Γιάτσιος στο «Magnesiasports»: «Δικαίωση και τιμή για τον Ρήγα Φεραίο η εγγραφή στο Αθλητικό Μητρώο»

Ο Κώστας Γιάτσιος
Ο πρόεδρος του συλλόγου περιγράφει τη δαιδαλώδη διαδικασία

Ο Ρήγας Φεραίος είναι ο ένας από τους μόλις τρεις ποδοσφαιρικούς συλλόγους της ΠΕ Μαγνησίας αυτή τη στιγμή που διαθέτει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και έχει εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, όπως αναφέρει ο πρόεδρός του, Κώστας Γιάτσιος, μιλώντας στο «Magnesiasports». Ωστόσο κάνει λόγο για μία διπλή απαιτητική διαδικασία την οποία ο ίδιος ανέλαβε να διεκπεραιώσει, τονίζοντας όμως ότι η επιτυχής ολοκλήρωσή της αποτελεί δικαίωση για τον Ρήγα Φεραίο ώστε να λειτουργεί με διαφάνεια και νοικοκυρεμένα…

«Ως διοίκηση οφείλαμε και σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου του Ρήγα Φεραίου, να λειτουργεί η ομάδα βάσει των θεσπισμένων νόμων της Πολιτείας, με διαφάνεια και νοικοκύρεμα παντού και να μην είναι σωματείο-σφραγίδα» ανέφερε αρχικά ο κ. Γιάτσιος, με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση να προβλέπεται από τον Νόμο 2725 του 1999(!) αλλά εσχάτως άρχισαν όλοι να ασχολούνται με αυτήν, καθώς απαιτείται για να εγγραφεί ένα σωματείο στο αθλητικό μητρώο…

«Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να γίνει η γενική συνέλευση της 12η Ιουνίου με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου κάτι που αποτελεί αυστηρό όρο, όπως και έγινε, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019 προχωρήσαμε σε τροποποίηση του καταστατικού και το τροποποιήσαμε με βάση τις απαιτήσεις της σχετικής αθλητικής νομοθεσίας. Έπειτα, καλέσαμε τη σχετική συνέλευση και επικυρώθηκε από το Ειρηνοδικείο Βόλου τον περασμένο Μάρτιο. Τόσο και για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης όσο και για την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έπρεπε να γίνει μία σειρά ενεργειών» σημειώνει παράλληλα ο πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου.

Οι ενέργειες από εκεί και πέρα είχαν ως εξής:

-Κατάθεση απολογισμού του 2019 και προϋπολογισμού του 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που λογίζεται ως η εποπτεύουσα Αρχή του συλλόγου.

-Εγγραφή για την Αθλητική Αναγνώριση τον περασμένο Ιούνιο που είναι προαπαιτούμενο για την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

-Συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται και ο ιδρυτικό καταστατικό, που για τον Ρήγα Φεραίο προέρχεται από τη δεκαετία του 1930! «Αυτό ήταν ίσως και το πιο δύσκολο να βρεθεί» αναφέρει κ. Γιάτσιος.

Τα πλεονεκτήματα

Βέβαια, η διπλή αυτή διαδικασία δεν γίνεται για τις εντυπώσεις, αφού προκύπτουν και κέρδη.

«Χάρη σ’ αυτήν την αναγνώριση προκύπτουν και σχετικά προνόμια, όπως είναι η χρηματική επιχορήγηση, ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ένας σύλλογος θα πρέπει να είναι εγγραμμένος στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για να μπορεί να κάνει χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι έχουμε όλα τα εφόδια για να προχωρά ο σύλλογος. Με αυτήν την εγγραφή εξάλλου ο σύλλογος έχει δικαίωμα ψήφου στις Ενώσεις και στις Ομοσπονδίες» σχολίασε σχετικά ο κ. Γιάτσιος.

Τώρα τι ακολουθεί; Φυσικά ο απολογισμός χρήσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να φαίνεται που χρησιμοποιούνται τα χρήματα των επιχορηγήσεων. «Είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που το έχει κάνει αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου.

Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, διαφάνεια και νοικοκύρεμα…

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.