Γκουγκουτούδης: Η χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη αγωνιστικά

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης πέρασε με άριστα φέτος τις εξετάσεις στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής σε εθνική κατηγορία, αφού κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στην έκτη θέση του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 11 νίκες και 13 ήττες εν μέσω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων, κρατώντας δυνατή την ομάδα του στα δύσκολα. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο Magnesiasports και τόνισε ότι η χρονιά ήταν αγωνιστικά κάτι παραπάνω από επιτυχημένη.

Αναλυτικά ο 39χρονος τεχνικός μίλησε:

Για τη φετινή αγωνιστική χρονιά και αν ο απολογισμός είναι θετικός:

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.  Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στις εθνικές κατηγορίες. Αυτό επετεύχθη και μάλιστα αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, κόντρα στις προβλέψεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Κατακτήσαμε την 6η θέση του πρωταθλήματος, λίγο πιο κάτω δηλαδή από τη θέση που οδηγεί σε αγώνες πλασαρίσματος για την πιθανότητα ανόδου στην επόμενη κατηγορία. Επομένως, είναι δίκαιο να πούμε ότι στο αγωνιστικό σκέλος η χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη.

Είναι πραγματικότητα ότι συγκαταλεγόμασταν στις ομάδες οι οποίες πολύ δύσκολα θα απέφευγαν τον υποβιβασμό.  Η εικόνα μας όμως στο γήπεδο, ακόμα και στα παιχνίδια τα οποία χάσαμε, έδειχνε ότι  – αγωνιστικά – μας άξιζε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν υπήρξε παιχνίδι, στο οποίο δεν υπήρξαμε ανταγωνιστικοί, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάναμε σημαντικές εκτός έδρας νίκες στον πρώτο γύρο και τις κεφαλαιοποιήσαμε στο δεύτερο μισό με νίκες στην έδρα μας αλλά και εκτός, σε έδρες φωτιά, όπως π.χ. στην Καλαμπάκα.  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους αυτή».

Για το γεγονός ότι διαχειρίστηκε επιτυχώς ένα κατά μεγάλο ποσοστό νεανικό ρόστερ και μέσα από τους αγώνες αναδείχθηκε το ταλέντο δύο νεαρών Βολιωτών, του Κωστούλα και του Στύλλα:

«Είναι αλήθεια ότι, αν εξαιρέσουμε τον πολύπειρο και αγέραστο Μπόγδανο, τον Ίλτσογλου και τον Σκαμάγκα, οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει σε εθνική κατηγορία.

Αξιοσημείωτο το ότι πολύ σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού μας πλάνου αποτέλεσαν οι μικροί, Στύλλας και Κωστούλας, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Ξέρετε, είναι βασική μου πεποίθηση ότι δεν αρκούν απλά τα αγωνιστικά λεπτά σε έναν νέο παίκτη. Ο παίκτης πρέπει να νιώσει ότι έχει ρόλο σημαντικό στην ομάδα και ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή του, προκειμένου να αποδώσει βάσει του ταλέντου του».

Για τα προβλήματα οικονομικής φύσεως, που αποκάλυψαν οι ίδιοι οι παίκτες με ανακοίνωσή τους: 

«Το έχω αναφέρει ξανά ότι οι τελευταίες εξελίξεις μου αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση σε σχέση με τη φετινή χρονιά. Υπάρχει δηλαδή η χαρά για την πολύ καλή αγωνιστική πορεία, η οποία περιορίζεται μερικώς λόγω των οικονομικών ζητημάτων.

Θεωρώ ότι σε μία συνέργεια, όπως είναι αυτή μεταξύ Διοίκησης- προπονητή- αθλητών, είναι πολύ σημαντικό  να υπάρχει φερεγγυότητα ως προς τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις, οι οποίες αποτέλεσαν και τη βάση της μεταξύ τους συνεργασίας. Οι παίκτες από την πλευρά τους στο κομμάτι που τους αφορά, στο αγωνιστικό δηλαδή, ήταν τυπικοί και με το παραπάνω πάντως.

Παρόλ’ αυτά, πρέπει να τονίσω ότι ουδέποτε επηρεάστηκε η σχέση συνεργασίας, αλληλοσεβασμού  και αγωνιστικής προσήλωσης μεταξύ εμού και των παικτών μου λόγω των ανωτέρω προβλημάτων οικονομικής φύσεως, γεγονός το οποίο  επιβεβαιώνει και το τελικό αποτέλεσμα.  Η χρονιά δεν έχει τελειώσει τυπικά ακόμα, ελπίζω η  Διοίκηση να πράξει τα δέοντα».

Για τον υποβιβασμό της άλλης μεγάλης βολιώτικης ομάδας, της Νίκης:

«Όπως το ίδιο θα έλεγα και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα αντίστοιχου προφίλ, είναι κρίμα που υποβιβάστηκε η Νίκη. Μπορεί – βάσει τελικού αποτελέσματος – να απέτυχε αγωνιστικά, αλλά αυτό που μετά βεβαιότητας διαπίστωσα στο τελευταίο της παιχνίδι είναι ότι πέτυχε σαν οργανισμός. Πέτυχε αφενός, να έχει την συμπαράσταση του κόσμου της ανεξαρτήτως αποτελέσματος και, αφετέρου, να παρέχει συνθήκες λειτουργίας επαγγελματικού επιπέδου σε όλους όσους την συναπαρτίζουν.

Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία θα της εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και τα επόμενα χρόνια.  Από την άλλη, ακράδαντα πιστεύω ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι διαφαινόμενες μάχες των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης. Γήπεδα γεμάτα κόσμο, ελπίζω, με κόσμιες συμπεριφορές. Μόνο κέρδος θα μπορούσε να έχει το μπάσκετ της πόλης από τον συναγωνισμό των δύο αυτών ομάδων».

Για τα πλάνα της ομάδας για τη νέα χρονιά και αν θα συνεχίσει να είναι προπονητής του Ολυμπιακού Β.:

«Γνωρίζω ότι υπάρχει η επιθυμία δημιουργίας ενός project μακροπρόθεσμου με ιδέες και προθέσεις υγιείς και καθ’ όλα ελκυστικές, από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του μπάσκετ και με τη δυνατότητα να είναι φερέγγυοι στις δεσμεύσεις τους. Θα δούμε αν θα προκύψει κάτι συγκεκριμένο.

Όσον αφορά το δικό  μου σκέλος, υπάρχουν εκκρεμότητες, για να διευθετήσουμε. Ακόμα δε γνωρίζω τις προθέσεις της Διοίκησης προς το πρόσωπό μου. Πιθανόν, μέσα στις επόμενες ημέρες, να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να προκύψουν τα νέα δεδομένα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.