ΓΣ Αλμυρού: «Αναγκαίο σχέδιο για την επόμενη ημέρα του Αθλητισμού»

Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και το σύνολο μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις και την επόμενη ημέρα, στην εποχή του κορωνοϊού και μετά, καθώς η διοικούσα επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα και ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και ότι οι ειδικοί πρέπει να καταστρώσουν το σχέδιο επιστροφής.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και ξεκάθαρο για όλους ότι μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το ύψιστο αγαθό της υγείας, η ΔΕ της ομάδας μπάσκετ του Αλμυρού σημειώνει ότι η όποια διάθεση συζήτησης για την επόμενη μέρα στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα της καλαθοσφαίρισης μετά την κρίση, ναι μεν είναι περιορισμένη λόγω των συνθηκών, όμως κρίνεται αναγκαία. «Για να συνεχιστεί να αναπνέει η κοινωνία μας καλά πρέπει να τον προστατέψουμε από τον ιό της αδράνειας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής:

«Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, την κατάρτιση και τις αποφάσεις των επιστημόνων μας, τους καλούμε να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα του Αθλητισμού, συνολικά στην χώρα μας, και όποια αρωγή χρειάζονται στο έργο τους από την πλευρά μας θα την έχουν διαθέσιμη. Οι αθλητικές δραστηριότητες άλλωστε αποδεδειγμένα μας προστατεύουν από τις ψυχολογικές αλλά και σωματικές επιπτώσεις της καραντίνας και μπορούν να μας οδηγήσουν στην πλήρη επαναφορά με ασφάλεια.

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με αθλητές και προπονητές του χώρου ως δεδομένα για εμάς είναι:

Α. Η άμεση επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, από την πρώτη στιγμή που θα κρίνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα.

Β. Μια περίοδος προετοιμασίας θεωρείται απαραίτητη για την επαναφορά των αθλητών και την προφύλαξή τους από τραυματισμούς

Γ. Η ταυτόχρονη επανέναρξη πρωταθλημάτων, τόσο των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών όσο και των ερασιτεχνικών, καθώς και των δραστηριοτήτων των ακαδημιών, διότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η επιτυχημένη επαναφορά εξαρτάται από την ισορροπία όλων αυτών των τμημάτων.

Δ. Μέχρι την επαναφορά οι αθλητές να ακολουθούν τις εξ αποστάσεως οδηγίες των προπονητών τους και να φροντίσουν για την αθλητική τους διατήρηση, ασκούμενοι ατομικά.

Ε. Είναι αδύνατη οικονομικά και λειτουργικά η εβδομαδιαία πραγματοποίηση τεστ covid για όλους τους εμπλεκόμενους στις δραστηριότητες των σωματείων χωρίς την αρωγή της πολιτείας.

ΣΤ. Διενέργεια τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων(και των σωματείων) για να αναλυθούν τα δεδομένα και να συζητηθούν οι πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και να μπορέσει να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και πάντα με ασφάλεια η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Αλμυριώτες φιλάθλους αλλά και στους χορηγούς μας που προσφέρουν όσο μπορούν στην ομάδα μας και τώρα στις δύσκολες στιγμές αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.