Για δεύτερη χρονιά κυπελλούχος κόσμου στο όμνιουμ ο Χρήστος Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης, που έχει εξασφαλίσει αριθμητικά την Ολυμπιακή πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατακτά τον τίτλο του κυπελλούχου κόσμου στο όμνιουμ. Τα ξημερώματα, ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης πίστας ολοκλήρωσε στην 6η θέση τον αγώνα στο Μίλτον του Καναδά, που είναι και η τελευταία στάση της σειράς των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο Βολικάκης είχε καλή παρουσία συγκεντρώνοντας 100 πόντους, με τον Ολλανδό Γιαν Βίλεμ Βαν Σιπ να επικρατεί με 150. Οι 100 πόντοι ήταν αρκετοί για τον Βολικάκη, προκειμένου να τον διατηρήσουν στην πρώτη θέση της κατάταξης του παγκοσμίου κυπέλλου με 1425 πόντους και τον Γερμανό Ρότζερ Κλούγκε να ακολουθεί με 1360. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Μεξικανός Ιγκνάσιο Πράντο Χουάρεζ.

«Για δεύτερη χρονιά συνεχόμενη κυπελλούχος κόσμου. Ολοκληρώθηκε η σειρά των παγκόσμιων κυπέλλων που είναι και οι αγώνες που ουσιαστικά κρίνουν την Ολυμπιακή πρόκριση, οπότε καταλαβαίνετε ότι το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Όλοι κυνηγάνε βαθμούς. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με πάρα πολλούς αγώνες σε όλο τον κόσμο, εξαντλητικά ταξίδια αλλά με σπουδαία αποτελέσματα. Τώρα θα χαρώ αυτόν τον τίτλο μου και συνεχίζουμε για τον τελευταίο σταθμό, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βερολίνο (26 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου), που μετά από αυτό θα ανακοινωθεί και επίσημα η Ολυμπιακή πρόκριση.

Από εκεί και έπειτα θα αφοσιωθούμε αποκλειστικά στην Ολυμπιακή μας προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους είναι κοντά μου σε αυτό το ταξίδι και να ξέρουν πως ο καθένας τους είναι κομμάτι των επιτυχιών μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα», τόνισε στο Sportsfeed από τον Καναδά ο Χρήστος Βολικάκης.

πηγή:sportsfeed.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.