Φιλική ισοπαλία της Νίκης κόντρα στα Σέλλανα με 1-1 στις Καμινάδες

Φάση από το φιλικό Σέλλανα-Νίκη με πρωταγωνιστές τους Δωματά και Παπαγεωργίου

Σε ένα επεισοδιακό φιλικό με μεγάλη ένταση και πάθος η Νίκη έφερε ισοπαλία στις Καμινάδες Καρδίτσας με τον γηπεδούχο Α.Ο. Σελλάνων με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Καμινάδων παρουσία 250 φιλάθλων.

Ήταν ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι της Νίκης δεν ήθελαν αρχικά να γίνει, αφού εκτίμησαν ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο κατάλληλος, αλλά δε χρησιμοποιείται αυτό ως δικαιολογία. Η Νίκη είχε αρκετές φάσεις να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι μετά το εις βάρος της 1-0 με φάουλ τον Μπιτέλη στο 16’, ισοφάρισε με τον Βουκομάνοβιτς στο 76’ και θα μπορούσε να πάρει το φιλικό διπλό, αλλά θα μπορούσε και να χάσει. Αυτό που τώρα θέλει η ομάδα είναι ηρεμία, με σκοπό να έχει το κατάλληλο κλίμα και να δουλέψει σωστά, για να διορθώσει τα λάθη της.

Η διάταξη των ομάδων

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Παπαγεωργίου, Αρχοντής, Μπούσδρας, Τζάνης. Στο κέντρο αμυντικοί μέσοι ήταν Υφαντής και Μπιτέλης, δεκάρι  Κοντός, δεξιά ο Πατσαρούχας, αριστερά ο Ανδρέας Χαντζής και φορ ο Τζέκος.

Για τη Νίκη ο Κώστας Παπαδόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας, στην άμυνα πλάγιοι μπακ οι Μετούσι και Θοδωρής Παπαδόπουλος και στόπερ οι Καρτσαμπάς και Καντούτσης. Στο κέντρο Μέτσε και Μακενγκό έπαιζαν στον άξονα πίσω από τον Ταβάρες, που είχε οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Δωματάς και ο Κέρι βοηθούσαν τον Βουκομάνοβιτς, που ήταν ο κλασικός προωθημένος, από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Το πρώτο μέρος

Στο 16’ ο Μπιτέλης κέρδισε φάουλ από τον Μακενγκό 30 μέτρα μακριά από την εστία και το εκτέλεσε ο ίδιος με αριστουργηματικό τρόπο, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κώστα Παπαδόπουλου, κάνοντας το 1-0.

Στο 18’ το μακρινό φάουλ του Κοντού με το δεξί πήγε με δύναμη προς την εστία, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Στο 19’ ο Δωματάς κινήθηκε ωραία εκτός περιοχής και από το ύψος αυτής με καλές προϋποθέσεις έκανε το αριστερό σουτ, που κόντραρε στον Αρχοντή. Στο 22’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, με τον Ταβάρες να κάνει τρομερή προσπάθεια, ξεπερνώντας δύο αντιπάλους του και βγάζοντας κάθετα για τον Κέρι. Όμως, αυτός κράτησε την μπάλα πιο πολύ απ’ όσο θα έπρεπε, παρόλο που ήταν μόνος του σε θέση μέσα δεξιά και είχε πλησιάσει τη μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει.

Στο 29’ ο Κέρι πήγε να βάλει ένα απίθανο γκολ, σουτάροντας από πλάγια δεξιά με το εξωτερικό μέρος του αριστερού ποδιού, αλλά ο Π. Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.

Στο 32’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη, αφού ο Καρτσαμπάς μετά το κόρνερ του Κέρι από τ’ αριστερά ήταν ολομόναχος έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε σε κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν το φάουλ του Δωματά από πολύ πλάγια δεξιά, με τον παίκτη της Νίκης να προσπαθεί, ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο γκολκήπερ, που απέκρουσε με δυσκολία στην αριστερή του γωνία.

Το δεύτερο μέρος

Στο 52’ δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ο Κέρι στον χώρο του κέντρου δέχθηκε μία αγκωνιά στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποφέρει, ενώ αποκόμισε ως παράσημο μία μεγάλη μελανιά. Στο 54’ ο ίδιος παίκτης συνέκλινε από τα δεξιά και σούταρε, αλλά ο Π. Παπαδόπουλος αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 61’ πάλι ο Κέρι από τα δεξιά έβγαλε θαυμάσια για τον Βουκομάνοβιτς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σέρβος φορ για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, έχοντας απέναντί του μόνο τον Π. Παπαδόπουλο.

Στο 66’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους ευκαιρία στην επανάληψη. Ο Τζέκος πήρε την μπάλα στο κέντρο με (μεγάλη) υποψία επιθετικού φάουλ στον Καντούτση, προχώρησε από τα αριστερά και έβγαλε παράλληλα. Η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι, με τον Κόκκινο να σουτάρει και τον Θ. Παπαδόπουλο να βάζει τη σωτήρια κόντρα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ο Δωματάς διαμαρτυρήθηκε με υπερβολικά έντονο τρόπο για φάουλ που δεν του δόθηκε, καθώς θα έβγαινε, αν περνούσε τετ-α-τετ. Σε κανονικό ματς το ουρλιαχτό του εξτρέμ της Νίκης στο πρόσωπο του διαιτητή Μπεκιάρη θα τιμωρούνταν με κόκκινη, αλλά ο Καρδιτσιώτης ρέφερι τον τιμώρησε με κίτρινη.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη στο 74’, με τον Κέρι να εκτελεί ένα φάουλ από τον άξονα απευθείας, τον Ράντο (γιο του Αλέκου Ράντου) να αποκρούει και τον Βουκουμάνοβιτς, που πήρε το ριμπάουντ, να αστοχεί στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό παραθυράκι.

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Βουκομάνοβιτς βρήκε δίχτυα με αριστερό πλασέ ουσιαστικά σε κενή εστία, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ταβάρες, που «ζάλισε» την άμυνα των Σελλάνων και πρόσφερε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του με συρτή παράλληλη πάσα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι (1-1).

Στο  78’ ο Μέτσε σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 79’ ο Τζέκος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κ. Παπαδόπουλο, που βγήκε μακριά από την εστία του και απέκρουσε αρχικά στην προσπάθεια του αντιπάλου του να περάσει την μπάλα ψηλοκρεμαστά από πάνω του. Ωστόσο, ο Τζέκος πήρε το ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον Κ. Παπαδόπουλο έκανε το πλασέ στην κενή εστία, αλλά σαν από μηχανής Θεός ο Θ. Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ λίγο πριν τη γραμμή.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά και στο επόμενο λεπτό ο Δωματάς έφυγε μόνος του στο ανοιχτό γήπεδο από τα αριστερά, αλλά άνοιξε πολύ το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκήπερ Ράντο να μπλοκάρει.

Ακολούθως στο 81’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο. Σελλάνων, αφού ο Τζέκος σε κενή εστία δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά από παράλληλη συρτή σέντρα του Τσιρογιάννη από τα αριστερά της περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, που μετά τη λήξη του είχε τρομερή ένταση, αφού έγινε σύρραξη μεταξύ των παικτών, η οποία έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Παρόλ’ αυτά οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν μπουκάλια στους παίκτες της Νίκης που πήγαιναν στ’ αποδυτήρια και έτσι η φωτιά άναψε και πάλι, αλλά έσβησε μετά από λίγο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπεκιάρης, που σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο δεν είδε ότι ο φυσικοθεραπευτής της Νίκης και ο Παντελής Πρόγκνι έτρεχαν ακόμη μέσα στο γήπεδο και το ματς παιζόταν κανονικά με δύο επιπλέον άτομα μέσα στο γήπεδο στο ευτράπελο της φιλικής αναμέτρησης.

Α.Ο ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Π. Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Μπούσδρας, Υφαντής, Μπιτέλης, Κοντός, Πατσαρούχας,, Χαντζής Ανδ., Τζέκος

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Ράντος, Κούρκουλας, Μπακρατσάς, Κόκκινος, Θεοδωρόπουλος, Ξανθόπουλος, Τσιρογιάννης, Μπαλτάς, Παπαδημητρίου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κ. Παπαδόπουλος, Μετούσι (85’ Λάιος), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Μέτσε, Μακενγκό, Φάμπιο, Δωματάς (82’ Βουρδάκης), Κέρι, Βουκομάνοβιτς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.