Φινάλε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, ανοιχτό το θέμα του πρωταθλητή

Θα υποβιβαστούν μόνο οι τελευταίοι κάθε ομίλου

Η ΕΟΚ αποφάσισε και ανακοίνωσε τον χάρτη για τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, και λίγη ώρα μετά ήρθε και η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ, βάζοντας τέλος στις δικές της διοργανώσεις, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το θέμα του πρωταθλητή!

Πάντως στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΔΣ είχε τη σφοδρή επιθυμία να συνεχιστούν η Β και Γ φάση της Α1 κατηγορίας, για να μην αδικηθεί κανένα σωματείο, επικαλούμενο μεταξύ άλλων τα θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω πανδημίας. Ωστόσο τονίζει ην τελική Φάση θα συμμετάσχουν τα δυο πρώτα σωματεία των δύο ομίλων καθώς και ότι ο τρόπος για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί έγκαιρα!

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ανεβαίνουν οι ΓΣ Αλμυρού και ΓΣ Γόμφων (αφού η ΕΟΚ μιλά για άνοδο του πρωταθλητή της ΕΣΚΑΘ και ενός ακόμη σωματείου), πρωταθλητής Γυναικών αναδεικνύεται ο Απόλλων Καρδίτσας, ενώ από την Α1 υποβιβάζονται Αστέρας Λάρισας και Sports Academy (θα αντικατασταθούν από Ανάληψη Βόλου και Nέος Κεραυνός Λάρισας αντίστοιχα), και από την Α2 ΑΣ Φαρσάλων και Κρόνος Τρικάλων για ν’ ανέβουν ΓΣ Τυρνάβου και Φούντας BC.

Έτσι, το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ ανακοίνωσε ότι: «Αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών της τρέχουσας αγωνιστής περιόδου.
2019-20.

Η απόφαση αυτή παρά την σφοδρή επιθυμία του Δ.Σ να συνεχιστούν η Β’και Γ’ Φάση του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών για να μην αδικηθεί κανένα σωματείο ήταν επιβεβλημένη:

Α)Από τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και την γνωμοδότηση τους ότι δεν εξέλειπε ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19.

Β)Από την αβεβαιότητα για τον χρόνο που θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γήπεδα.

Γ)Από την απόφαση της Ε.Ο.Κ για την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων και την παρότρυνση της προς τις Ενώσεις να πράξουν το ίδιο.

Δ)Από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων τριών (3) μηνών και τον κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών.

Ε)Και κυρίως από την ανησυχία μας για την υγεία των αθλητών-προπονητών-διαιτητών-κριτών-παραγόντων.

Η βαθμολογική κατάταξη των σωματείων είναι αυτή που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Διευκρινίζεται ότι σε πρωτάθλημα που ο αριθμός των συμμετεχόντων σωματείων είναι περιττός (όπως συμβαίνει στους ομίλους της Α2 Κατηγορίας Ανδρών) και υπάρχουν σωματεία που έχουν κάνει το ρεπό τους και άλλα όχι, η βαθμολογική θέση καθορίζεται από τον συντελεστή νικών που προκύπτει από την διαίρεση της βαθμολογίας που συγκέντρωσε κάθε σωματείο με τον αριθμό των αγώνων που έδωσε.

Με την ίδια απόφαση τροποποιούνται τα παρακάτω άρθρα των προκηρύξεων:

Α1 ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΡΘΡΟ 3ο: Καταργείται η Β’ Φάση που αναφέρεται για play-outs, play-offs.
Στην τελική Φάση θα συμμετάσχουν τα δυο σωματεία των δύο ομίλων. Ο τρόπος για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ΑΡΘΡΟ 11/Α’ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ’ΕΘΝΙΚΗ
Ο πρωταθλητής της Α1 ανέρχεται στη Γ’Εθνική Κατηγορία.

Σε περίπτωση ανόδου δύο (2) ομάδων από την Θεσσαλία θα ανέλθουν δύο ήτοι ο πρώτος κάθε ομίλου.

Β’ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Από την Α1 θα υποβιβαστούν στην Α2 Κατηγορίας δύο σωματεία ήτοι το τελευταίο κάθε ομίλου.

Α2 ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΡΘΡΟ 10/ Παραγρ. Γ’ ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Α2 Κατηγορίας Ανδρών θα ανέλθουν στην Α1 δύο(2)σωματεία ήτοι ο πρώτος κάθε ομίλου.

Από την Α2 Κατηγορίας Ανδρών θα υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία ήτοι το τελευταίο κάθε ομίλου.

Στο πρωτάθλημα Γυναικών πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία μέχρι την αγωνιστική πριν την διακοπή του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα Εφήβων-Παίδων-Κορασίδων-Νεανίδων αναμένουμε τις αποφάσεις της Ε.Ο.Κ για την διεξαγωγή ή μη των αντίστοιχων πανελληνίων πρωταθλημάτων και ανάλογα θα αποφασίσει το Δ.Σ της Ένωσης και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Τέλος οι όροι διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα αποφασιστούν και θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.