Η ανακοίνωση της συνεργασίας Ολυμπιακού Βόλου-Στέλιου Αρσένου και οι παραινέσεις περί δημοσιογραφίας

Ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα στους «ερυθρόλευκους» ο έμπειρος τεχνικός

Αφού λοιπόν ήταν δεδομένη η συμφωνία με τον Στέλιο Αρσένο, με το «Magnesiasports» να έχει αναφέρει ήδη το όνομα του γνωστού προπονητή για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου από τις 4 Μαΐου, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς νέας διοίκησης και του εκπροσώπου της, Γιάννη Παπαδόπουλου για το τυπικό της υπόθεσης.

Αρχικά αναφέρει: «Ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον προπονητή κ. Στέλιο Αρσένο για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.

Ο κ. Αρσένος θα έχει εκτεταμένες αρμοδιότητες στο αγωνιστικό τμήμα.  Στη συμφωνία εσωκλείεται ρήτρα αυτόματης ανανέωσης της συνεργασίας σε περίπτωση ανόδου της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Με τον κο. Αρσένο μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις και χαμηλοί τόνοι». Ωστόσο, η ανακοίνωση συνοδεύεται και από παραινέσεις προς τα ΜΜΕ από πλευράς Γιάννη Παπαδόπουλου (η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του).

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Θα παρακαλούσαμε, σεβόμενοι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον σας για τον Ολυμπιακό, να αφήσετε την ομάδα να δουλέψει σε νέες βάσεις και όλα από την αρχή με χαμηλούς τόνους, χωρίς προπονητολογία και μεταγραφολογία και μακριά από τα φώτα της καθημερινής δημοσιότητας. Ό,τι συμφωνείται, θα ανακοινώνεται επίσημα από εμάς.  Σας (σ.σ. Μ.Μ.Ε) παρακαλούμε, αμφότεροι, Διοίκηση και τεχνική ηγεσία, να σεβαστείτε την παράκλησή μας για χαμηλούς τόνους. Ευχαριστούμε. Στο τέλος κερδίζει η σοβαρότητα».

Τώρα, πώς προκύπτουν οι παραινέσεις και οι συμβουλές για τα ΜΜΕ και για το δημοσιογραφικό έργο, είναι ένα καλό ερώτημα, ειδικά από τη στιγμή που απ’ όσο γνωρίζουμε στη νέα διοίκηση δεν υπάρχει κάποιος γνωστής της δημοσιογραφικής λειτουργίας, αλλά και πώς θα μπορούσαν άραγε ΜΜΕ να εμποδίσουν τη δουλειά της ομάδας. Προφανώς και οι επίσημες ανακοινώσεις γίνονται μόνο από τους αρμόδιους φορείς και πρόσωπα, αλλά από την άλλη το δημοσιογραφικό έργο δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή ανακοινώσεων, αλλά περιέχει πολλά στοιχεία, που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία κανενός φορέα. Τέλος, προφανώς και τελικά κερδίζει η σοβαρότητα, αλλά από πού προκύπτει έλλειμμα και απουσία αυτής;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.