Η αναδιάρθρωση κρίνεται από πολλά…

Περιμένει τις εξελίξεις ο Ολυμπιακός Βόλου

Η τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League με τον πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο δεν έφερε κάτι νεότερο στο προσκήνιο από τα ήδη γνωστά και όλοι περιμένουν τις επόμενες αποφάσεις σε επίσημο επίπεδο. Βέβαια, οι συζητήσεις καλά κρατούν, ωστόσο η αλυσίδα έχει δύο άκρες, που φτάνει από τη Super League 1 μέχρι και τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Σύνολο δηλαδή τέσσερα πρωταθλήματα που αλληλοεξαρτώνται, με μία νέα τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιείται ανάμεσα στις 14 ΠΑΕ και τον κο Λεουτσάκο στις 2 Ιουνίου, έχοντας στα χέρια τους τις αποφάσεις της ΕΠΟ που θα προκύψουν σήμερα Παρασκευή, με την Ομοσπονδία να φέρεται έτοιμη να προβιβάσει τους οκτώ πρώτους των ομίλων της Γ’ Εθνικής (αντί τεσσάρων) στη Football League. Oπότε προκύπτει ένα σημαντικό πλεόνασμα ομάδων, το οποίο κάπου θα πρέπει να βρει ισορροπία.

Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου παραμένει στο προσκήνιο, για τη δημιουργία δηλαδή δύο ομίλων στη Super League 2, και αναφέρθηκε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο η συζήτηση στράφηκε αρκετά και στο θέμα της επανεκκίνησης ή μη του πρωταθλήματος, κάτι που έχει όπως τονίζουν και τα μέλη των «ερυθρόλευκων» δυσκολίες. Από την άλλη όμως, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει δηλώσει ότι αν χρειαστεί η ομάδα θα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Τα οικονομικά δεδομένα πάντως δεν συνηγορούν για πολλές ομάδες να συμφωνήσουν στο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, κάτι που φάνηκε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη. Η διακοπή του πρωταθλήματος και η επικύρωση της βαθμολογίας είναι πάντως μία από τις προτάσεις του Ολυμπιακού Βόλου.

Βέβαια το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας για άνοδο οκτώ ομάδων από τη Football League στη Super League 2 συμπεριλαμβάνει και τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Από την άλλη, παράγοντες των «ερυθρολεύκων» επιμένουν ότι η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είναι η πιο δίκαια, προκειμένου να μην έχουν απώλειες ομάδες που θα μπορούσαν να αποφύγουν αν δεν ερχόταν στο προσκήνιο η πανδημία του κορωνοϊού. «Έστω και για μία χρονιά οι αλλαγές μπορούν να γίνουν και από τη μεθεπόμενη περίοδο να αλλάξουν τα πράγματα και πάλι προς την κανονικότητα» αναφέρουν στελέχη της βολιώτικης ΠΑΕ.

Κοιτά και τη συνέχεια

Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι αρκετά και το τοπίο θολό, με τον χρόνο από την άλλη να πιέζει. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να είναι έτοιμος και κοιτά την επόμενη χρονιά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Προπονητής, παίκτες, προπονητικό κέντρο και γήπεδο παραμένουν στο φάκελο των θεμάτων του Ολυμπιακού Βόλου. Η κατηγορία κρίνει πολλά, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ήδη κάποιες κινήσεις ώστε να είναι προετοιμασμένοι για όλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.