Γ. Βαζάκας: «Η Νίκη έχει το πλεονέκτημα την Κυριακή»

«Οι βολιώτικες ομάδες μπορούν να παλέψουν μέχρι τέλους για την άνοδο»

Για όσους δεν θυμούνται, η σχέση του Γιώργου Βαζάκα με τον Βόλο δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ολυμπιακό αλλά και με τη Νίκη. «Όντως υπήρξα ποδοσφαιριστής της Νίκης για ενάμιση χρόνο. Πήγα στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 1990 και έμεινα μέχρι και το 1991» ανακαλεί από τη μνήμη του ο προπονητής της Ένωσης Ασπροπύργου, που προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής, με την ομάδα του να φιλοξενείται στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο «Magnesiasports» για το ερχόμενο παιχνίδι αλλά και για το τι εκτιμά ότι θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο» σημείωσε ο Γιώργος Βαζάκας, ενώ συμπλήρωσε: «Όταν πήγα εγώ η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική και βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και παλέψαμε να τη σώσουμε. Αλλά δεύτερη χρονιά μπήκαν και νέα παιδιά. Είχε ένα στόχο να μείνει στην κατηγορία και το κατάφερε. Είχα με όλους καλές σχέσεις τότε, και με τον κόσμο της Νίκης Βόλου».
Ως προπονητής πάντως, απ’ ότι θυμάται δεν έχει αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου, όσες φορές βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του συμπολίτη Ολυμπιακού. «Την αντιμετώπισα με την Ορεστιάδα, τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων αλλά όχι με τον Ολυμπιακό» σημειώνει και επικεντρώνεται στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Για τον αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης λοιπόν σχολίασε: «Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Νίκη προέρχεται από τρία συνεχόμενα καλά παιχνίδια αλλά κι εμείς από καλά αποτελέσματα. Η Νίκη έχει μεγάλη δυναμική, ειδικό βάρος φανέλας, έχει ιστορία και κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο. Αλλά κι εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό».

Για το ποια ομάδα έχει το πλεονέκτημα την Κυριακή ήταν πάντως κατηγορηματικός: «Η Νίκη Βόλου έχει το πλεονέκτημα. Έχει την έδρα, έχει την εμπειρία… Εμείς είμαστε μια ομάδα που τώρα επιστρέψαμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά από 40 χρόνια. Προσπαθούμε να πατήσουμε καλά στα πόδια μας».

«Όλα θα κριθούν στο τέλος και στις λεπτομέρειες»
Το πρωτάθλημα πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμη, με τον Γιώργο Βαζάκα να είναι σε θέση να εκτιμήσει τι θα ακολουθήσει ξέροντας αρκετά για τους συλλόγους που συμμετέχουν. «Τον πρώτο λόγο τον έχουν σίγουρα τα Τρίκαλα, με βάση και τα αποτελέσματα έως τώρα. Αλλά το έχω ξαναπεί ότι το πρωτάθλημα θα παιχτεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Τότε θα ξεκαθαρίσει και ποιος θα πέσει, ίσως και πιο νωρίς. Η άνοδος ωστόσο μπορεί να παιχτεί μέχρι και τελευταία αγωνιστική» είναι το σχόλιο του έμπειρου προπονητή, για να συμπληρώσει: «Παρά το ότι έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες, όπως τα Τρίκαλα, ο Ιωνικός, η Βέροια και η Καβάλα, εκτιμώ ότι θα έρθουν στο προσκήνιο και άλλες ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τελευταία στιγμή. Φυσικά, και η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου μπορούν να είναι σε τέτοια θέση. Οι βαθμολογικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες αυτή τη στιγμή για να μπορεί να πει κανείς ότι έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει την άνοδο και ποιος θα υποβιβαστεί. Όλα είναι ρευστά. Πριν τέσσερις αγωνιστικές για παράδειγμα ήταν πρώτος ο ΟΦ Ιεράπετρας και τώρα είναι 8η (σ.σ. ισοβαθμεί με τον 5ο Ολυμπιακό Βόλου καθώς και με τον Διαγόρα Ρόδου και την Ένωση Ασπροπύργου). Οι συσχετισμοί είναι πολύ μικροί αυτή τη στιγμή και παίζουν ρόλο όλες οι λεπτομέρειες».

Η Ένωση Ασπροπύργου αναμένεται πάντως να έρθει στον Βόλο χωρίς ελλείψεις, αφού μόνο ο Ζγκούρι αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού, το οποίο όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.