Γλίτωσε την καταστροφή στο 96′ ο Ολυμπιακός Βόλου

Φάση στον χώρο του κέντρου στο ματς Φωκικός-Ολυμπιακός Β.

Συγκάτοικο στην κορυφή τη Νίκη έχει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που απειλήθηκε με την ήττα από τον Φωκικό, αλλά τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 96’, τη στιγμή που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο 81’ και να φύγει με τον έναν βαθμό από την Άμφισσα.

Οι ερυθρόλευκοι, παρόλο που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, «έπεσαν» θύμα έκπληξης  από τον Φωκικό και κατάφεραν τουλάχιστον, να σώσουν τον βαθμό στις καθυστερήσεις από την άσπρη βούλα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να θέσουν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Στο 9ο λεπτό, Μεγάλος και Κολοβός απείλησαν με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Παλιούρα να αποσοβεί δις τον κίνδυνο. Στη συνέχεια οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη προσπάθησαν να διασπάσουν την καλή αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, με τον Λώττα να είναι κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Από σέντρα του μάλιστα, ο Ζγκούρη με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω στο 13’.

Στο 34’ ο Φλίγκος υποδέχθηκε καλά την κάθετη πάσα του Λώττα, αλλά ο στράικερ του Ολυμπιακού απέτυχε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λώττα να αναλάβει ρόλο εκτελεστή. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης επενέβη σωτήρια σε σουτ του Μπουτζίκου. Αντίστοιχη φάση και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σουτ του Μπουτζίκου από πλεονεκτική θέση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να «σφυροκοπά» την εστία του Φωκικού. Στο 50ο λεπτό ο Φλίγκος εκμεταλλευόμενος λάθος του Κουρελή, επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση στα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, ο γκολκήπερ Παπαδόπουλος, κράτησε ανέπαφη την εστία του και σε σουτ του Σερτζίνιο στο 52’. Τρία λεπτά αργότερα ο Παλιούρας έκανε αισθητή την παρουσία του, με διπλή επέμβαση στα σουτ των Κολοβού και Μεγάλου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζαν στροφές και συνέχισαν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με σουτ του Χατζηστάμου στο 80ο λεπτό. Από κει και πέρα οι ερυθρόλευκοι έψαχναν την ισοφάριση, με τον Περικλή Αμανατίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο όποιον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή είχε στον πάγκο.

Όμως οι προσπάθειές τους σταμάτησαν στον Παπαδόπουλο, ο οποίος κράτησε και πάλι το μηδέν τόσο στις κεφαλιές των Οικονομόπουλου και Φλίγκου, στο 85’ και 91’ αντίστοιχα, όσο και στο σουτ του Μπουτζίκου στο 90’+4’. Εν τέλει η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 90’+6’. Ο Μπουτζίκος κέρδισε πέναλτι από αντικανονικό μαρκάρισμα του Κυριακόπουλου και ο Λώττας το μετέτρεψε σε γκολ, διατηρώντας το αήττητο της ομάδας του. Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν την καταστροφή, όσο κι αν ακούγεται αυτό υπερβολικό, αφού αφενός δεν επέτρεψαν στη Νίκη να περάσει μόνη πρώτη, από την άλλη η ήττα θα ήταν στον ψυχολογικό τομέα ό,τι χειρότερο και μάλιστα από τον προτελευταίο της βαθμολογίας.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Αμπραχαμιάν (65’ Κοτσάι), Πιέτρι, Μπαντούνας, Κουρελής, Μουράντοφ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Κολοβός (84’ Χρυσαφόπουλος), Μεγάλος (90’+3’ Τσώκος), Χατζηστάμου (90’ Πελτέκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος (λ. τρ. 49’ Σκοπελίτης-83’ Σαχινίδης), Πίντο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ρόκας (58’ Κόλα), Ναζίμ, Ζγκούρη, Λώττας, Σερτζίνιο (83’ Καμπλιώνης), Φλίγκος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.