Γ’ Εθνική ή Α1 ΕΣΚΑΘ για τον ΓΣ Αλμυρού;

Σενάρια για το μέλλον της ομάδας μπάσκετ ενόψει της νέας χρονιάς

Δύο φορές έφτασε στον τελικό της Γ’ Εθνικής (ή National League 2 αν προτιμά κανείς), αλλά ο ΓΣ Αλμυρού δεν μπόρεσε να απολαύσει το… νερό της ανόδου. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμη (σε επίσημο επίπεδο…) για το τι θα κάνει η διοίκηση της ομάδας ενόψει της επόμενης χρονικής περιόδου, με το σενάριο του αυτοϋποβιβασμού στην Α1 ΕΣΚΑΘ να έχει συζητηθεί αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στη National League 2 έκλεισαν τις προηγούμενες ημέρες, και δεν έχει γίνει γνωστό (επισήμως…) αν ο ΓΣ Αλμυρού ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ούτε είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να το πράξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΣΚΑΘ έχει ενημερωθεί για την πιθανότητα συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας τη νέα χρονιά, ώστε να είναι προετοιμασμένη για να προχωρήσει στις σχετικές κινήσεις.

Όπως είναι λογικό, σε περίπτωση που ο ΓΣ Αλμυρού αγωνιστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ του χρόνου, επηρεάζονται σημαντικά αρκετά πράγματα. Η ΕΣΚΑΘ ήταν έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων για τη νέα χρονιά, αλλά αναγκάζεται πλέον να περιμένει, αφού θα χρειαστεί να ρυθμίσει αυτήν την Α1 τοπικής κατηγορίας. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ΓΣ Αλμυρού στην Α1 ΕΣΚΑΘ, θα έχουμε τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος 15 ομάδων, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να διαμορφωθεί αναλόγως και το πρόγραμμα κάθε εβδομάδας!

Σύμφωνα πάντως με άτομα κοντά στη διοίκηση του ΓΣ Αλμυρού τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, ενώ ήδη παίκτες έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες, και το σενάριο της συνέχισης της συνεργασίας με τον Λουκά Ζαρονικόλα δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.  Πάντως, αν μείνει κενή η θέση στη Γ’ Εθνική, δεν καλύπτεται από άλλη ομάδα, πχ από τον δευτεραθλητή ΕΣΚΑΘ ή από ομάδα που υποβιβάστηκε, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.