ΓΣ Ολυμπιακού Βόλου: Αναμονή για Νταόπουλο και συστράτευση δυνάμεων

Η πρόταση Ζαχείλα και η επιστολή Μουλά

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου με φόντο τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά τον υποβιβασμό της από τη Super League 2, και με τον Ερασιτέχνη να καλείται να αναλάβει δράση, την ώρα που ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Τσεκούρας τόνισε και πάλι ότι στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σωστές κινήσεις γίνεται, με βάση το ήθος και λέγοντας την αλήθεια απέναντι στον κόσμο.

«Ο Ερασιτέχνης ήταν πάντα εκεί, κράτησε ζωντανή την ομάδα το 2016, βοηθούσε την ΠΑΕ σε ό,τι χρειαζόταν. Το 2016, για να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα ο Ερασιτέχνης ήταν μπροστά όταν έφυγε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα έπαιξε χωρίς πρόστιμα, χρέη και απώλειες βαθμών το 2017 πάλι ο Ερασιτέχνης ήταν μπροστά μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο μετά. Η ομαδα σώθηκε αλλά ήμασταν κι εμείς εκεί. Και το 2018-19 πάλι ήμασταν εκεί, με πολλά εισιτήρια διαρκείας, βοήθησε και ο Γιώργος Τόρης και άλλοι και ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε πάλι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ήμασταν όλοι μαζί. Όχι στις νίκες «εγώ» και στις αποτυχίες «φταίει ο Ερασιτέχνης». Αν ασχολούμαστε με το τι έγινε και με το λέγεται δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ο Ολυμπιακός είναι σταυροδρόμι και είναι ευκαιρία να χτιστεί από την αρχή» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Νίκου Τσεκούρα.

Ο πρόεδρος του ΑΣ πάντως τόνισε ότι η διοίκηση επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και όχι τον εύκολο της εγκατάλειψης, αλλά αυτόν του να ξαναχτιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου. «Είναι δύσκολα να προχωρήσουμε αλλά δεν θα κάνουμε πίσω γιατί σκεφτόμαστε να κάνουμε τα σωστά. Θέλουμε στήριξη γιατί χωρίς τον κόσμο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπάρχει. Είστε εσείς και όχι εγώ. Αύριο μπορεί να αλλάξει ο πρόεδρος. Εγώ θα είμαι και πάλι στην κερκίδα, και δεν εγκατέλειψα ποτέ τον Ολυμπιακό Βόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του Γιάννη Νταόπουλο, ο κ. Τσεκούρας επανέλαβε ότι υπήρξε επαφή και γραπτό αίτημα από την πλευρά του επιχειρηματία ν’ αναλάβει την προσπάθεια, για να σημειώσει ότι:  «Θα καθίσουμε στις 17 του μηνός, θα δούμε τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο και μετά θα βγούμε στον κόσμο να πούμε τι βοήθεια έχουμε και αν πάμε για πρωτάθλημα ή να κάνουμε μία ομάδα σοβαρή για να παίζει ως Ολυμπιακός Βόλου».

Για το γήπεδο παράλληλα, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Δήμο για τη Νεάπολη και ο ΑΣ περιμένει να δει το συμφωνητικό, να συνεννοηθεί και με τη Νίκη για να πάρει και μία ημέρα για προπόνηση.

«Να μην κατηγορούμαστε ως λαμόγια»

Ο κ. Τσεκούρας επέστρεψε στη συνέχεια στη διοικητική και οικονομική προσπάθεια, εκφράζοντας ίσως και ένα συναίσθημα πικρίας.

«Δεν θα την αφήσουμε την ομάδα έτσι. Δεν είμαστε μεγαλοπαράγοντες ή πλούσιοι. Αγαπάμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν είμαστε λαμόγια, κλέφτες και απατεώνες. Έχουμε αφήσει δουλειές και οικογένειες. Κανείς δεν παίρνει μισθό ούτε μάνατζερ είναι. Θέλει ώρες αυτό και ταλαιπωρία» ανέφερε.

Για να συμπληρώσει: «Δεν θα ακούσουμε ευχαριστώ και δεν το θέλουμε. Αλλά να μην κατηγορούμαστε ως λαμόγια. Αυτός που θέλει να βοηθήσει δεν μπορεί να παρακάμψει τη διοίκηση. Κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν; Βάλαμε εμπόδια σε όποιον θέλει να βοηθήσει;».

Ο κ. Τσεκούρας ανέφερε επίσης ότι αν παρουσιαστεί θέμα αλλαγής διοίκησης οτιδήποτε δεν έχει πρόβλημα, αλλά θα κάνει κακό στον σύλλογο (σ.σ. αν αλλάξουν δεδομένα διοικητικά που θα επιφέρουν και ανατροπή του προγραμματισμού). «Όσοι είμαστε. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου θέλει την καθαρότητα. Θέλουμε τη βοήθειά σας, θα σας ενημερώνουμε και θα λέμε πάλι την αλήθεια» κατέληξε.

Η πρόταση Ζαχείλα και η επιστολή Μουλά

Στο πλαίσιο της ΓΣ, ο κ. Βασίλης Ζαχείλας πήρε τον λόγο για να πει ότι πριν λίγο καιρό πρότεινε στη διοίκηση του ΑΣ ν’ αναλάβει όλα τα τμήματα (και την ποδοσφαιρική ομάδα) , βάζοντας ο ίδιος 150 χιλιάδες ευρώ και συνολικά 400 χιλιάδες ευρώ μαζί με δύο επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αλλά, όπως είπε ζήτησε να παραιτηθεί η νυν διοίκηση, καθώς και ότι του ζητήθηκαν εγγυήσεις 100 χιλιάδων ευρώ…

«Ποιος ζήτησε εγγύηση;» ρώτησε σε εκείνο το σημείο ο κ. Τσεκούρας, με τον κο Ζαχείλα να αναφέρεται και στο όνομα του κου Κυριακόπουλου, ενώ αντερώτησε τον πρόεδρο του ΑΣ για το αν θα βάλει λεφτά στην ομάδα για να λάβει την απάντηση από τον κο Τσεκούρα ότι δεν έχει!

Ο κ. Ζαχείλας παρέδωσε και επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά, με την οποία έκανε λόγο για πολιτικά ή προσωπικά των διοικούντων του Ολυμπιακού Βόλου απέναντι στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ή και για προσωπικά οφέλη, που οδήγησαν σε έξι μίζερα όπως τα χαρακτήρισε χρόνια, και υποστηρίζοντας ότι με κάποιους τύπους που συμβαδίζουν με τον ποινικό κώδικα προκοπή δεν γίνεται (χωρίς να διευκρινίζει ποιος εννοούσε). Έστρεψε και τα πυρά του κατά των διοικούντων του ΑΣ, ενώ  έκανε λόγο για αφήγημα που δεν πείθει όσον αφορά τη στάση του δημάρχου Βόλου. Παράλληλα, έκανε λόγο για καταστροφική στάση του ΑΣ καλώντας την να παραιτηθεί που θα οδηγήσει σε διοίκηση πρωτοδικείου και μάλιστα να οδηγήσει σε εκλογές τον σύλλογο.  Δεν έλειψαν πάντως τα αρνητικά σχόλια από πλευράς παρευρισκόμενων για το περιεχόμενο της επιστολής Μουλά…

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.