H Γ’ Εθνική πατάει παρκέ και η Αγριά θέλει την παραμονή

Έξι ομάδες υποβιβάζονται από τον 4ο όμιλο

Έξι από τις δώδεκα συνολικά ομάδες θα υποβιβαστούν φέτος από τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, με τρεις ομάδες της Μαγνησίας να παλεύουν για το καλύτερο, ήδη από το απόγευμα της Κυριακής 09/10, όταν και αρχίζει η αγωνιστική δράση.

Η Ανόρθωση στην πρώτη της χρονιά στη Γ’ Εθνική είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται εντός έδρας, καθώς υποδέχεται τον ΓΣ Αμπελώνα, ενώ οι πιο έμπειροι Αγριά και ΓΣ Αλμυρού δοκιμάζονται στις έδρες των ΑΟ Τρίκαλα και Νίκαιας 2012 αντίστοιχα.

Η ομάδα της Αγριάς μάλιστα είχε και την πρώτη της ανοιχτή μέρα για τα ΜΜΕ όπως και τον καθιερωμένο Αγιασμό, λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις ξεπεράσει κάποια προβλήματα με παίκτες, όπως με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς ο αρχηγός της ομάδας έλειψε για δύο περίπου εβδομάδες καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη.

«Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Είναι μία νέα ομάδα χτισμένη από την αρχή, με 10 φοιτητές και 3-4 έμπειρους. Δουλεύουμε όσο μπορούμε με δύο βασικούς παίκτες, τους Αντωνόπουλο και Φύκα να είναι φαντάροι, ενώ ο Τσίρος δεν θα παίξει καθώς έχει διάστρεμμα και ο Καραμανλής μπήκε τελευταία στην προπόνηση» θα πει ο προπονητής της ομάδας, Γιιώργος Κοσμάτος. Για το παιχνίδι με τον ΑΟΤ πάλι σημείωσε ότι: «Σε κάθε ματς πάμε για να κερδίσουμε, ξέροντας ότι ο ΑΟΤ έχει πλούσιο υλικό και κατ’ εμέ είναι από τα φαβορί για την άνοδο».

Συγχρόνως ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη, με τόσες ομάδες να υποβιβάζονται και άλλες τόσες να έχουν τέτοιο υλικό που θα μπορούσαν να σταθούν ακόμη και στη Β’ Εθνική, ενώ χαρακτήρισε υγιή τον ανταγωνισμό με τις ομάδες του ΓΣ Αλμυρού και της Ανόρθωσης, θεωρώντας ότι και οι δύο πηγαίνουν για την τετράδα τουλάχιστον.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Κοσμάτου, Σπύρος Στρατίκης, επισημαίνοντας τον χαμηλό μ.ό. ηλικίας της ομάδας. «Αυτό βέβαια έχει και αντίκτυπο με λιγότερη εμπειρία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Γενικότερα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Από εδώ και πέρα αν δεν προκύψει κάτι άλλο θα δουλέψουμε όπως θέλουμε».

Μήνυμα συνεχούς προσπάθεια από αρχηγό και πρόεδρο

Έχοντας επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ο αρχηγός της ομάδας Σάββας Καραμανλής έκανε κι αυτός λόγο για συνεχή προσπάθεια.

«Ξεκινάμε νέα προσπάθεια με καινούργιους παίκτες. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ και να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές σύνολο. Σίγουρα με τα όσα ισχύουν φέτος με υποβιβασμό τόσων ομάδων, το έργο μας είναι δύσκολο αλλά εμείς θα το παλέψουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας» ανέφερε ο αρχηγός της Αγριάς.

Συγχρόνως ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Βογιατζής έκανε λόγο γι πολύ πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με την περσινή. «Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει. Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά, κι εμείς θα παλέψουμε και φέτος για την παραμονή. Δεν είναι αυτοσκοπός η εθνική κατηγορία. Θέλουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο με νέα παιδιά από τον Βόλο και σιγά σιγά με την ακαδημία μας να ενσωματωθούν αυτά τα παιδιά στις αγωνιστικές ομάδες. Κάναμε μεταγραφές, και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ, να ευχαριστηθούν οι παίκτες και οι φίλαθλοι και θα επιδιώξουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.