H παραμονή ουσιαστικά επιτεύχθηκε για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ακόμη και σε τετραπλή ισοβαθμία η «ερυθρόλευκη» ομάδα μπάσκετ μένει στη Β’ Εθνική

Η νίκη επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων ουσιαστικά έδωσε το εισιτήριο της παραμονής στη Β’ Εθνική στην ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου, γι’ αυτό και μετά το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν, πανηγυρίζοντας στο γήπεδο, τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια, θέλοντας βέβαια την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό του ΕΑΚ και τη νίκη επί του ΓΑΣ Μελίκης για να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα η χρονιά.

Με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται από τον 3ο όμιλο (συν την ομάδα της Χαλκίδας που δεν ξεκίνησε ποτέ) ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το πάνω χέρι… αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, ΣΚ Ιωάννινα και Τιτάνες Παλαμά θ’ ακολουθούσαν τον ΓΑΣ Μελίκης στη Γ’ Εθνική, ωστόσο απομένει μία τελευταία πολύ σημαντική αγωνιστική, στην οποία κρίνονται πολλά.

Το πιο ακραίο σενάριο φέρνει στο προσκήνιο… τετραπλή ισοβαθμία! Αυτό θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός Βόλου ηττηθεί από τον ΓΑΣ Μελίκης, και την ίδια ώρα ο ΣΚ επικρατήσει της Δόξας Λευκάδας, οι Τιτάνες Παλαμά του Ερμή Σχηματαρίου και η Αναγέννηση Καρδίτσας γνωρίσει την ήττα από τον Πρωτέα Γρεβενών. Σ’ αυτήν την περίπτωση Ολυμπιακός Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, Αναγέννηση Καρδίτσας και Τιτάνες Παλαμά θα έχουν από 32 βαθμούς, με τους Βολιώτες και τους Γιαννιώτες να έχουν το πλεονέκτημα σε μία τέτοια περίπτωση, με βάση τις διαφορές πόντων στα μεταξύ παιχνίδια και των τεσσάρων ομάδων.

Τριπλές ισοβαθμίες από εκεί και πέρα μπορούν να προκύψουν, αν και μόνο αν ο Ολυμπιακός Βόλου ηττηθεί από τον ΓΑΣ Μελίκης. Έτσι, μπορεί να ισοβαθμήσει με 32 βαθμούς με Αναγέννηση Καρδίτσας και ΣΚ Ιωάννινα, με Αναγέννηση Καρδίτσας και Τιτάνες Παλαμά, ή με ΣΚ Ιωάννινα και Τιτάνες Παλαμά. Απέναντι σε Τιτάνες και Αναγέννηση έχει το απόλυτο προβάδισμα, με ΣΚ Ιωάννινα και Αναγέννηση υπερισχύει σε βάρος των Καρδιτσιωτών αλλά πέφτουν οι «ερυθρόλευκοι».

Καλό βέβαια για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι να επικρατήσουν σε βάρος του ΓΑΣ Μελίκης και να ξεμπερδέψουν για να δουν με πιο καθαρή ματιά την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.