπως γράφει κι η ανακοίνωση της επίσημης Νίκης, στο ίδιο έργο θεατές. Από τη στιγμή που η επιτροπή πείστηκε ή καλύτερα πιέστηκε ότι θα χαθούν τα χρήματα της ΕΡΤ, ήταν το μοναδικό κριτήριο, για το οποίο συμφωνήθηκε προφορικά η αναδιάρθρωση και σήμερα επικυρώθηκε, στη σημερινή συνάντηση της ΕΠΟ, η συμφωνία η προφορική που είχε γίνει με τον Υπουργό. Αυτό συνέβη.

Εγώ αυτό που έχω να πω ότι έτσι δεν μπορεί να υπάρχει βιωσιμότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιοδήποτε επάγγελμα, εδώ που τα λέμε. Δηλαδή, όταν ξεκινάει μία χρονιά, όταν κάποιοι άνθρωποι βάζουν τα χρήματά τους, κάνουν έναν προγραμματισμό και θέτουν κάποιους στόχους, πρέπει αυτή η χρονιά, κατά τη γνώμη μου, να τελειώσει βάσει της προκήρυξης της συγκεκριμένης χρονιάς. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να ισχύουν από τις επόμενες χρονιές, αλλιώς αυτοί οι άνθρωποι γιατί να κάνουν προγραμματισμό, γιατί να στήνουν ρόστερ, γιατί να βάζουν τα λεφτά τους, όταν ανταποδoτικά δεν παίρνουν από πουθενά χρήματα και βάζουν από την τσέπη τους, και δύο αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα, για δικούς της λόγους προσωπικούς, πολιτικούς ή δεν ξέρω για τι άλλο, αλλάζουν τις κατηγορίες και τους αγώνες”.

Για την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, την Τρίτη το πρωί, μέσω της οποία εγκρίνει την αναδιάρθρωση:

“Αυτή είναι η τελική εισήγηση της ΕΠΟ, η οποία θα πάει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να θεσμοθετηθεί, κάτι που σημαίνει ότι ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, για να γίνει τροπολογία στο συγκεκριμένο νόμο, γιατί χωρίς νόμο, δεν μπορεί να ισχύσει τίποτα. Εδώ τώρα επανερχόμαστε στην επιρροή των βουλευτών. Οι βουλευτές θα κληθούν στη Βουλή, για να ψηφίσουν. Εκεί τώρα θα δούμε πώς θα συμπεριφερθούν όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, όπου βάλλονται. Νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η συζήτηση. Θα έχει πολιτικό ενδιαφέρον”.

Για το αν θεωρεί ότι είναι άδικη η αναδιάρθρωση για τη Νίκη και τις άλλες ομάδες που είναι στην ίδια μοίρα με εκείνη:

“Είναι άδικο για το σχεδιασμό που κάνουν όλες οι ομάδες γενικότερα και τον στόχο που βάζει η κάθε ομάδα, ο οποίος άπτεται του οικονομικού. Γι’ αυτό ανατρέπονται και πολλά πράγματα με βάση την αναδιάρθρωση και πρέπει οι ομάδες που έχουν στόχους, όπως η Νίκη Βόλου, με κόσμο, με ιστορία, με υποδομές δικές της, από ‘δω και πέρα, να καθίσουν να δουν πολύ σοβαρά την επόμενη μέρα ως σύλλογοι.

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις, μιλάμε για πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς, δυστυχώς, αυτά που είναι του συλλόγου τα πολεμάμε συγκεκριμένα άτομα και τα υλοποιούμε, αλλά είναι κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να αποδεχτούμε τις αποφάσεις της νομοθεσίας και ψύχραιμα κάτσουμε να σχεδιάσουμε πάλι τη νέα χρονιά. Δεν έχεις περιθώρια ούτε εκνευρισμού, ούτε τίποτα, είσαι υποχρεωμένος να σχεδιάσεις την επόμενη χρονιά, γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεις και τις δύσκολες καταστάσεις, όταν διοικείς αθλητικούς συλλόγους. Και δυστυχώς πάλι, για μία ακόμα χρονιά φαίνεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να καθίσουμε και να σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά, για το καλό της Νίκης Βόλου”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.